Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO Reabilitarea blocurilor din localitatea Sântimbru, un vis departe de realitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

blocuri Santimbru07La nici 10 kilometri de municipiul reședință de județ, în vecinătate cu Drumul Național 1, pe partea stângă în sensul de mers Alba Iulia-Teiuș, se află trei blocuri, în localitatea Sântimbru, care oferă, de ani buni, o imagine dezolantă. Și, din păcate, starea deplorabilă a imobilelor este departe de a se remedia, deoarece acestea sunt proprietate privată, iar locuitorii susțin că nu au bani pentru astfel de investiții.

Acea zonă este semnalată una cu risc mare de accidente, în principal din cauza că sunt mulți copii care ies pe șosea, fără să fie supravegheați.  În acest sens primarul comunei Sântimbru Popa Ioan Iancu a spus că administrația a făcut tot ce i-a stat în putință pentru prevenirea lor: treceri de pietoni, limitare de viteză, semnalizatoare și iluminat pe timp de noapte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Despre starea blocurilor primarul nu a avut vești la fel de îmbucurătoare și a precizat că este obligația proprietarilor să-și constituie o asociație care să realizeze un proiect de anvelopare. Iar acest lucru nu se întâmplă de ani buni și nici nu pare a fi aproape de realizare, din cauza situației materiale precare. Tot primarul ne-a informat că o altă idee pentru modernizarea zonei a fost construirea unei mansarde, care ar reveni proprietate a constructorului cu condiția să reabiliteze imobilele, însă acest fapt nu a devenit realitate.

Nici gunoaiele nu pot trece neobservate, iar pentru acestea se dorește amplasarea unor pubele subterane, care ar scăpa locuitorii de mirosurile grele, dar și de mizeria din jurul tomberoanelor. Practic, deșeurile aruncate de cetățeni ajung în containere îngropate în pământ și astfel, la ele nu mai au acces oamenii străzii, care caută materiale reciclabile.

Cele trei blocuri din Sântimbru au 100 de apartamente, în care locuiesc peste 300 de persoane. O parte din ei nu au serviciu și trăiesc din ajutoarele sociale. Din păcate nu există prea multe speranțe că blocurile vor fi renovate, iar șoferii care circulă pe DN 1 trebuie să se obișnuiască cu imaginea desprinsă dintr-o altă lume și să fie cu ochii în patru, pentru a evita, Doamne ferește, un accident de circulație.

[nggallery id=2357]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea