Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Se pare că „Dorel” rămâne brand de ţară… Îl regăsim şi la Sebeş…

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcarea „a la Dorel”, o întâlnim tot mai des, fie că mergem la supermarket, la mall, sau pur şi simplu la plimbare prin oraş.

La fel s-a întâmplat şi luni, în jurul amiezii, pe Bulevardul Lucian Blaga, din Sebeș. Deși, în zonă, sunt două locuri de parcare pentru personale cu dezabilitați, dragul nostru „Dorel”, exact pe acele locuri a reuşit parcheze.

În România, normele legale prevăd ca aproximativ 4% din totalul locurilor de parcare să fie rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu dizabilități. Din nefericire, locurile de parcare rezervate acestor persoane și semnalizate conform convențiilor internaționale, sunt ocupate adesea de alți șoferi, exact ca în imaginile de mai jos.

În cazul în care „Dorel” al nostru nu ştie, îl informăm că, conform OUG 69/2018, amenda pentru parcarea unui vehicul pe un loc de parcare adaptat, rezervat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități va fi cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Pe lângă amendă, șofeul care va comite această contravenție se va trezi și cu mașina ridicată de pe locul respectiv. În urma modificărilor aplicate prin OUG 69/2018, avem o dublare a amenzii maxime pentru această contravenție și o creștere de cinci ori a sumei minime de plată.

[nggallery id=6005]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea