Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Rezultate deosebite la faza naţională a olimpiadelor pentru elevii performeri ai Colegiului Naţional Militar ,, Mihai Viteazul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada acestei vacanţe, elevii performeri ai Colegiului Naţional Militar ,, Mihai Viteazul” au participat la confruntarea finală  din cadrul olimpiadelor școlare. Cunoaşterea aprofundată a anumitor discipline îi face mai încrezători într-o lume a competiţiei, mai ales, atunci când reuşesc.  

Se ştie că performanţa este rezultatul atingerii scopului, în urma desfăşurării unui amplu proces de pregătire, menit să demonstreze tendinţa de autodepăşire a fiecăruia. Olimpiadele școlare înseamnă provocare, emoţie, efort susţinit, imaginaţie şi creativitate, dar şi seriozitate, consecvenţă şi ambiţie.

De la o ediție la alta, au crescut performanțele tinerilor în uniformă, reuşind să califice nivelul lor de pregătire pe trepte tot mai înalte, ţinând cont că au reuşit să concureze alături de cei mai buni elevi din ţară, unii reprezentanţi ai liceelor de profil (umanist).  Jumătate dintre cei 24 de elevi ai Colegiului Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” calificaţi la faza naţională a olimpiadelor (la care se adaugă şi recenta calificare la olimpiada de TIC, a cărei fază naţională se va desfăşura în perioada 18-21 mai a.c)  au obţinut premii şi menţiuni, astfel: două premii II la religie obţinute de elevii caporal Ioana Tomoioagă şi Cristian Faur; un premiu III la limba italiană obținut de către elevul caporal Laurențiu Lungu; două premii speciale la limba şi literatura română obţinute de eleva sergent Ioana Argatu şi elevul caporal Andrei Rodilă şi şapte menţiuni: o menţiune la sociologie obţinută de elevul sergent Cristian Bârlean, o menţiune la limba spaniolă obținută de eleva sergent Alexandra Maier; două menţiuni speciale din partea ISJ Suceava la limba franceză obţinute de către eleva sergent Roberta Ion şi eleva fruntaş Bianca Iorga şi trei menţiuni la religie obţinute de elevul sergent Gavrilă Rad, elevul caporal Marian Luca şi eleva fruntaş Luminiţa Filip.

Recunoaşterea meritelor la nivel naţional prin rezultatele obţinute la concursurile şi olimpiadele şcolare sunt certitudinea că superlativul în educaţie pentru colegiul militar din Alba Iulia se realizează cu şi prin elevii săi şi este rezultatul unor acţiuni novatoare şi responsabile în care elevul este creator de exigenţe.

Daniela Filimon

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea