FOTO. Scriitorul Ion Creangă, aniversat de elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, elevii claselor a V-a C și a VI-a A de la Școala Gimnazială  „Avram Iancu” din Alba Iulia au sărbătorit venirea primăverii cu un mărțișor literar dedicat marelui povestitor.

Evenimentul s-a desfășurat miercuri, 1 martie 2017, la Centrul de Documentare și Informare al școlii și a fost coordonat de profesoarele Dana Slevaș, Diane Popa și Camelia Pop. În cadrul activității a fost prezentat un material documentar despre viața și activitatea lui Ion Creangă, apoi elevii au făcut o călătorie în lumea copilăriei și a poveștilor participând  la  Ora de poveste, intitulată „Hai mai bine despre copilărie să povestim!” Pornind de la operele pe care le-au citit,  copiii au avut ocazia să povestească întâmplări din experiența personală  și să discute despre copilărie.

De asemenea, cele mai talentate eleve din clasa a VI-a A au realizat afișe și postere inspirate din poveștile lui Creangă și au confecționat, din materiale reciclabile, Căsuța cu amintiri, în care s-au strâns compuneri realizate de elevi. Acestea au fost jurizate și votate de către colegi, iar cele mai reușite au fost premiate.

Activitatea s-a încheiat cu un concurs pe echipe, care a vizat cunoașterea vieții și a operei lui Ion Creangă. La finalul activității, participanții au primit cărți și dulciuri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...