Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Scriitoarea din ALBA care a ales să doneze banii obținuți din debutul său literar pentru diverse acțiuni caritabile: „Fă-ți datoria față de Dumnezeu și El te va răsplăti înzecit!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scriitoarea din ALBA care a ales să doneze banii obținuți din debutul său literar pentru diverse acțiuni caritabile: „Fă-ți datoria față de Dumnezeu și El te va răsplăti înzecit!”

Cristina Crișan, o femeie din Alba, a ales să facă o alegere remarcabilă în momentul debutului său în literatură. Ea a decis să doneze banii obținuți din vânzarea cărții sale pentru acțiuni caritabile, arătându-și astfel generozitatea și dorința de a ajuta pe cei aflați în nevoie.

Într-un interviu oferit pentru ziarulunirea.ro, scriitoarea a declarat că subiectul principal al cărții este suferința provocată de abuzul sexual și consecințele nefaste ale autopedepsirii victimei acestui tip de abuz. Această temă profundă a fost inspirată de propria tragedie prin care a trecut în adolescență și care i-a marcat destinul și traiectoria vieții. Scrisul a devenit terapia prin care și-a putut exprima durerea și trăirile interioare într-un mod constructiv și terapeutic.

Decizia generoasă de a dona banii obținuți din debutul său în literatură pentru acțiuni caritabile a fost motivată de propria experiență de suferință și de dorința de a ajuta pe cei aflați în situații dificile. Pentru Cristina, ajutorarea celor în nevoie este o acțiune pe care o practică în mod obișnuit și o consideră o datorie morală față de semenii săi. Ea înțelege greutatea suferinței și impactul negativ pe care îl poate avea în viața unei persoane și, prin urmare, dorește să ofere sprijin și speranță celor care se confruntă cu diverse probleme.

De-a lungul timpului, Cristina Crișan a avut o legătură specială cu scrisul. A început să scrie de la o vârstă fragedă, încă de la 7 ani, când a ținut un jurnal și a compus poezii. La vârsta de 14 ani, a scris primul ei roman SF, iar de atunci pasiunea pentru scris nu a încetat să crească. Drumul către debutul în literatură nu a fost lipsit de provocări. Una dintre primele obstacole pe care le-a întâmpinat a fost lipsa de răspuns din partea unei reviste literare la care a trimis o parte din romanul său. Cu toate acestea, Cristina a perseverat și a reușit să depășească blocajele mentale prin care a trecut, reluându-și activitatea literară și finalizând romanul „Fabrica de vise”.

Pe lângă activitatea de scriitoare, Cristina Crișan este și acționară într-o firmă de IT, alături de soțul ei, în care desfășoară activități de secretariat. De-a lungul timpului, a mai lucrat în domeniul social și a predat limba engleză, având o diplomă de absolvire a Facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Experiențele sale din diverse domenii de activitate au avut un impact asupra procesului său de creație literară, deschizându-i mintea și inima către diversitatea umană și către povestile de viață ale celorlalți.

Experiența sa în literatură și decizia de a dona banii obținuți din debutul său pot servi drept inspirație și motivare pentru alți scriitori sau persoane pasionate de artă să se implice în acțiuni caritabile. Prin exemplul său, Cristina îndeamnă pe toți cei care se gândesc să facă un gest similar să își asculte inima și să ofere ajutor în funcție de posibilitățile lor. Mesajul ei este că gesturile mici de generozitate și compasiune pot avea un impact semnificativ în viața celor aflați în nevoie. Fie că este vorba de o donație financiară sau de o oferire de sprijin emoțional, fiecare gest contează și poate face o diferență în lume.

În final, cea mai mare satisfacție pe care o trăiește Cristina Crișan în prezent este faptul că a primit înapoi tot ceea ce i-a fost „furat” în mod injust. Prin publicarea cărții sale și prin faptul că își poate exprima acum vocea, Cristina a reușit să depășească suferința din trecut și să devină o persoană ascultată și respectată. Această reușită personală o motivează să continue să scrie și să ofere sprijin celor care au nevoie de ajutor.

Cu gesturile sale nobile și cu hotărârea de a contribui la o lume mai bună, Cristina Crișan este un exemplu de inspirație pentru toți cei care doresc să își folosească pasiunile și talentele pentru a aduce schimbări pozitive în societate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea