Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se înmulțesc atacurile urșilor, în Alba: De data aceasta animalul sălbatic a „vizitat” o comună din Apuseni

În ultima vreme sunt tot mai dese atacurile sălbăticiunilor asupra animalelor domestice deținute de fermierii din județul Alba.

Potrivit unui localnic din comuna Vidra, ursul a dat iama în animalele sale, care erau la pășune în satul Poieni. Omul spune ca animalul sălbatic i-a ucis o vacă, în cursul nopții de luni spre marți.

CITEȘTE ȘI: MĂCEL într-o comună din Alba: Un urs omoară animalele oamenilor și le abandonează

Incidentul nu este unul singular, chiar ieri un urs lâsând în urma sa un dezastru de nedescris în comuna Meteș din județul Alba.

Cu două săptămâni în urmă mai multe animale au ucise în apropiere de centrul comunei Pianu, iar recent, un alt urs a făcut prăpăd în zona comunei Bucium, tot din Munții Apuseni.

CITEȘTE ȘI: Încă un CARNAGIU provocat de urs, într-o comună din Alba: 4 oi și 2 capre, ucise „la 40 de metri de grădiniță”

Potrivit legislației, „intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs în intravilanul localităţilor se efectuează gradual”. Astfel, în primă fază se va încerca îndepărtarea animalului prin diverse mijloace.

În cazul în care exemplarul îndepărtat prin alungare revine în mod repetat, echipa de intervenţie procedează la intervenţia prin tranchilizare şi relocarea acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea