Rămâi conectat

Sport

FOTO. Șase titluri de ”campion național”, la Campionatul de Powerlifting, obținute de sportivii CS Unirea Alba Iulia. Ovidiu Pănăzan, un nou record național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cei șapte sportivi legitimați la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au obținut șase titluri de ”campion național” la Campionatul Național de Powerlifting, desfășurat sâmbătă și duminică, în Orașul Marii Uniri, albaiulianul Ovidiu Pănăzan stabilind un nou record, la seniori, categoria 93 de kilograme, după ce a împins din culcat 250 de kilograme.

Cele mai importante rezultate obținute de sportivii noștri:

  1. Irimie Andrei, cat. 83 kg (în total au fost 13 competitori) – campion național seniori, (de menționat că la proba împins din culcat a ridicat 280 de kilograme, rezultatul fiind extrem de competitiv la nivel mondial);
  2. Pănăzan Ovidiu, cat. 93 kg (11 competitori) – campion național la seniori, record național de seniori la proba de împins din culcat (250 de kg). Recordul său a fost înregistrat ca urmare testării doping efectuate de către Agenția Națională Antidoping;
  3. Cioflică Andrei, cat. 74 kg (8 competitori) – campion național la seniori;
  4. Buciuman Cătălin, cat. 74 kg (8 competitori) – vicecampion național seniori, campion național juniori mari (sub 23 ani). De menționat că la proba împins din culcat a ridicat 200 de kilograme;
  5. Avram Laurențiu, cat. 83 kg (13 competitori) – vicecampion național seniori, campion național juniori mari. La proba de genuflexiuni a ridicat 260 de kilograme.
  6. Turuș Daniel, cat. 120 kg  (6 competitori) – vicecampion național juniori mari. La proba de genuflexiuni a ridicat 290 de kilograme.
  7. Văduva Raimondo, cat. 83 kg (13 competitori) – campion național la juniori mici (sub 18 ani)

În afara acestor rezultate de la ”total”, sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia au obținut medalii importante și la individual, pe fiecare dintre cele trei stiluri – genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări.

Competiția a fost organizată de Federația Română de Powerlifting împreună cu CS Unirea Alba Iulia, în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia”.

”Mulțumesc în primul rând domnului Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia pentru implicare și interes precum și rectorului Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, domnul senator Daniel Breaz, pentru sprijinul acordat”, a spus sportivul și antrenorul legitimat la CS Unirea Alba Iulia Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting.

De asemenea, alături de Ovidiu Pănăzan, un alt sportiv participant a doborât un record național. Este vorba de Lupaș Florin, din Bihor, care la proba de genuflexiuni a ridicat 400 de kilograme, rezultatul fiind omologat ca urmare a testării doping.

Competiția din acest an a strâns la start peste 90 de sportivi, între care peste 20 de sportive, aparţinând unor cluburi din județe precum: Alba, Sibiu, Timiș, Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Vâlcea, Caraș Severin, Brașov si municipiul Bucureşti.

La buna desfășurare a evenimentului au participat după cum urmează: Federația Română de Powerlifting în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, MensMentis, Weider Romania, Sotec Software.

Clubul Sportiv Unirea și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze la Alba Iulia o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Intră pe Facebook pentru a vedea albumul de fotografii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea