FOTO: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a început ”în forță” la Alba Iulia. Joi seara, utilajul ”curăța” pasajul de pe Bulevardul Transilvaniei

Se ridică mașini, nu glumă, la Alba Iulia. Vânătoarea a început încă de joi dimineața, iar șoferii care  și-au parcat autoturismele neregulamentar și nu au aflat încă de ”hingherii de mașini” s-au trezit că nu își mai găsesc mașina în locul în care le-au lăsat.

Joi seara, utilajul acționa pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia,  în zona cunoscută sub denumirea de ”Pasaj”, unde, în special la ceas de seară, se parchează cu ”duiumul” ilegal.

Vedeți  și FOTO/ VIDEO: Primul autoturism ridicat la Alba Iulia – ”Hingherii de mașini” au pornit la ”vânătoare”! MARE ATENȚIE unde parcați!

Prima mașină ridicată, în Alba Iulia, a fost revendicată de proprietar, care a plătit 380 de lei, plus TVA, dar și o amendă

Încă de marți, Poliția Locală a aplicat atenționări pe mașinile oprite sau staționate neregulamentar.

Reamintim că Primăria Alba Iulia a atribuit recent contractul privind serviciile de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

Câștigătoare a fost desemnată societatea Rapid Lifts SRL, cu terț susținător SC Oanea Inter Speed SRL, ambele cu sediul în Alba Iulia și unici ofertanți în cadrul acestei proceduri. Prima firmă administrează un service auto, iar a doua are obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Valoarea la care a fost atribuit contractul este de 1.660.800 de lei fără TVA (1.976.352 de lei cu TVA) față de 1.680.000 de lei, fără TVA, cât era valoarea estimată inițial. Contractul are o valabilitate de 4 ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.

În documentaţie sunt trecute şi numărul minim şi maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei 4 ani: minimum 1.920 de vehicule şi maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule şi a unui maxim de 1.200 de vehicule staţionate neregulamentar.

Constatarea staţionării neregulamentare şi decizia de ridicare a vehiculului se face în prezenţa agenţilor constatatori (ofiţeri de poliţie, poliţişti locali), în baza procesului verbal de contravenţie. Odată identificate vehiculele staţionate neregulamentar, acestea vor fi sigilate şi ridicate şi duse la locul de depozitare situat în municipiul Alba Iulia, pe str. Livezii, la nr. 35A.

TARIFELE maxime stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt:

220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului;

130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului (30 de lei/vehicul pentru prima zi de depozitare și 45/vehicul pentru perioadele mai mari de 24 de ore).

sursa foto: Info Trafic Jud. Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

Popica 1 februarie 2018 at 19:43

Ar putea să înceapă si cu alea 4/5 mașini de nesimțiți parcate dimineața la 07.30( ora de vârf ) pe pasajul din Centru pe sensul de pe partea cu Primăria!!! Din cauza acestor nesimțiți care ocupa o banda de pe pasaj zeci de mașini se înghesuie pe banda 2 pentru a ajunge la giratoriul din Centru, încât se face coloana până sus pe Moților!!! In fiecare dimineață, aceleași 4/5 mașini!!! PS: poate faceți și un reportaj pe tema asta.

Sangdetidd 2 februarie 2018 at 0:58

Mașinile de lângă primărie parcate ilegal nu le vede nimeni.

Tara lui Papura Voda 2 februarie 2018 at 13:17

De cate ori ai sunat la Politia Locala sa reclami masinile parcate „ilegal” de langa primarie ?

nedumeritul 1 februarie 2018 at 19:56

…politia locala, interesul , banii ,… este simplu… , cine calaca pe legea mea plateste… musai , asta este,… va tine?, daca da, nicio problema,…daca nu belea, !, mare belea , adica deloc,…ramanem la fel,…

A 1 februarie 2018 at 20:25

Da au inceput in forta si cu abuzurile… parca trebuiau ridicate doar masinile care incurca traficul (daca stiu eu bine). Si mai este o problema parcari cand mai apar in Alba sa nu mai fim nevoiti sa parcam in locuri interzise???

Gogu 1 februarie 2018 at 23:27

…și mâine dimineață ia cu asalt ulița București …se aude la miliția locală ?

Tara lui Papura Voda 2 februarie 2018 at 13:16

Nu se aude!
Fiindca ca esti un carcotas marunt care nu are „cojones” in pantaloni sa puna mana pe telefon si sa reclame aceste aspecte!

Gâgă 2 februarie 2018 at 9:05

Semnul de avertizare a apărut peste noapte, de fapt în cursul acestei dimineți.Din locul respectiv au mai fost ridicate încă două mașini, până la ora 10.30.

Mihai 2 februarie 2018 at 10:01

Aceste ridicari ar fi fost in regula daca mai intai ar fi fost facute spatii de parcare. Asa in felul acesta este doar un abuz al autoritatilor din Alba Iulia asupra proprilor lor ceteteni care platesc taxe si impozite. Ar trebui sa fie in slujba lor. Da sunt de acord cu aceste ridicari la acele masini care blocheaza circulatia sau unii parcheaza in mod nesimtit.

FOTO ȘTIREA TA: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Alba Iulia. Cetățean: De ce regula nu se aplică pentru toți și se fac diferențe? | Ziarul Unirea 2 februarie 2018 at 11:26

[…] Vedeți și FOTO: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a început ”în forță” la Alba Iulia. Joi se… […]

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...