FOTO: Se pare că „Dorel” rămâne brand de ţară… Îl regăsim şi la Sebeş…

Paul Voicu - Primar 2020

Parcarea „a la Dorel”, o întâlnim tot mai des, fie că mergem la supermarket, la mall, sau pur şi simplu la plimbare prin oraş.

La fel s-a întâmplat şi luni, în jurul amiezii, pe Bulevardul Lucian Blaga, din Sebeș. Deși, în zonă, sunt două locuri de parcare pentru personale cu dezabilitați, dragul nostru „Dorel”, exact pe acele locuri a reuşit parcheze.

ELIT

În România, normele legale prevăd ca aproximativ 4% din totalul locurilor de parcare să fie rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu dizabilități. Din nefericire, locurile de parcare rezervate acestor persoane și semnalizate conform convențiilor internaționale, sunt ocupate adesea de alți șoferi, exact ca în imaginile de mai jos.

În cazul în care „Dorel” al nostru nu ştie, îl informăm că, conform OUG 69/2018, amenda pentru parcarea unui vehicul pe un loc de parcare adaptat, rezervat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități va fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Mihail David - 2020

Pe lângă amendă, șofeul care va comite această contravenție se va trezi și cu mașina ridicată de pe locul respectiv. În urma modificărilor aplicate prin OUG 69/2018, avem o dublare a amenzii maxime pentru această contravenție și o creștere de cinci ori a sumei minime de plată.

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...