Curier Județean
FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă
FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă
Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia, continuă să susțină educația, pe tot parcursul anului 2022, prin proiectul „Primul meu calculator”, prin donarea a câte 5 calculatoare pe lună.
Proiectul „Primul meu calculator” își propune să ajute copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, din mediile defavorizate, oferindu-le acestora, pe întreg parcursul anului 2022, 60 de calculatoare. Donarea calculatoarelor se va face pe baza înscrierilor prin intermediul unui formular, fiind selectați câte 5 beneficiari pe lună. Cele două asociații își propun ca prin acest proiect să crească șansa la o educație de calitate, modernă și adaptată vremurilor în care trăim.
Înscrierile continuă și în luna iunie, selecția beneficiarilor și oferirea calculatoarelor efectuându-se la fiecare final de lună. În demararea acestui proiect cele două asociații sunt susținute de principalii sponsori ai proiectului Vision Tech Software și Info Group.
„Joi, 23 iunie alte 7 calculatoare au fost livrate și acțiunea continua.”
„Continuăm inițiativa de a susține educația copiilor aflați într-o situație de risc. Proiectul „Primul meu calculator” se află în a sasea lună de derulare. În aceste momente complicate, marcate de războiul curent, momente pe care speram să nu le trăim niciodată, este important să ne păstrăm luciditatea și să continuăm să ajutăm cât putem de mult, acolo unde este nevoie. E important să continuăm acest cerc al binelui, iar pentru a identifica potențialii beneficiari, vă invităm să ne dați de veste său să completați chestionarul din articol, în numele persoanei care corespunde criteriilor de eligibilitate. Să facem bine este în natura noastră iar lumea aceasta ar arăta mult mai bine dacă am începe să facem bine” ne-a relatat Roxana Adam, președinte Rotaract Club Alba Iulia.
Persoanele care doresc să beneficieze de unul dintre cele 60 de calculatoare trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/cpCQX2GYXzW6getZA sau la numărul de telefon: 0755125437
Criterii de eligibilitate:
•Familie cu minimum un copil, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani
•Copilul/copiii să fie încadrat/încadrați la o formă de învățământ
•Aplicantul trebuie să fie domiciliat în Alba Iulia
•Beneficiarul trebuie să fie încadrat în categoria persoanelor vulnerabile
**Aplicanții care nu dispun de un calculator/ laptop au întâietate
***Familiile care nu au fost selectate într-o lună pot aplica și pentru luna următoare.
Curier Județean
FOTO| Elevii de la Colegiul Militar din Alba Iulia, rezultate deosebite la olimpiada de fizică, etapa județeană: Pe ce locuri s-au clasat
Elevii militari pasionați de științele exacte, care au concurat în acest an la faza județeană a Olimpiadei de Fizică au reușit să obțină rezultate foarte bune în ierarhia locală. Rezultatele înregistrate de elevi demonstrează că dețin cunoștințele necesare pentru a performa la această disciplină.
Pregătiți de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu, elevii colegiului militar au obținut un Loc II, un Premiu III și patru Mențiuni.
Elevul caporal Andrei Mureșan (clasa a X-a), coordonat de doamna profesoară Dorina Filipescu a reușit să se claseze al doilea în ierarhie, iar elevul fruntaș Ionuț Bonțe (clasa a IX-a), coordonat de doamna profesoară Laura Ciobanu a obținut Premiul III.
Mențiuni au obținut elevul caporal Tudor Moga (clasa a X-a) și elevii fruntaș Claudiu Stanciu și Szabo Sonya (clasa a IX-a), sub coordonarea doamnei profesoare Sanda Irimie și elevul fruntaș Fineas Nathan Lascu (clasa a IX-a), pregătit de doamna profesoară Dorina Filipescu.
Tuturor felicitări și mult succes la următoarele concursuri!
Curier Județean
FOTO| ”Polițist pentru o zi”: Zece liceeni au avut ocazia de a vedea ”cu ce se mănâncă” meseria de polițist
FOTO| ”Polițist pentru o zi”: Zece liceeni au avut ocazia de a vedea ”cu ce se mănâncă” meseria de polițist
Inspectoratul de Poliție Județean Alba a avut oaspeți deosebiți. Zece liceeni care se pregătesc pentru a deveni polițiști au luat parte la proiectul ”Polițist pentru o zi”, pentru a înțelege ce presupune această meserie. Manifestările dedicate Zilei Poliției Române continuă.
În cadrul manifestărilor dedicate aniversării, la data de 25 Martie, a Zilei Poliției Române, ieri, 20 martie 2023, polițiști din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului au fost alături de 10 tineri care au fost selectați, anul acesta, pentru a lua parte la activitățile organizate în cadrul proiectului intitulat „Polițist pentru o zi”.
Tudor, Maria, Viorel, Mihai, Alexandra, Vlad, Iustin, Daniel, Andreea și Marian sunt elevi din clasele a X-a și a XI-a, care învață în licee din Alba Iulia, Sebeș și Aiud și care se pregătesc pentru a da admitere la una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru a deveni polițiști.
Polițiști de ordine publică, investigații criminale, rutieră și criminalistic le-au explicat tinerilor cum se desfășoară munca lor de zi cu zi, care sunt mijloacele tehnice pe care le au la dispoziție, cum se realizează cooperarea structurilor de poliție și le-au împărtășit diverse experiențe pe care le-au avut în carieră.
A urmat întâlnirea cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, iar tinerii au avut prilejul să vadă mijloacele de intervenție folosite de această structură în misiunile de forță la care participă.
Prin grija polițiștilor de la Biroul de Pregătire Profesională adolescenții au luat parte la o lecție de autoapărare, pentru a înțelege ce presupune pregătirea tactică a unui polițist.
Experiența prin care au trecut cei 10 tineri i-a ajutat să își facă o imagine despre ce presupune pregătirea unui polițist și să fie mai încrezători că drumul pe care l-au ales este cel potrivit pentru ei.
Activitatea a fost sprijinită de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.
Manifestările organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba în contextul sărbătoririi, la 25 Martie, a Zilei Poliției Române, continuă pe durata întregii săptămâni, cu caravana promovării profesiei de polițist și competiții sportive.
Mâine, 22 martie, polițiști din cadrul inspectoratului vor participa la o acțiune de donare de sânge.
Vineri, 24 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.
Festivitatea aniversară va avea loc, vineri 24 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.
Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliție Județean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol și Dinamo, Corpul Național al Polițiștilor Alba, Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.
Curier Județean
Comunicat de presă VIDEO Corneliu Mureșan| Exemplul concret: De ce transportul județean nu corespunde necesităților oamenilor ”
Comunicat de presă VIDEO Corneliu Mureșan| Exemplul concret: De ce transportul județean nu corespunde necesităților oamenilor ”
Mai mulți oameni din județul Alba mi-au semnalat, în ultimii ani, că transportul județean de persoane prin curse regulate, gestionat de conducerea Consiliului Județean Alba, nu corespunde necesităților pe care aceștia le au. Pe de o parte, la nivelul județului, sunt prea puține trasee regulate, iar pe de altă parte, în mai multe comune, autobuzele care duc în Alba Iulia ori în alte orașe importante nu ajung deloc. Cu alte cuvinte, oamenii din mediul rural nu au cu ce să se deplaseze la instituțiile statului, în mediul urban, pentru a-și rezolva problemele legate de muncă, sănătate, educație, agricultură, creșterea animalelor, justiție etc.
Voi prezenta un exemplu concret: din comuna Șibot, spre Alba Iulia, nu există nici o cursă directă. M-am deplasat în Șibot pentru a vorbi cu oamenii despre situația pe care mi-au relatat-o, până atunci, prin diverse alte medii.
Pentru a ajunge la autobuzul care duce spre Alba Iulia, localnicii din Șibot sunt nevoiți să străbată kilometri întregi pe jos în condiții periculoase. Aceștia ies din comuna lor și parcurg un pod peste autostradă, neprevăzut cu trotuare. Apoi, pentru a ajunge în prima stație de autobuz, merg pe marginea drumului național și sunt nevoiți să îl traverseze fără a avea la dispoziție o trecere de pietoni.
De aici iau autobuzul care parcurge traseul Cugir – Alba Iulia. Acesta oprește doar în afara localității lor. Dacă nu fac aceste sacrificii, oamenii din Șibot, nu pot ajunge la Alba Iulia. Sunt multe alte situații asemănătoare în județul Alba. Am reacționat, în urmă cu mai bine de 2 ani, când a fost prezentat noul program de transport.
În acesta erau incluse 70 de trasee, spre deosebire de precedentul program de transport (anterior anului 2021), în care autobuzele circulau pe 88 de trasee. Practic, mai multe rute au fost eliminate și în continuare se renunță la altele noi. Pe lângă acest aspect, în mai multe comune, autobuzele care transportau oamenii în cele mai apropiate orașe ajungeau doar o dată în zi. Și, chiar mai rău, pe alte trasee, autobuzele circulau doar pe perioada cursurilor școlare.
Licitația începută în anul 2021 nu s-a încheiat încă. O altă problemă a fost generată de faptul că majoritatea traselor (dintre cele 70) nu au fost atractive din punct de vedere financiar, nefiind considerate productive de către transportatori. PSD Alba a propus, la vremea respectivă, gruparea traseelor avantajoase financiar, cu cele mai puțin avantajoase, astfel încât toate rutele să fie acoperite. Nu s-a ținut cont, iar acestea au rămas neadjudecate.
În prezent, doar 18 trasee (dintre cele 70) sunt adjudecate. Nefiind în stare să organizeze o licitație competitivă, conducerea Consiliului Județean Alba a eliminat alte 9 trasee, iar o nouă licitație se organizează pentru un număr de 43 de trasee/loturi. Pentru a acoperi temporar și parțial problema, 39 de trasee au fost atribuite prin proceduri de urgență. Astfel, astăzi, autobuzele circulă pe doar 57 de trasee (din 88 câte erau înainte de 2021).
Aceste cifre se traduc prin imposibilitatea deplasării oamenilor către anumite orașe și municipii. Cei care nu au mașini rămân „captivi” din cauza lipsei de viziune ori interes a celor care conduc Consiliul Județean Alba și gestionează transportul județean.
Pentru a veni în sprijinul oamenilor afectați, PSD Alba a lansat o petiție și strânge semnături pentru îmbunătățirea serviciului județean de transport. Continuăm demersurile în speranța că vom determina reprezentanții PNL să țină cont de necesitățile oamenilor!”
Corneliu Mureșan – PSD Alba
-
Actualitateacum 23 de ore
Cum s-a simțit CUTREMURUL la Alba: ”Am avut noroc cu pisica, ea m-a alertat!”
-
Ştirea zileiacum 19 ore
UPDATE FOTO| ACCIDENT RUTIER în Alba Iulia: Coliziune între o autoutilitară și un autoturism. Un șofer a ajuns la spital
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
CUTREMUR în România, RESIMȚIT și în județul Alba. Ce magnituride a avut seismul
-
Actualitateacum 7 ore
România pierde aproape 1 miliard de euro pe an din cauza importurilor de carne de porc: Creștem de 17 ori mai puțini porci decât acum 30 ani
-
Actualitateacum 6 ore
Diplomele de Bacalaureat 2023 vor fi eliberate de școli înainte de afișarea rezultatelor finale
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO VIDEO UPDATE| DOUĂ LOCUINȚE au fost cuprinse de flăcări la Pianu de Sus: Pompierii intervin cu 3 autospeciale. Au fost solicitate ÎNTĂRIRI