Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| S-au introdus rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir: Ce lucrări sunt preconizate până la finalul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| S-au introdus rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir: Ce lucrări sunt preconizate până la finalul anului

Au fost introduse rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir și până la sfârșitul anului curent administrația anunță că se va asfalta și strada Simion Bărnuțiu, tronsonul 1.

Primăria Orașului Cugir monitorizează permanent fiecare investiție, stadiul acestora fiind evaluat în teren cu regularitate. În cursul zilei de ieri, în atenția conducerii administrației locale s-au aflat cele trei străzi din zona Râul Mic- M. Eminescu, G. Enescu și S. Bărnuțiu. La vizita pe șantier au luat parte Primarul Adrian Teban, Viceprimarul Călin Furdui, Administratorul Public Marius Jibotean, precum și Directorul SC Apa CTTA Cugir, Mircea Țârlea.

Pe str. M. Eminescu lucrările edilitare subterane se apropie de final, astfel că în zilele următoare drumul va fi balastat, devenind din nou circulabil. Pe această stradă a fost introdusă canalizarea pluvială și a fost înlocuită vechea conductă metalică de apă cu una de PEHD. Noua rețea publică de distribuție a apei se extinde până la limita de proprietate a imobilelor care urmează să fie racordate de către operatorul de apă la noile cămine de branșament, amplasate pe domeniul public, la poarta fiecărei case.

Elit - Gustul Desăvârșit

Trebuie precizat că reţelele interioare aparţinând utilizatorilor nu sunt responsabilitatea primăriei, astfel că locuitorii care doresc să-și schimbe conducta aflată pe proprietate o pot face cu costuri proprii.

Au început lucrările la rețeaua de alimentare cu apă și pe str. G. Enescu. Aici a fost introdusă canalizare pluvială, s-au refăcut branșamentele la canalizarea menajeră, iar acum se înlocuiește vechea rețea metalică de apă cu conductă de PEHD.

Pe strada Simion Bărnuțiu s-a introdus canalizația tehnică, a fost finalizată canalizarea pluvială, inclusiv podețul de la intersecția cu strada G. Enescu, cu rol major în preluarea apelor pluviale. Pe primul tronson al acestei străzi au fost montate bordurile și au fost amenajate trotuarele și accesele la proprietăți, urmând ca în perioada următoare să fie turnat primul strat de asfalt.

Reamintim că aceste străzi sunt modernizate în baza proiectului „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain”, care prevede modernizarea a încă 7 străzi din partea de sus a orașului: Ștefan Octavian Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, Scăunel, Bradului)

În contextul investițiilor care au loc la nivelul infrastructurii stradale, Primarul Adrian Teban face apel la răbdarea oamenilor: „Cugirul este un șantier pentru că altă variantă pentru modernizare nu există. Această perioadă de disconfort trebuie asumată atât de administrația locală, cât și de cetățeni, manifestând un parteneriat real și onest, astfel încât să ducem la final toate aceste proiecte pe care le avem în implementare. Sunt multe proiecte, sunt în joc mulți bani europeni, contribuția din bugetul propriu este costisitoare, iar miza noastră locală este majoră. Vrem un oraș modern, vrem condiții de viață mai bune, vrem să ne aducem tinerii înapoi în oraș, vrem să ne dezvoltăm. Pentru atingerea obiectivelor pe care le avem, merită să tolerăm disconfortul actual.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Scrisori pentru Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte scrise de copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scrioare către Moș Crăciun: Modele cu cele mai frumoase și amuzante texte • Exemple de scrisori care ne pot ajuta să compunem un text pentru Moș!

Sărbătorile de Crăciun se apropie iar odată cu ele sosește și Moș Crăciun, așteptat de copii tot anul. În scrisorile pentru Moșul, cei mici își înșiră dorințele mult visate întregul an cu speranța să devină realitate in Ajun. Toate scrisorile către Moș Crăciun sunt speciale, sunt emoționante și poartă în ele dorințe dintre cele mai surprinzătoare. Dincolo de inocență și de frumusețea fiecărui cuvânt scris, copiii așază pe hârtie un strop din miracolul Nașterii, din bucuria sărbătorii.

Citește și: MESAJE de CRACIUNFelicitări de Crăciun

Mulţi ştiu că Moş Craciun trăieste în Laponia, împreună cu ajutoarele sale, nişte spiriduşi care lucrează în fabrica de jucării şi care construiesc cadourile de Crăciun. Tot acolo el primeşte scrisorile copiilor. Moşul are nişte urechi magice, cu care îi aude pe copiii din toată lumea şi astfel ştie când sunt cuminţi.

Cele mai frumoase scrisori către Moș Crăciun le regăsim mai jos:

Elit - Gustul Desăvârșit

„Dragă Moșule,
Cred că îți amintești de mine. A trecut multă vreme de când îți scriam în fiecare an și așezam câte-o scrisoare pe fereastră. Plicul îl găseam desfăcut, iar hârtia din interiorul lui era veșnic împăturită stângaci și așezată la loc. N-am înțeles cum de nu o luai de acolo, dar totuși știai de fiecare dată ce îmi doresc. Poate pentru c-ai vrut dintotdeauana ca peste ani să-mi aduc aminte.
Iarna asta am luat teancurile de scrisori și le-am citit. Ți-am cerut pe rând mai multe, mașinuțe, ursuleți de pluș, cărți cu eroi din basme și fel de fel de hăinuțe. Pe lângă asta îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile.

Moșule, anul ăsta de Crăciun nu-ți cer nimic, ceea ce crezi că merit sunt sigur că tu îmi vei aduce. Și nu îți scriu nici măcar pentru tradiție ci ca să îți mulțumesc pentru zâmbetele de peste an, pentru că sunt sănătos, pentru curajul de a nu renunța la visuri și oameni importanți.
În seara de Crăciun am să privesc cerul și știu că am să te văd zâmbind și ai să-mi faci cu ochiul. Atunci voi ști, Moșule, că dorința mi-a fost ascultată.

Pesemne c-am fost tare cuminte dacă m-ai răsfățat nu doar de Crăciun, ci în fiecare zi.”

„Dragă Moș Crăciun,
Ceea ce îmi doresc de Crăciun este ca familia mea să fie fericită, sănătoasă și unită. Îmi doresc și ca tu să faci față tuturor cadourilor solicitate de copiii din întreaga lume. Tu ce mai faci? Cum te mai simți? De acum încolo aș vrea să fiu înconjurată de prieteni și oameni dragi.
Îți doresc un Crăciun fericit și lung!”

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

„Dragă Moș Crăciun,
Ştiu că această sărbătoare, Crăciunul, înseamnă Nașterea Domnului. Măcar acum să fim mai buni. Un gest de bunătate va repara o inimă frântă. Cu toate că afară este frig, sufletele oamenilor sunt pline de căldură.
Nu îmi doresc foarte multe lucruri. Îmi doresc să nu mai fie nimeni trist, să nu mai ducă oamenii săraci lipsă de nimic. Mai vreau sănătate, mie și familiei mele, și… tuturor.
Într-un final mai vreau ceva, dacă se poate: niște dulciuri și zăpadă. Chiar îmi doresc multă zăpadă anul acesta. Să mă joc alături de prieteni, apoi să merg în casă, la căldură, să văd bradul împodobit. Sper că nu cer prea multe.
Cele mai frumoase gânduri!”

„Dragă Moș Crăciun,
În acest an mi-am dat seama că de fiecare dată ce am vrut acel lucru mi-ai adus. Anul acesta mi-aș dori ca toate cadourile pe care le-ai făcut pentru mine să le pui sub bradul copiilor care au nevoie de ele, dar cel mai mult aș vrea să ne oferi nouă, familiei mele, sănătate și fericire. Acest lucru este cel mai bun.
Pentru mine, Crăciunul înseamnă să împarți lucruri cu familia și prieteni, să oferi dragoste fiecărui om drag ție, dar… să nu uităm de Dumnezeu, să citim din Biblie, să mergem la biserică… tot ceea ce trebuie să facă un creștin bun de sfânta sărbătoare a Crăciunului.”

„Moșule,
Am tot încercat întregul an să fiu cuminte, dar băieții sunt băieți! Tu trebuie să știi acest lucru, pentru că și tu ești băiat! Așa că te rog să nu mă uiți și să îmi aduci cadourile dorite!”

„Dragă Moș Crăciun,
Vreau să îmi cumpăr un păianjen de la magazinul de animale și te rog să vii tu să-l plătești. Vezi că magazinul se închide devreme în ajunul Crăciunului, așa că ar fi bine să te grăbești.”

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

„Dragă Moșule,
De Crăciun nu vreau foarte mult. Îmi doresc doar sănătate pentru toți cunoscuții și necu­noscuții pe care îi știe Domnul Dumnezeu. Libertate pentru cei lipsiți de forțe și, cel mai important, vreau o minune pentru bunica mea. Mai mult de atât nu-mi doresc.
Moșule, te iubesc!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

16 decembrie| Târg de Crăciun Liceul Teoretic Teiuș: Cetățenii vor putea achiziționa decorațiuni, haine sau chiar jucării

BONTEA Alexandru

Publicat

în

16 decembrie| Târg de Crăciun Liceul Teoretic Teiuș: Cetățenii vor putea achiziționa decorațiuni, haine sau chiar jucării

Vineri, 16 decembrie, în orașul Teiuș va avea loc un Târg de Crăciun organizat de către Liceul Teoretic Teiuș.

Între orele 12.00 și 15.00, în parcarea Liceului Teoretic Teiuș, se va desfășura Târgul de Crăciun organizat de către elevi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Decorațiuni de iarnă, haine, jucării… un strop de magie în fiecare!!!”, este motto-ul evenimentului.

Cetățenii din oraș vor putea merge pentru a achiziționa decorațiuni de sărbători sau alte obiecte ori doar să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Interpreta de muzică populară Oana Bozga Pintea va susține un concert de colinde la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Alba Iulia

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Interpreta de muzică populară Oana Bozga Pintea va susține un concert de colinde la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Alba Iulia

Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din cartierul Bărăbanț va găzdui un concert de colinde susținut de către Oana Bozga Pintea. Concertul va avea sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19:00.

Oana Bozga-Pintea este o interpretă de folclor al tinerei generații, care prin muncă, seriozitate și glas, s-a făcut remarcată, cunoscută și mult iubită de oameni. Oana a crescut la Satu Mare, într-o casă unde se ascultau cântece de muzică populară, iar acum locuieste impreuna cu familia la Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea