Rămâi conectat

Sport

FOTO: Rezultate excelente pentru tenismenii de la TC Sun Alba Iulia în turnee | David Manu, locul secund la selecţia naţională Under 12

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismenii legitimaţi la TC Sun Alba Iulia au reuşit să obţină noi rezultate notabile la competiţiile naţionale la care au participat. Astfel David Manu, Tania Munteanu, Alexandra Moldovan, Răzvan Gligor, Daria Gligor, Dragoş Butuc şi Paul Ionescu s-au întors victorioşi de la turneele din Bucureşti, Braşov, Oradea, Tg. Jiu, Arad şi Cluj Napoca.

David Manu s-a clasat pe locul secund la Selecția Națională Under 12 din Bucureşti, organizată de Federaţia Română de Tenis. El nu a reuşit să joace finala datorită unei accidentări mai vechi, dar în schimb a câştigat toate cele 6 meciuri disputate în grupa celor mai buni 8 sportivi din ţară.

*David Manu, component al echipei naţionale

David face parte din echipa care reprezintă România, la Kiev calificându-se pentru turneul final din Cehia Winter Cup 2017. A obţinut următoarele titluri: campion național simplu – 2015, campion național pe echipe cu Coman Alexandru (Craiova) – 2015,  campion național pe echipe de dublu cu CSM Craiova – 2016, vicecampion național simplu – 2014, 2016, 2017, câștigător al Selecției Naționale Under 11 – 2016, vicecampion național dublu – 2016.

Tania Munteanu de la Tenis Club Sun Alba Iulia a avut un rezultat foarte bun la turneul „Circuitul Naţional FRT – Brasov Junior Tennis Championship” reuşind să câştige două locuri întâi, la proba de simplu şi dublu 16 ani, în cadrul acestei competiţii de categorie A. Pregatirea ei continuă a ajutat-o să-şi creeze un drum ascendent, a jucat 7 meciuri, 4 de simplu şi 3 de dublu, meciuri destul de complexe cu adversare foarte bine pregătite. Astfel, turneul fetelor de simplu – 16 ani s-a disputat într-un sistem de tip şah. La proba de dublu a facut pereche cu Daria Macoş de la CS de Drept Privat Tenski Sports Braşov, reuşind să câştige toate cele 3 meciuri. Ea se pregăteşte acum intens şi pentru examenul de capacitate pe care îl are de dat la sfârşitul clasei a VIII-a.

Alexandra Moldovan de la TC Sun Alba Iulia a câştigat împreună cu partenera ei de dublu Anca Todoni de la CSM Timişoara locul întâi la categoria de dublu 14 ani fete, la competiţie de categorie A „Circuitul Naţional FRT – Cupa CSM Oradea”, primul turneu de tenis în aer liber din acest an organizat aici.

Răzvan Gligor a câştigat locul întâi la „Cupa ATC Elite”, 14 ani masculin, turneu de categorie 1, Tg. Jiu. Aici meciurile s-au desfăşurat în sistem şah pe două grupe. Ocupanţii locului unu în grupă au jucat pentru locul unu şi doi în clasamentul final, Răzvan reuşind cu scorul de 6-2, 6-1 să-l învingă pe Pop Mario, ocupantul locului doi. Daria Gligor, sora lui Răzvan, a obţiunt la aceaşi competiţie locul 3 la categoria 12 ani feminin.

Dragoş Butuc s-a clasat locul 3 la turneul „Cupa Andrei Pavel”, 14 ani masculin, desfăşurat la Arad, jucând pe un tablou de tip eliminatoriu şi calificându-se în grupa finală de tip şah constituită din cei mai buni 4 jucători ai turneului. În cadrul turneului Tenis Partener cu jucători amători „1 Mai la Cluj” organizat la Winners Tennis Club, Paul Ionescu de la TC Sun Alba Iulia a câştigat locul întâi la nivelul 6 Gold şi a adus acasă trofeul competiţiei învingând în finală pe Rareş Neagu din Cluj Napoca.

Sportivii de la Tenis Club Sun sunt antrenaţi de Doru Brânduşan şi Călin Moldovan şi pregătiţi fizic de Lucian Nicolescu de la Zen Gym. Tuturor le urăm succes în competiţiile sezonului de vară, a transmis Cristina Moldovan, reprezentanta TC Sun Alba Iulia, un club extrem de prolific în obţinerea rezultatelor la nivelul tenisului juvenil din ţară.

[nggallery id=3906]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea