Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| „Școala Altfel”, alături de polițiștii din Alba: Peste 1.000 de elevi au aflat cum să prevină delicvența juvenilă, bullyingul și consumul de substanțe cu efect psihoactiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Școala Altfel”, alături de polițiștii din Alba: Peste 1.000 de elevi au aflat cum să prevină delicvența juvenilă, bullyingul și consumul de substanțe cu efect psihoactiv

Polițiștii din Alba desfășoară activități educaționale dedicate siguranței copiilor, în cadrul programului național „Școala Altfel” De la începutul acestei săptămâni, peste 1.000 de elevi au interacționat cu polițiștii și au aflat informații utile siguranței lor dar și ce presupune meseria de polițist.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În perioada 23 – 27 octombrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, au desfășurat activități informativ – preventive dedicate siguranței elevilor, în unitățile de învățământ din județ în care se derulează programul național „Școala Altfel .

Polițiștii s-au întâlnit cu elevii care învață în Școala Generală ”Mihai Eminescu” Alba Iulia, Școala Gimnazială Meteș, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Primară „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liceul Teologic Romano- Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia.

Discuțiile purtate cu elevii au vizat teme legate de siguranța de internet și protejarea datelor persoanele, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea bullyingului și prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Cu ajutorul laboratorului de educație rutieră, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulație ce trebuie respectate, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Având în vedere faptul că au început înscrierile pentru admiterea la școlile de poliție, din țară, cei interesați au putut afla informații despre profesia de polițist, abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor care urmează școlile de poliție și au fost încurajați să se pregătească, din timp, pentru o eventuală admitere la o școală de poliție.

Polițiștii răspund tuturor solicitărilor formulate de unitățile de învățământ care derulează programul „Şcoala Altfel”, urmând ca alte sute de elevi din județul Alba să învețe lecția prevenirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Când va ajunge Lumina Sfânta la Alba Iulia: O delegație a Arhiepiscopiei o va prelua de la Aeroportul Internațional din Sibiu

Bogdan Ilea

Publicat

în

Când va ajunge Lumina Sfânta la Alba Iulia: O delegație a Arhiepiscopiei o va prelua de la Aeroportul Internațional din Sibiu O delegație a Arhiepiscopiei din Alba Iulia urmează să preia de la Aeroportul Internațional din Sibiu, sâmbătă, 4 mai, Lumina Sfântă care va fi adusă de la Ierusalim. Și în acest an, credincioșii dreptslăvitori […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea