Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Schimbare la comanda Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia: Lt. col. Mihai Hișu, comandant interimar în locul lt. col. Ludovic Brok, promovat la eșalonul superior

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Schimbare la comanda Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia: Lt. col. Mihai Hișu, comandant interimar în locul lt. col. Ludovic Brok, promovat la eșalonul superior

La finalul lunii octombrie, Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia a fost gazda ceremonialului militar de predare – primire a comenzii și Drapelului de Luptă al unității. Alături de geniștii albaiulieni, printre care s-au aflat și foști comandanți, au participat oficialități locale din județul Alba, șefi sau locțiitori ai structurilor locale ale sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și șefi ai unităților Brigăzii 10 „Dunărea de Jos” Brăila, în frunte cu col. Sorin Călin, comandantul eșalonului superior.

Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, lt. col. Ludovic – Ștefan Brok a fost numit în funcția de șef de stat major al Brigăzii 10 „Dunărea de Jos” Brăila, de la 1 octombrie, iar începând din 20 octombrie, prin ordin al comandantului brigăzii, lt. col. Mihai – Adrian Hișu va îndeplini temporar atribuțiile de comandant al Batalionului 136 Geniu „Apulum” până la numirea unui nou comandant. Cu această ocazie, colonelul Sorin Călin a preluat Drapelul de Luptă al unității din mâinile lt. col. Ludovic Brok și l-a înmânat lt. col. Mihai Hișu.

Noul comandant interimar lt. col. Mihai Hișu, în vârstă de 42 de ani, este căsătorit și are 2 copii. Fost elev al liceului militar albaiulian, în 2004, la absolvirea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, a fost repartizat la Centrul de Pregătire pentru Geniu „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea. De la 1 august 2007 a fost mutat la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, unde a urcat rând pe rând treptele carierei militare, ultima funcție deținută fiind cea de locțiitor al comandantului. A fost decorat cu „Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” și „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, fiind participant la exerciții militare naționale și internaționale, ca IEL MILU 2014 – 2023.

„Decizia de a-l aduce la Comandamentul Brigăzii 10 «Dunărea de Jos» demonstrează voința, devotamentul și perseverența cu care acest ofițer înțelege că instituția militară este mai presus de interesele personale. Intenționez ca lt. col. Brok Lodovic-Ștefan să aducă armei Geniu un plus de valoare prin experiența dobândită până acum, prin atitudinea de lider și prin aptitudinile extraordinare pe care consider că le are”, a spus col. Sorin Călin, care i-a decernat o plachetă de onoare din partea subordonaților, în semn de respect și prețuire.

„I-am lăsat la urmă pe cei cărora le datorez tot ce am realizat în acești ultimi 4 ani din punct de vedere profesional: personalul Batalionului 136 Geniu «Apulum». Am fost un comandant norocos. Norocul meu este personalul Batalionului 136 Geniu «Apulum». Fiecare domeniu este acoperit de oameni profesioniști și oameni de caracter. Vă mulțumesc pentru fiecare activitate, să rămâneți tot așa și sunt convins că batalionul, cu ce am lăsat în urmă, va merge pe aceeași linie. Vă mulțumesc, vă prețuiesc și vă respect. Am onoarea să vă salut”, a declarat lt. col. Ludovic Brok, după ce le-a mulțumit invitaților, predecesorilor săi la comanda batalionului, autorităților publice locale și comandanților din garnizoana Alba Iulia. Și prefectul Nicolae Albu i-a înmânat o diplomă de onoare, pentru foarte buna colaborare și la bine, dar mai ales la greu.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea Batalionului 136 Geniu „Apulum”, sub comanda lt. col. Mihai Hișu. Felicitări, stimați ofițeri și succes în noile dvs. funcții! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea