FOTO/ VIDEO: Primul autoturism ridicat la Alba Iulia – ”Hingherii de mașini” au pornit la ”vânătoare”! MARE ATENȚIE unde parcați!

De astăzi ”hingherii de mașini” au pornit la vânătoare, în Alba Iulia. Prima ”victimă” a fost un autoturism cu numere provizorii de Germania, parcată neregulamentar în apropiere de benzinăria OMV de lângă stadion.

ELIT

Încă de marți, Poliția Locală a aplicat atenționări pe mașinile oprite sau staționate neregulamentar.

Reamintim că Primăria Alba Iulia a atribuit recent contractul privind serviciile de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

Câștigătoare a fost desemnată societatea Rapid Lifts SRL, cu terț susținător SC Oanea Inter Speed SRL, ambele cu sediul în Alba Iulia și unici ofertanți în cadrul acestei proceduri. Prima firmă administrează un service auto, iar a doua are obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri.

Valoarea la care a fost atribuit contractul este de 1.660.800 de lei fără TVA (1.976.352 de lei cu TVA) față de 1.680.000 de lei, fără TVA, cât era valoarea estimată inițial. Contractul are o valabilitate de 4 ani, efortul bugetar pe care trebuie să îl facă municipalitatea pentru asigurarea acestui serviciu fiind de 494.088 de lei anual.

În documentaţie sunt trecute şi numărul minim şi maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei 4 ani: minimum 1.920 de vehicule şi maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule şi a unui maxim de 1.200 de vehicule staţionate neregulamentar.

Constatarea staţionării neregulamentare şi decizia de ridicare a vehiculului se face în prezenţa agenţilor constatatori (ofiţeri de poliţie, poliţişti locali), în baza procesului verbal de contravenţie. Odată identificate vehiculele staţionate neregulamentar, acestea vor fi sigilate şi ridicate şi duse la locul de depozitare situat în municipiul Alba Iulia, pe str. Livezii, la nr. 35A.

TARIFELE maxime stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt:

220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului;

130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului (30 de lei/vehicul pentru prima zi de depozitare și 45/vehicul pentru perioadele mai mari de 24 de ore).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

26 Comentarii

B. Marius 1 februarie 2018 at 10:19

confiscate toate ce sunt parcat ilegal, ca so umplut albaq de rable la mana a 5 a in oras si nai unde sa circuli de ele ca stau si incurca traficul ! bravo tot asa sa fie din secunda in secunda sa fie ridicata si confiscata masinele !

Eu 1 februarie 2018 at 13:44

Uite gandire tipica de comunist cu 2 clase primare facute la scoala de partid! „So” umplut orasul de masini pe care si le permit oamenii,asta este nivelul puterii economice al romanului.Confiscari!? Daa,cea mai mare infractiune rutiera este problema asta! Eu credeam ca cei care conduc beuti ar fi ceva grav,dar probabil sunt eu depasit de problemele actuale.

cloaca 1 februarie 2018 at 10:46

Cat despre nevoia de infiintarea sau amenajare a unor noi parcari, NIMIC ! Desteptii apar atunci cind profita de lege, nu cind trebuie sa o aplice. Asa se profita si de o lege aiurea, care da dreptul de a majora a infinit salariile din primarii, chiar daca nu exista buget pt asta. Dar uite ca prosta sau buna, ,,desteptii,, o aplica! Poate gandesc ca rotunjesc pina la urma bugetul in cauza si din astfel de amenzi.

Ion scularu 1 februarie 2018 at 10:47

Foarte bine ca se intampla asa ceva. Nu mai ai loc sa respiri din cauza la toti mocanii care isi lasa masina unde vor ei. Drept ar fi sa se ridice si de la primarie , consiliu… si acolo ii problema

fr 1 februarie 2018 at 11:08

Puneti fratilor un pahar de iaurt desfacut pe bord. Mai apoi lasati-i sa v-o ridice si aveti motiv intemeiat sa-i dati in judecata.

Ion 1 februarie 2018 at 12:03

Hai pune-ți tu, sa vedem dacă ai curaj.

Marius 1 februarie 2018 at 11:32

Recomand zona Consiliul Judetean Alba. in capăt la strada Bucuresti

Tara lui Papura Voda 1 februarie 2018 at 11:36

FOARTE BINE!!!

FELICITARILE MELE, DOMNILOR !!!

Mor de nerabdare (nu, nu sunt ironic), sa apelez la acest serviciu si sa le fie ridicate masinile celor care parcheaza pe trotuar sau chiar si pe prima banda langa terenul de la HCC, obustructionand astfel vizibilitatea celor care ies de pe str. Gh. Pop de Basesti si periclitand siguranta traficului rutier !

cineva 1 februarie 2018 at 11:50

Oare nu v-ati bucura mai mult daca mult iubitul edil ar inagura o parcare supraterana in Ceatate si una in Centru ?

Eu 1 februarie 2018 at 13:46

Eu nu pt ca vor fi taxate nesimtit ca si cea din centru si uite asa vor fi degeaba.

Costel 1 februarie 2018 at 11:55

In fața Tribunalului. …poliției… e haos cu parcarile….A….dar aia….”Sânt ai nostri”!!

A 1 februarie 2018 at 12:19

Sa vina sa le ridice si de la intrarea in cartierul Anghel Saligny ca se parcheaza haotic si nu vede nimeni!

Tara lui Papura Voda 1 februarie 2018 at 12:36

Ai sunat la Politia Locala sa reclami acest lucru ?
Sau astepti invitatii speciale ?

Crezi ca autoritatile se autosesizeaza dupa comentariul tau si al altora care oferiti indicatii pe-aici ?

Carmen &Vasilica D 1 februarie 2018 at 12:40

Costele e mult de lucru pe str. București și în zona instituților statului paralel cu democrația ….

Opinia publică 1 februarie 2018 at 13:12

La ce număr de telefon putem sesiza online… auto… parcate anapoda ?

Prima mașină ridicată, în Alba Iulia, a fost revendicată de proprietar, care a plătit 380 de lei, plus TVA, dar și o amendă | Ziarul Unirea 1 februarie 2018 at 15:37

[…] Citește și: FOTO/ VIDEO: Primul autoturism ridicat la Alba Iulia – ”Hingherii de mașini” au pornit la ”… […]

Sucala 1 februarie 2018 at 18:52

F

Sucala 1 februarie 2018 at 18:55

Abea au așteptat hingherii ăștia să facă și ei ceva banii de pe urma noastră, acum se cred șmecheri că ridica mașinii și dacă le strica când ridica maisina cine plătește? Hava sau cine?

FOTO: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a început ”în forță” la Alba Iulia. Joi seara, utilajul ”curăța” pasajul de pe Bulevardul Transilvaniei | Ziarul Unirea 1 februarie 2018 at 19:02

[…] Vedeți  și FOTO/ VIDEO: Primul autoturism ridicat la Alba Iulia – ”Hingherii de mașini” au pornit la ”… […]

Popica 1 februarie 2018 at 19:47

Ar putea să înceapă si cu alea 4/5 mașini de nesimțiți parcate dimineața la 07.30( ora de vârf ) pe pasajul din Centru pe sensul de pe partea cu Primăria!!! Din cauza acestor nesimțiți care ocupa o banda de pe pasaj zeci de mașini se înghesuie pe banda 2 pentru a ajunge la giratoriul din Centru, încât se face coloana până sus pe Moților!!! In fiecare dimineață, aceleași 4/5 mașini!!! PS: poate faceți și un reportaj pe tema asta.

Albaiulian 1 februarie 2018 at 23:13

Si astia ca blocheaza traficul cu utilajul lor de 2 lei nu zice nimeni nimic? Mai mult incurca, dar macar de ar ridica ce trebuie…cele care blocheaza vizibilitatea intr o intersectie, acces autobyz statie etc….dar ei ridica de unde pot

ionut drasovean 1 februarie 2018 at 23:45

problema nu este cum zic unii ca multi isi iau rable,fiecare isi ia o masinuta sa se foloseasca de ea nu toti ne permitem masini noi,cu care sa mergem pana la piata si aks.problema principala o prezinta lipsa locurilor de parcare,in privinta asta nu se face nimic,ca in tarile civilizate.

Gâgă 2 februarie 2018 at 9:02

Semnul de avertizare a apărut peste noapte, de fapt în cursul acestei dimineți.

civilizatul 2 februarie 2018 at 9:03

da, e adevarat fiecare mocanoi isi ia o masinuta de 2 lei dupa aceea s-ar duce si la wc cu masinuta ca ii e lene sa-sia mai dea curu jos din masina…. oricate parcari s-ar face tot nu or sa fie de ajuns pentru toate jafurile ghertoilor…. in tarile civilizate mai sunt si restrictii .. de ex… masinile mai vechi de 12 ani n-au voie in centru sau platesc o taxa asa de mare cam cat jumate din pretul jafului de masina … si n u stiu daca le convine…. sa vezi atunci cum isi amintesc ca mai stiu sa mearga si pe jos……

FOTO ȘTIREA TA: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Alba Iulia. Cetățean: De ce regula nu se aplică pentru toți și se fac diferențe? | Ziarul Unirea 2 februarie 2018 at 11:52

[…] FOTO/ VIDEO: Primul autoturism ridicat la Alba Iulia – ”Hingherii de mașini” au pornit la ”…  […]

Gheorghe 2 februarie 2018 at 12:58

Da prima obligație a hingherilor ar fi să facă o constatarea a stării mașinii la un atelier abiltat pe banii lor din taxa de ridicare și depozitare…care oricum este foarte mare și acoperă îndestulător cheltuielile hingherilor cu marjă f b de profit chiar cu un comision de 10%….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...