Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Salvamont Alba, autospecială nouă, destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone montane foarte greu accesibile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salvamont Alba, autospecială nouă, destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone montane foarte greu accesibile

Începând de astăzi Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Alba, are în dotare o autospecială destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă produse în principal în zone montane foarte greu accesibile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Autospeciala cu capacitate de deplasare mărită în teren accidentat, este dotată pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor. Poate interveni pe pante accentuate, pentru transportul salvatorilor montani cât mai aproape de locul intervenției, în vederea îmbunatățirii timpului de răspuns la accidentele din zona montană.

Citește și: Punct de lucru SMURD al salvatorilor ISU Alba, la Domeniul schiabil Șureanu: Trei paramedici vor acționa pentru urgențele pasionaților sporturilor de iarnă

Autospeciala este prevăzută cu sisteme suplimentare de iluminat perimetral, troliu pentru depășirea zonelor inaccesibile sau foarte greu accesibile, semnale acustice și luminoase pentru deplasarea în regim de urgență până în zona montană, echipamente medicale pentru traumă și monitorizare-defibrilare a victimelor aflate în dificultate în zona montană.

Autospecialele au fost achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale-Regiunea Centru”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Evenimentul a avut loc astăzi, la Romexpo, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc, a inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin-Ionel Mastan, precum și a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Mulțumim Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Salvamont România, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, pentru tot sprijinul acordat!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea