FOTO: SEARĂ DE COLINDE ”O, ce veste minunată…”, ediția I Totoi – 2016

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

colinde21Duminică 18.12.2016 ora 16.00, la Biserica ”Sf. Apostol Andrei” din localitatea Totoi a avut loc prima ediție a evenimentului ”Seara de Colinde” organizată în întregime de tineri, fii ai satului sub îndrumarea Părintelui protopop Teofil Slevaș.

Programul a fost deschis de corul copilașilor din Totoi urmați de Victoria Raica și grupul coral de la Cetea. Programul de colinde a continuat cu recitalul Oanei Bozga Carmen Pintea, Cornelia Goția, grupul coral de la Limba și Cricău. Seara s-a încheiat cu o mică scenetă a unui grup de copii de la Casele de copii Sf. Maria și Sf. Ana din Alba Iulia urmați de un minunat recital al corului din Totoi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Aflată la prima ediție, fără o experiență în organizarea unor astfel de evenimente, Seara de Colinde ”O, Ce veste minunată…” a făcut ca Biserica să fie neîncăpătoare, tineri și vârstnici au asistat emoționați la un recital de excepție a tuturor celor invitați, prezența sătenilor în număr atat de mare dând astfel aripi celor tineri care au decis să nu mai aștepte sprijinul administrației locale, că este timpul ca ei să se implice mai mult în viața satului, în renașterea lui spirituală, să ducă mai departe tradiții și obiceiuri locale și mai mult să contribuie la schimbarea în bine de care are nevoie localitatea Totoi.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Nu întâmplător seara a fost încheiată cu o interpretare de excepție a colindului ”Vin Colindatorii” versurile impresionând până la lacrimi pe cei prezenți: ” Sovaielnic pasu’, mâinile plăpânde lerui ler, Tremurat lii glasu, nu stiu să colinde lerui ler, Dacă stau la poartă și nu zic nimica lerui ler Domnilor de astăzi să vă apuce frica lerui ler”.

După recitalul de colinde, toți cei prezenți au fost invitați la plăcinte, ceai și vin cald, daruri din zestrea comunității. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care, prin prezența lor, au făcut ca eforturile celor implicați să nu fie în zadar.

Foto: Ionuț Văidean

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

1 comentariu

A doua natura 19 decembrie 2016 at 22:05

Foarte frumoasa biserica din Totoi! Felicitari pentru poza reusita din articol. Asa mi-am amintit de copiarie si de oamenii alaturi de care am crescut. Imi pare rau sa constat ca a trecut foarte mult timp de cand am fost ultima data in sat, deoarece toti par schimbati. Dar asta e, timpul nu ne iarta.

Comentariile sunt oprite