Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| S-au introdus rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir: Ce lucrări sunt preconizate până la finalul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| S-au introdus rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir: Ce lucrări sunt preconizate până la finalul anului

Au fost introduse rețelele de apă pe strada Mihai Eminescu din Cugir și până la sfârșitul anului curent administrația anunță că se va asfalta și strada Simion Bărnuțiu, tronsonul 1.

Primăria Orașului Cugir monitorizează permanent fiecare investiție, stadiul acestora fiind evaluat în teren cu regularitate. În cursul zilei de ieri, în atenția conducerii administrației locale s-au aflat cele trei străzi din zona Râul Mic- M. Eminescu, G. Enescu și S. Bărnuțiu. La vizita pe șantier au luat parte Primarul Adrian Teban, Viceprimarul Călin Furdui, Administratorul Public Marius Jibotean, precum și Directorul SC Apa CTTA Cugir, Mircea Țârlea.

Pe str. M. Eminescu lucrările edilitare subterane se apropie de final, astfel că în zilele următoare drumul va fi balastat, devenind din nou circulabil. Pe această stradă a fost introdusă canalizarea pluvială și a fost înlocuită vechea conductă metalică de apă cu una de PEHD. Noua rețea publică de distribuție a apei se extinde până la limita de proprietate a imobilelor care urmează să fie racordate de către operatorul de apă la noile cămine de branșament, amplasate pe domeniul public, la poarta fiecărei case.

Trebuie precizat că reţelele interioare aparţinând utilizatorilor nu sunt responsabilitatea primăriei, astfel că locuitorii care doresc să-și schimbe conducta aflată pe proprietate o pot face cu costuri proprii.

Au început lucrările la rețeaua de alimentare cu apă și pe str. G. Enescu. Aici a fost introdusă canalizare pluvială, s-au refăcut branșamentele la canalizarea menajeră, iar acum se înlocuiește vechea rețea metalică de apă cu conductă de PEHD.

Pe strada Simion Bărnuțiu s-a introdus canalizația tehnică, a fost finalizată canalizarea pluvială, inclusiv podețul de la intersecția cu strada G. Enescu, cu rol major în preluarea apelor pluviale. Pe primul tronson al acestei străzi au fost montate bordurile și au fost amenajate trotuarele și accesele la proprietăți, urmând ca în perioada următoare să fie turnat primul strat de asfalt.

Reamintim că aceste străzi sunt modernizate în baza proiectului „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain”, care prevede modernizarea a încă 7 străzi din partea de sus a orașului: Ștefan Octavian Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, Scăunel, Bradului)

În contextul investițiilor care au loc la nivelul infrastructurii stradale, Primarul Adrian Teban face apel la răbdarea oamenilor: „Cugirul este un șantier pentru că altă variantă pentru modernizare nu există. Această perioadă de disconfort trebuie asumată atât de administrația locală, cât și de cetățeni, manifestând un parteneriat real și onest, astfel încât să ducem la final toate aceste proiecte pe care le avem în implementare. Sunt multe proiecte, sunt în joc mulți bani europeni, contribuția din bugetul propriu este costisitoare, iar miza noastră locală este majoră. Vrem un oraș modern, vrem condiții de viață mai bune, vrem să ne aducem tinerii înapoi în oraș, vrem să ne dezvoltăm. Pentru atingerea obiectivelor pe care le avem, merită să tolerăm disconfortul actual.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea