Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Roberto Bodea (Performanţa Ighiu), cel mai bun goalkeeper al Seriei a 4-a din Liga a 3-a | La Sebiş, împotriva lui Bujor, prietenul din copilărie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Roberto Bodea, portarul în vârstă de 22 de ani, venit în vară de la UTA Arad la Performanţa Ighiu, nou-promovata revelaţie este, conform statisticilor, cel mai bun goalkeeper ce activează în Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Roberto Bodea Performanta Ighiu 2

Arădeanul a izbutit să menţină imaculata plasa ighiană în 9 din cele 16 partide disputate, fiind învins în numai 7 rânduri (în niciun joc nu a primit mai mult de un gol). Roberto a lipsit numai 13 minute în această ediţie de campionat (ultima etapă a turului cu ASCO Filiaşi), bifând 1427 de minute şi o medie de 203 minute pentru fiecare reuşită a oponenţilor. Raportat la întregul eşaon terţ, cu 7 goluri primite, Performanţa Ighiu este în prim-planul topului impermabilităţii defensivelor, alături de Juventus Bucureşti (Seria a 2-a) şi CN Dinicu Golescu Câmpulung (Seria a 3-a), grup depăşit numai de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Seria 1) şi Delta Dobrogea Tulcea (Seria a 2-a), grupări ce au încasat numai 6 „boabe” (dar în mai puţine meciuri disputate)

Robert Bodea Performanta Ighiu 1*”Îngerul păzitor” al lui „Him”

Bodea (foto stânga, alături de Bujor, sursa foto www.sportarad.ro) poate fi considerat cea mai importantă achiziţie a debutantei în eşalonul terţ, un adevărat „înger păzitor” al grupării conduse de Adorian Himcinschi. „Este un portar tânăr, dar în acelaşi timp valoros. La calităţile pe care le are prevăd că în scurt timp va ajunge la un nivel superior. Un băiat de caracter, serios, iar munca depusă la antrenamente se vede în jocuri”, l-a caracterizat Adorian Himcinschi.

*Rival la Sebiş, cu prietenul din copilărie

Roberto Bodea Performanta Ighiu 7Următorul meci, cel de la Sebiş, va fi unul special pentru Roberto, în buturile adverse fiind tocmai Cătălin Bujor, prietenul său din copilărie şi fostul său coleg de la UTA. „Stăm pe aceeaşi stradă şi este prietenul meu cel mai bun. Până la meciul din tur, n-am pierdut niciodată împotriva echipei Naţional Sebiş (n.a., 0-1), deşi am fost în câteva rânduri adversari, dar sunt sigur că nu o să pierdem acum, în această deplasare”, spune Roberto

*”Cea mai bună perioadă a carierei”

Roberto, în ciuda randamentului extraordinar afişat la noua sa echipă rămâne modest, cu picioarele pe pământ. „Nu pot să spun că sunt cel mai bun portar din Seria a 4-a, întrucât mai sunt foarte mulţi goalkeeperi valoroşi. Poate prisma puţinelor goluri primite să mă fi remarcat. Atât eu, cât şi colegii din defensivă ne dorim să continuăm în acelaşi ritm, să susţinem parcursul foarte bun al echipei”, a adăugat R. Bodea.

*Internaţional de juniori, a debutat în „B” la 15 ani

Fost component timp de aproape trei ani la diverse loturi reprezentative cu Fl. Matei (Rijeka, Croaţia), St. Popescu (Modena, Italia), A. Marc (Dinamo), Vătăjelu şi Băluţă (CSU Craiova) sau I. Popescu (Petrolul Ploieşti), Roberto a debutat în Liga a 2-a, pentru UTA Arad, la puţin peste 15 ani, la un meci cu Silvania Şimleu Silvaniei, când Cristian Bălgrădean (actualmente la Chiajna) a fost eliminat. „Incluzând aici cele două promovări cu UTA şi parcursul din acest sezon, pot spune că traversez cea mai bună perioadă a carierei”, a mărturisit goalkeeperul Ighiului.

*Nu regretă plecarea de la „Bătrâna Doamnă”

Cu UTA Arad „Bătrâna Doamnă” a izbutit două promovări succesive în ultimii doi ani, din Liga a 4-a, până în Liga a 2-a şi este în „calcule” pentru a treia la rând, cu Performanţa Ighiu. „Nu regret deloc faptul că am plecat de la UTA, echipa mea de suflet. Mă simt excelent aici şi mă bucur că am ales Performanţa Ighiu, pot spune că am fost inspirat”, a apreciat portarul echipei de liga a 3-a.

*Goluri primite la interval de peste 3 ore!

Eu nu-mi propun să bat recorduri, sau ceva anume în mod special, dar mă bucur când nu primesc gol. Cred că modul cum te comporţi la antrenamente contează foarte mult în prestaţiile din partidele oficiale”, a încheiat Roberto Bodea, portarul din Arad, care în weekend se ia la trântă, pentru supremaţia din Liga a 3-a cu Naţional Sebiş, echipa unde evoluează cel mai bun prieten al său, Cătălin Bujor, tot portar, dar ale buturilor adverse.

[nggallery id=1770]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea