Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Şahişti albaiulieni învingātori la Cluj Napoca. Au câştigat 6 din cele 7 trofee puse în joc

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbātā s-a desfāşurat la Cluj Napoca prima ediţie a Cupei Napocensis la blitz, o probā şahistā extrem de spectaculoasā în care jucātorii au la dispoziţie doar câte 5 minute fiecare pentru toatā partida.

Potrivit CSU Alba Iulia, „turneul organizat de CS Napocensis Activ Cluj Napoca, a reunit la start 49 de jucātori dintre care 2 maeştri internaţionali, 3 maeştri FIDE şi 2 maeştri naţionali şi a fost dominat clar de şahiştii albaiulieni care au câştigat 6 din cele 7 trofee puse în joc şi peste jumātate din fondul total de premiere de 1800 lei.

Cotat ca favoritul numārul 2 la start, maestrul FIDE Marius Ceteraş (CSU Alba Iulia) s-a impus cu 18,5 puncte din 20 de partide (17 victorii şi 3 remize), devansându-l pe principalul favorit al turneului, maestrul internaţional Teodor Anton (Medicina Timişoara) care a acumulat 17,5 puncte.

Podiumul clasamentului general a fost completat de Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) cu 17 puncte, juniorul albaiulian câştigând şi premiul special pentru cel mai bun junior sub 14 ani.

Clasat pe locul 10 în clasamentul general, Florin Ungurean (CSU Alba Iulia) a obţinut şi el un premiu special, locul 3 la categoria jucātori cu coeficient ELO sub 2000.

Marea revelaţie a turneului a fost însā mezinul delegaţiei albaiuliene Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) care deşi nu a împlinit încā 8 ani a evoluat excelent împotriva mult mai experimentaţilor sāi adversari, obţinând 10,5 puncte, locul 19 în clasamentul general al seniorilor şi nu mai puţin de 5 premii speciale: locul 1 la copii sub 8 ani,  locul 1 la copii sub 10 ani,  locul 1 la copii sub 12 ani,  locul 3 la juniori sub 14 ani şi locul 1 între jucātorii seniori cu coeficient ELO sub 1800. Un total de 4 trofee, 5 medalii, 5 diplome şi 350 lei pentru Rāducu, care încheie excelent anul 2013 şi ne dā speranţe pentru alte succese şahiste albaiuliene şi în anul 2014.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea