Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ”Revoluția Română la un sfert de veac” – manifestări în cinstea eroilor, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

comemorare eroi revolutie021Acum 25 de ani, județul Alba a plătit tribut revoluției 23 de morți și 111 răniți, iar astăzi aceștia au fost cinstiți așa cum se cuvine, de autorități și asociațiile de revoluționari. La un sfert de veac de la evenimentul din 1989, la Alba Iulia s-au desfășurat activități ce au cuprins depuneri de coroane, dezvelirea unei plăci comemorative, acordare de diplome și plachete.

Programul prin care au fost comemorați martirii și au fost onorați supraviețuitorii Revoluției din 1989 a debutat duminică dimineață, cu dezvelirea şi sfinţirea unei plăci comemorative, amplasată la sediul Prefecturii Alba, o scurtă slujbă religioasă și depuneri de coroane la Troiţa din Piața Alessandria. Au urmat depuneri de coroane din partea partidelor, instituţiilor statului și asociaţiilor de revoluţionari la Monumentul Revoluţiei la Troiţa din faţa Catedralei Ortodoxe.

La Sala Unirii, unde a fost amenajat și un standului cu documentele Revoluţiei s-a desfășurat ceremonia de înmânare către revoluționarii din județ, a unor diplome şi plachete comemorative.

Cei prezenți au reamintit, în discursurile lor, că Revoluția din decembrie 1989 a fost un eveniment care a marcat decisiv istoria poporului român, însemnând deopotrivă dispariția regimului comunist și începutul unei noi etape istorice, cea a democrației și libertății și că în județul Alba ea a început în 21 decembrie 1989 la Cugir, iar în noaptea de 21-22 decembrie s-a extins în Alba Iulia, unde s-a constituit Frontul Patriotic Libertatea care a elaborat o platformă program unică în țară, cele două orașe despărțindu-se de comunism înaintea Bucureștiului.

[nggallery id=2821]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Aproximativ 13 tone de deșeuri nepericuloase și peste 1.500 de litri de deșeuri periculoase au fost confiscate de către polițiștii din Alba, în urma unui control la o societate comercială

Bera Larisa

Publicat

în

Aproximativ 13 tone de deșeuri nepericuloase și peste 1.500 de litri de deșeuri periculoase au fost confiscate de către polițiștii din Alba, în urma unui control la o societate comercială În urma unui control la o societate comercială din Sebeș, polițiștii din Alba au confiscat aproximativ 13 tone de deșeuri nepericuloase și peste 1.500 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea