Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/Școala Gimnazială nr.3 Cugir – prezentă la Cursul Internațional ,,Results+ The Sound of Projects”, Erasmus+” București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, la București, Erasmus+, respectiv Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale – România, a organizat un eveniment în cadrul unui proiect ce se desfășoară în anii școlari 2017 – 2019 și are ca parteneri: România, Spania, Lituania și Islanda.  La activitate a participat și profesoara Nicoleta Huștiuc, Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, în calitate de coordinator al Proiectului de Parteneriat Strategic Erasmus+, Earthworm, Acțiunea Cheie 2, Schimb de bune practici, parteneriate doar între școli.

Activitatea a cuprins în fiecare zi 4 sesiuni, atât de grup cât și plenare, în cadrul cărora s-a creat posibilitatea de a interacționa atât cu terminologia DEOR, lucrând la un ,,dictionary” comun de disemianre şi exploatare a rezultatelor din cadrul proiectelor Erasmus+,  cât și interacţionând prin schimbuil de bune practici unii cu ceilalți, cu instrumente ce se pot folosi în diseminare și exploatare și nu numai.  Fiecare zi de activitate s-a încheiat cu evaluare, formală sau nonformală, astfel încât scopul activității a fost atins.

,,Am avut parte de zile minunate în care împreună cu oameni deosebiți din Echipa de Comunicare a Agenției Naționale am învățat, am împărtășit cunoaștințe, experiențe și am reușit să înțelegem că fiecare proeict trebuie să se facă auzit. Astfel, acțivitatea a fost foarte bine organizată de echipa din România, oferindu-ne un cadru nonformal de învățare, dar interactiv și prietenos. Nu doar că acum, la sfârșitul cursului pot spune că auzim mai bine sunetele proiectelor, dar le și simțim, înțelegând mai bine importanța diseminării și exploatării ca o activitate bine planificată și gândită, alături de fiecare din celelalte activități ce sunt cuprinse în cadrul managementului de proiect, pe care orice proiect care se respectă și mai ales proiectele international Erasmus+ trebuie să le aibă”, ne-a declarat prof. Nicoleta Huștiuc.

Potrivit coordonatoarei de proiect, foarte interesante au fost  workshopurile tip cafenea -grupuri de lucru organizate, unde printre  metode noi nonconferință, dezbateri, mici s-au folosit  instrumente și tehnici pe care cu siguranță le va aplica în activitatea din cadrul proiectului Erasmus+ și nu numai: Lumen 5, Prezi, Action Bound, Flash Mob, Canvas, Powtoon, Piktochart, Padlet, foarte puţine din acestea utilizându-le deja până acum, însă fiecare şi-a propus să atingă şi la întoarecere acasă cât mai multe obiective punând în practică ceea ce a învăţat.

,,Am avut posibilitatea să îmi îmbunătățesc cunoștințele de limbă engleză prin participarea la acest seminar, interacționând cu oameni noi, participanți la acest curs, 54 de persoane din 14 țări, precum  Croația, Cipru, Republica Cehă, Grecia, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Turcia și România. Participând la acest curs am învăţat interrelaţionarea dintre diseminarea şi exploatarea reyultatelor în Proeictele Erasmus+, în special în cadrul Parteneriatelor Strategice, deci Proiectele Erasmus+ din Acţiunea Cheie 2.

Lucrul interactive a fost atât la deschiderea cursului, unde am lucrat direct pe un mentimeter, votând fiecare pe menti.com, folosind în direct instrumente on line valoroase. La sfârşitul cursului, înainte de festivitatea de premiere am realiyat to în direct, fiecare, pe telefon, chestionarul realizat de organiyatori pe survezmonkey, totul desfăşurându-se într-o atmosferă relaxantă, cadru ideal pentru învăţare, deşi nonformală, dar idei super de folosit  atât în activităţile la clasă cât şi în acţiunile desfăşurate cu cadre didactice.

Mulţumesc pe această cale Erasmus+ pentru că a ăcut posibilă participarea mea în capitală la acest curs intenaţional deosebit”, a conchis prof. Nicoleta Huștiuc.

(C.P.)

[nggallery id=5865]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea