Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| RECORD de copii înscriși la clasa pregătitoare, la o școală din Alba. Directorul vrea spațiu mai mult pentru noii elevi

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

RECORD de copii înscriși la clasa pregătitoare, la o școală din Alba. Directorul vrea spațiu mai mult pentru noii elevi

Începutul anului școlar 2022-2023 a început cu multă bucurie astăzi, 5 septembrie, pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 din Micești.

O veste foarte îmbucurătoare atât pentru copiii din cartierul Micești, precum și pentru părinții care au ales această școală pentru micuții lor și pentru cadrele didactice care predau în această instituție este că în acest an, clasa pregătitoare se bucură de un număr record de „boboci”.

În total, 23 de elevi vor începe primul lor an de studiu la această școală, lucru ce reflectă în mod direct și dezvoltarea tot mai vizibilă a acestei zone a municipiului Alba Iulia.

Astfel de vești vin de asemenea și cu noi proiecte pentru a putea face față volumului tot mai mare de elevi care vor călca pragul școlii, după cum relatează și directorul unității, Daniela Mateica, pentru ziarulunirea.ro.

„Școala Gimnazială Micești este în continuă extindere, fapt ce reiese și din acest început de an școlar, în care clasa pregătitoare este alcătuită din 23 de elevi. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Prima zi de școală, cu emoții, revederi și mult entuziasm, la Școala Generală din Micești

De obicei, efectivele de aici sunt de maxim 15 elevi, iar acest lucru demonstrează că acest cartier se îndreaptă tot mai mult înspre școala Micești și trebuie avut în vedere investiții serioase pentru extinderea infrastructurii.

Avem garanția că un proiect de acest fel se va derula în perioada următoare prin demolarea construcției mici din curtea școlii și, în locul ei, să apară o construcție mai încăpătoare pe două nivele, care să cuprindă în interior efective mai numeroase, cum ar fi clase cu spațiul mai mare.

Actuala școală are încăperile foarte mici și nu mai corespunde perspectivelor de dezvoltare ale acestui cartier”, a transmis pentru ziarulunirea.ro directorul instituției, Daniela Mateica.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, cu ce avem de-a face

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă la nivel NAȚIONAL: Ministerul Sănătații a declarat epidemie, recomandările pentru a usura situatia. Ministerul Sănătății a anunțat oficial declanșarea epidemiei de rujeolă în România, datorită creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri, cu scopul de a facilita vaccinarea copiilor. Un comunicat emis de Ministerul Sănătății menționează că, având în vedere intensificarea cazurilor de rujeolă și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare