Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Scandalos! Casa memorială ”Avram Iancu” din Târgu Mureş a fost vandalizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PMP Marius Pașcan a scris, pe Facebook, că a fost vandalizată Casa memorială „Avram Iancu” Târgu Mureș, fațada acesteia fiind mâzgâlită cu mesaje obscene. El cere autorităților să demareze urgent cercetările pentru identificarea persoanelor care au făcut acest lucru.

Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească fațada unei clădiri de referință din Târgu-Mureș, a Casei memoriale ”Avram Iancu”, de pe strada care poartă (re)numele Crăișorului munților, a eroului național al românilor. În inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, simboluri ale mișcărilor țărănești și răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea ”Trăiască Ungaria!”.

Reamintesc că, anul trecut, o altă fațadă a unei clădiri din Târgu-Mureș a fost mâzgălită printr-o inscripție ofensatoare la adresa României similară, poliția identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai știe nimic oficial de atunci.

Solicit instituțiilor competente de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preș din culpabile rațiuni a numelui vinovaților precum și a sancțiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producții iresponsabile.

Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR și evită aplicarea corespunzătoare și respectarea legii la Târgu-Mureș? Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?!

Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!”,a  scris deputatul.

Potrivit subinsp. Emanuela Rugină, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor.

”Poliția municipiului Tg. Mureș a fost sesizată, miercuri dimineața, prin numărul de urgență 112, că în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, persoane necunoscute au scris mesaje cu un conținut vulgar și cu caracter antiromânesc pe peretele imobilului Casei memoriale ”Avram Iancu” din municipiu. Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că cele sesizate se confirmă și că același gen de mesaje au fost inscripționate și pe peretele unui alt imobil situat pe aceeași stradă”, a precizat reprezentantul IPJ Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea