Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Săptămâna prevenirii criminalităţii la IPJ Alba – 25 mai 2018 – zi dedicată siguranţei rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima zi din campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, a fost dedicată siguranţei rutiere. Poliţiştii au fost prezenţi în unităţi de învățământ, şcoli de şoferi şi în trafic, iar patrulele şcolare au acţionat la trecerile de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ.

Azi, 25 mai, activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” au vizat siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Acestea s-au adresat tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, pietoni, biciclişti şi conducători auto.

În unităţile de învăţământ din judeţ, poliţiştii rutieri, împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat lecţii de educaţie rutieră la care au participat sute de preşcolari şi şcolari, care au demonstrat cunoaşterea temeinică a regulilor de circulaţie, atât teoretic cât şi în mod practic.

Totodată, elevii din patrulele şcolare, sub îndrumarea poliţiştilor de la rutieră, i-au ajutat pe colegii lor să ajungă la şcoală în siguranţă, oferindu-le şi recomandări cu caracter preventiv, menite să-i ferească de accidente rutiere.

Poliţiştii de la prevenire, împreună cu specialiştii din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au fost prezenţi şi la şcoală de şoferi din Alba Iulia unde le-au oferit cursanţilor explicaţii legate de efectele devastatoare ce pot să-l aibă conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Aceştia au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri (dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului) precum şi „ochelarii de alcool”.

Aceştia din urmă simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge, de aproximativ 1,3 ‰ (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru).

În perioada 21 – 25 mai a.c., în cadrul Campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat peste 130 de activităţi informativ – preventive în beneficiul a peste 5.000 de persoane (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari, cursanţi ai şcolilor de şoferi).

[nggallery id=5679]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea