Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Realizare de senzație: blăjenii Sebastian Micu și Dorin Moraru, campioni europeni universitari la volei cu CSU UVT Timișoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voleibaliștii blăjeni Sebastian Micu (23 ani) și Dorin Moraru (22 de ani) au devenit campioni europeni universitari, cei doi jucători din Alba făcând parte din lotul Universității de Vest din Timișoara.

Un rezultat extraordinar, o medalie de aur european la volei masculin mai consemnându-se în 1997, cu „U” Cluj, ce-i avea în componență pe conjudețenii Stelian Grozav și Alexandru Man.

Sebastian Micu s-a transferat în această vară la Rapid București, iar Dorin Morariu a promovat în Divizia A1 cu CSU Poli Timișoara, cei doi începându-și carierele la CSȘ Blaj sub comanda Silviei Marcu. „Mi s-a îndeplinit un vis, am realizat ceva extraordinar. Sunt foarte fericit că am reușit sa transform un vis în realitate. Doresc să îmi felicit colegii, întreg staff-ul si pe toți cei care au participat la realizarea acestei performanțe istorice. Suntem toți mândri de seriozitatea, dedicarea și dăruirea de care am dat dovada din prima zi a competiției și până la ultimul fluier al finalei. Este o onoare si simțim o satisfacție uriașă deoarece suntem singura echipă din istorie care reușește să câștige Campionatul European Universitar fără a pierde nici măcar un set”, a spus Sebastian Micu. Acesta a evoluat pe poziția de centru și a fost unul dintre cei mai buni echipieri ai reprezentantei României (46 de puncte acumulate, cele mai multe din turneu pe postul respectiv)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Echipa Universității de Vest din Timișoara a câștigat titlul european universitar la masculin, la capătul turneului organizat la Braga, în Portugalia. Formația bănățeană a reușit o performanță notabilă, câștigând toate cele șase partide fără să piardă set!

10 formații au participat în întrecerea băieților, iar Timișoara a fost ”fruncea”! Băieții de la Universitatea de Vest din Timișoara au câștigat toate meciurile din grupa B cu 3-0, în ordine cu Josip Juraj University din Osijek (Croația), Institutul Tehnologic din Karsruher (Germania), Universitatea din Valencia (Spania) și Nova University din Lisabona.

În semifinale, echipa pregătită de Sorin Schiesz a câștigat tot fără să piardă set în fața celor de la Universitatea din Wurzburg (Germania). Iar în marea finală, altă echipă nemțească a trebuit să se recunoască învinsă: Universitatea din Rostock.

A fost 3-0 pentru timișoreni, seturi la 22, 21 și iar 21. Robert Vîrlan (17 puncte), Darius Câmpean (15), Sebastian Micu (13), Sergiu Rodina (7), Emanuel Drăgan (6) și Sergiu Călin (1) au punctat pentru România. Au mai jucat pentru România: Lucian Bădiceanu, Ioan Moraru, Alexandru Moroșan, Leonard Gologăneanu, Rareș Preda și Marius Agachi.

Antrenorii echipei noastre au fost Sorin Schiesz și Ion Silviu Borozan. Șeful delegației a fost Dan Radulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea