Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Schimb între generaţii la Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dimineaţa zilei de 25 mai, cei 103 elevi din clasa a XII-a au primit gradele de ABSOLVENT promoţia 2013-2017, ce poartă denumirea onorifică ,,Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz – 100”. Timpul are neplăcutul obicei de a trece ireversibil. După primirea epoleţilor de absolvent, a urmat schimbul de generaţii.  În clasele unde au învăţat patru ani, unde au prins în cununa cunoaşterii atâtea noţiuni, definiţi şi experienţe, le-au luat locul în bănci, cei din clasele a XI-a. A sosit clipa ca, adolescenţa să  primească sărutul maturităţii.

Ultima ora de curs a fost dedicată, conform tradiţiei, predării ştafetei celor care, mâine vor trece în clasa a XII-a. În schimbul unor îmbrăţişări şi urări de succes, absolvenţii au împărţit sonete, fotografii, au retrăit amintiri, au împărtăşit emoţia momentului şi au scris penultima filă de jurnal a promoţiei a 66-a a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”.

Fiecare adolescent poartă în suflet un vis, pe care-l vede realizabil, o consecinţă a seriozităţii şi maturităţii de care dau dovadă. Apoi, visele lor au prins contur în urmă cu patru ani, când au îmbrăcat, pentru prima dată, uniforma de elev al colegiului militar, parcurgând anii de liceu şi ajungând la momentul absolvirii. Emoţiile sunt intense, iar lacrimile sunt când de bucurie, când de nostalgie. Bucurie pentru absolvire şi trecerea într-o nouă etapă – VIAŢA şi mâhnire pentru despărţirea de colegi, de prieteni, de liceu şi de tot ceea ce au trăit în cei patru ani”.

Succes, dragi absolvenţi, reuşite la examenul maturităţii şi în viaţă! Să nu uitaţi că aţi făcut parte din marea familie a Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul”, a fost mesajul comandantului colegiului, colonel Marcel Domşa.

Text şi foto: Daniela Filimon

[nggallery id=4029]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea