Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Savino Del Bene Scandicci a câștigat Cupa CEV | Volei Alba Blaj rămâne cu a 4-a finală în 6 ani

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Savino Del Bene Scandicci a câștigat Cupa CEV, după o dublă victorie împotriva campioanei României Volei Alba Blaj, care rămâne cu a 4-a finală disputată în ultimii 6 ani.

A fost 3-0 (25-18, 25-12, 25-11), în returul de la Firenze, gruparea italiană impunându-se în ambele întâlniri, după 3-1, în tur, la Tg. Mureș. Învinse dinainte, așa s-au prezentat elevele lui Ljubičić la meciul din Italia, rezultând o prestație modestă și un eșec drastic, în doar 66 de minute (7-2 raportul așilor). Vizitatoarelor, depășite la toate capitolele, le-au lipsit determinarea, dorința de a se ridica la nivelul unei finale, spre deosebire de disputa din urmă cu o săptămână.

Ekaterina Antropova – 20 de puncte (MVP-ul întâlnirii și ql Cupei CEV) și Ting Zhu – 13, la fel ca în tur, au fost principalele realizatoare ale gazdelor, prima la Blaj fiind Gergana Dimitrova – cu 9

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu a 4-a finală europeană din ultimii 6 ani și prezențe neîntrerupte în semifinalele competițiilor organizate de CEV începând din 2018, campioana României a încheiat această campanie începută în grupele Champions League, care totalizează 12 dispute. Un palmares remarcabil al „mândriei Albei” care acum revine la competițiile interne (19 aprilie, meci cu Rapid București, în deplasare, în semfinalele Diviziei A1). În acest context, mai precizăm că s-a stabilt „careul de ași” al Cupei României, Final Four-ul din 13-14 mai, la Pitești, cu Volei Alba Blaj, CSO Voluntari, CSM Târgoviște și CSM Lugoj

O misiune imposibilă a avut campioana României în „Palazzo Wanny”, în fața la peste 3200 de fani, gazdele apelând la toată artileria grea, Zhu, Antropova, Washington sau Bellien, comparativ cu manșa tur intrând și libero-ul Brenda Castillo, în vreme ce Victoriia Russu și Kaitlyn Hord nu au fost utilizate, din motive medicale.

Întâlnirea a fost dominată de gruparea italiană, ce nu a avut deloc emoții în a câștiga întâlnirea și a cuceri trofeul. Setul inaugural a fost început modest de Blaj, condusă cu 10-3, iar ecartul s-a menținut vizitatoarele nereușind să se apropie la mai mult de 3 puncte (13-16). În al doilea parțial, Savino a dominat mult mai clar (25-12) și a câștigat trofeul, după 2-0.

Confruntarea nu a mai avut niciun fel de miză, dar și așa Scandici a mizat pe formula de bază, în vreme ce Stevan Ljubičić a rulat tot lotul avut la dispoziție.

Gruparea italiană și-a arătat forța la Tg. Mureș, când a câștigat cu 3-1, impresionând prin chinezoaica Zhu Ting și rusoaica Ekaterina Antropova, jucătoare de talie mondială, și are prima șansă la adjudecarea trofeului, al doilea european consecutiv după Cupa Challenge anul trecut.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Slađana Mirković – două, Raisa Ioan – două, Dajana Bošković – 8, Bojana Milenković – două, Jovana Kocić – 8, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Andrea Kossanyiová – două, Iarina Axinte, Georgiana Faleș, Jovana Cirković; Victoriia Russu, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić.

FOTO: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea