FOTO| Se lucrează la Transalpina de Apuseni pe lotul 2 cu o freză de mare capacitate, un adevărat ”monstru” pe șenile

Marius Hațegan, Vicepreședintele Consiliului Județean Alba a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care anunță începerea lucrărilor pentru lotul al II-lea al „Transalpinei de Apuseni”.

„Transalpina de Apuseni, va fi cel mai spectaculos drum din România. O investiție a Consiliului Județean Alba, in valoare de 40 milioane euro (78 Km). S-au finalizat terasamentele pe Lotul 1 (Km 42) și se continua lucrările la rigole ranforsate,poduri și podețe. In prima săptămâna a lunii Octombrie, vom începe pe lotul 1 primii 10 km de covor asfaltic (de la Km 4 – la km14).

ELIT

Au început lucrările și pe lotul 2, cu terasamente executate pana la Km 46(Valea-Barnei). Tot pe lotul 2 se lucrează cu o freza de mare capacitate de la Km 57( la ieșire din Mogos spre Bucium). Azi am finalizat lucrările de întreținere pe drumul județean Tărtăria -Salistea(plombe,rigola,marcaje ) iar investiția de modernizare a drumului județean Salistea-Vinerea continua.

Unii cu promisiuni(ca doar e campanie electorală)… iar alții cu fapte”, a scris Marius Hațegan, Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, pe pagina sa de socializare.

Proiectul presupune asfaltarea a peste 78 km de drum, realizarea a 6.700 mp de piste de biciclete și a 12.610 mp de trotuare, amenajarea a 21 de stații de autobuz și construirea a 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

Lucrările la „Transalpina de Apuseni” s-au demarat în octombrie 2019 , fiind finanțat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419