FOTO: Raed Arafat a dat nota zece Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, reabilitată cu 330.000 de euro

Astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a avut loc un eveniment care a reușit să strângă aproape toți politicienii de top din Alba. La inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul spitalului, reabilitată în doar șase luni, cu peste 330.000 de euro din banii locuitorilor acestui județ, respectiv din bugetul Consiliului Județean Alba, a fost prezent secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, unul dintre oamenii care reprezintă “speranța” societății românești la un sistem de sănătate mai eficient.

La eveniment au fost prezenți pe lângă reprezentanții spitalului, medicilor de familie, Colegiului Medicilor din Alba, Direcției de Sănătate Publică, liderii Consiliului Județean Alba – în a cărei administrare se află unitatea sanitară, primarul municipiului, parlamentari de la toate partidele dar și oameni de afaceri care au contribuit cu bani la reabilitarea UPU Alba Iulia.

ELIT

Doctorul Raed Arafat, care a coordonat modul în care s-au realizat lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe, ținând în mod expres să fie prezent  la inaugurare, s-a arătat foarte mulțumit de rezultat, precizând în acest sens că, dacă ar fi să dea o notă, aceasta nu ar putea să fie sub zece.

Părintele SMURD România a subliniat faptul că această realizare se datorează unei munci de echipă, referindu-se aici la șeful UPU Alba Iulia, medicul Aurel Crișan, la conducerea spitalului și a  Consiliului Județean Alba, dar și la oamenii de afaceri care au sprijinit cu bani acest proiect al cărui beneficiari sunt locuitorii întregului județ.

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că modul în care s-a reușit reabilitarea UPU Alba Iulia este un exemplu de urmat și pentru alte unități similare din țară.

”Este o acţiune cu un impact extrem de mare. Anual trec pe aici câteva zeci de mii de pacienţi. Dacă condiţiile în unitate nu sunt corecte, dacă circuitele nu sunt bine făcute, dacă medicii nu au condiţii bune de lucru împreună cu asistentele, atunci totul se resfrânge asupra pacienţilor. Unitatea de primiri urgenţe este conectată de SMURD prin faptul că asigură medicul şi pacientul de pe maşina de terapie intensivă. Am avut multe discuţii ca să ajungem la o formă ideală, posibilă în spaţiile existente. Pot să spun că scopul este realizat”, a declarat medicul Raed Arafat.

Lucrările au demarat în data de 25 iunie şi au presupus modernizarea spaţiului şi dotarea cu mobilier nou. Pentru buna funcţionare a UPU, pe perioada acestui proiect amplu s-a lucrat în două etape, fiind reabilitat întâi jumătate din spaţiul secţiei şi mai apoi cea de-a doua jumătate. De astăzi serviciile medicale în UPU se desfăşoară în condiţii optime.

Medicul Aurel Crișan, șeful UPU din cadrul Spitalului Județean Alba, a munțumit tuturor celor care au contribuit la reabilitarea secției de primiri urgențe, inclusiv familiei sale care îl înelege și îl sprijină permanent în activitatea sa profesională. Doctorul Crișan și întreaga echipă de la UPU sunt unele dintre persoanele care se bucură cel mai mult de finalizarea acestor lucrări de modernizare.

În cele șase luni, cât au durat lucrările, prin UPU Alba Iulia au trecut circa 27.000 de pacienți, condițiile de lucru nefiind dintre cele mai bune. Crișan a promis că, odată cu inaugurarea UPU, va crește calitatea serviciilor medicale în urgență, pentru pacienți.

”Cred că suntem singurul spital din România care nu are o conducere politică şi un consliu de administraţie numit politic (…) Este un proiect pe care l-am dus la bun sfârşit împreună cu Ministerul Sănătăţii. Am avut o mare ambiţie să arătăm că putem să facem. Sunt multe secţii pe care le-am modernizat în ultimii ani. Am arătat că administrația locală poate să facă lucruri foarte bune după descentralizarea din sistemul de sănătate. Noi vom contiunua să modernizăm spitalul, avem acum Secția de radiologie, Secția de infecțioase (…) Vă mulțumesc mult domnule ministru că sunteți astăzi alături de noi. Și mai am o rugăminte prietenoasă pentru Ministerul Sănătății, să redeschidă spitalele din județ așa cum s-a promis în toamna anului 2012. Este vorba despre de spitalul de la Zlatna, Ocna-Mureș și Baia de Arieș”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel.

Liderul CJ Alba a mai atras atenția asupra piedicilor puse în acivitatea medicilor de la UPU de reclamaţiile deputatului Călin Potor, fost director al spitalului, care au determinat un control din partea Ministerului Sănătății. Legat de această situație, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că rezultatele anchetei sunt favorabile șefului UPU și Spitalului Județean Alba.

Ion Dumitrel a transmis și mesaje mai dure către liderii sindicatului din Sănătate, Colegiul Medicilor și Ministerul de resort, care au convenit să se facă angașări noi în spitale, iar orele lucrate în weekend să fie plătite dublu. Acesta susține că astfel de măsuri se iau, fără să fie consultați reprezentanții spitalului și a Consiliului Județean, în cârca căruia se pun practic doar cheltuielile pe care le presupun aceste acorduri.

 Cum poți să te angajezi să faci angajări, să plătești dublu cadrele medicale pentru orele din weekend, când niciun leu nu vine în plus pentru acest lucru, toată responsabilitatea căzând în sarcina Consiliului Județean Alba!, a mai spus Ion Dumitrel.

Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului de Urgență Alba, a mulțumit lui Raed Arafat, colegilor săi, Consiliului Județean Alba și tuturor celor care susțin activitatea unității medicale, exprimându-și totodată satisfacția pentru că pacienții spitalului vor putea avea parte de condiții și servicii medicale de mai bună calitate ca și până acum

Aceasta a precizat că din cele 14 posturi noi, aprobate recent de Ministerul Sănătății pentru spitalul din Alba, patru, respectiv doi medici și doi asistenți, vor întări Unitatea de Primiri Urgențe.

Nu sunt puţine spitale în ţară în care Consiliul judeţean s-a implicat în reabilitarea unităţilor de eprimiri urgenţă. Indiferent la ce standarde vom ajunge din punct de vedere al dotării cu aparatură, dacă pacientul nu simte asta nu am făcut nimic. Eficienţa economică a unei investiţii se măsoară prin gradul de satisfacție al pacientului. Nu mai vreau să am momente prin care să îmi cer cuze pacienţilor pentru disconfortul simţit în spital. Se fac eforturi financiare şi umane deosebite”, a spus managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă.

Primarul Mircea Hava i-a mulțumit inspirat doctorului Raed Arafat și tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului: Știu că ne-am zbătut toți ca oamenilor să le fie mai bine. Mă bucur că spitalul este județean, pentru că și cu școlile și cu spitalul ar fi trebuit să vând orașul pe bucăți pentru ca să pot face ceva. Pentru că din păcate cam aici suntem.

Am tot respectul pentru domnul doctor Raed Arafat, pentru că știu ce a făcut și știu ce vrea să facă. Și îi urez succes, pentru că în succesul dânsului va sta și succesul nostru și o bună parte din sănătatea oamenilor pe care îi iubim și cu care trăim”.

Investiția de peste 330 de mii de euro (1.430.000 de lei)

Lucrările de reabilitare completă a Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au durat șase luni și au costat peste 330 de mii de euro (1.430.000 de lei).

Circa 1.380.000 de lei provin de la Consiliul Județean Alba, iar circa 50.000 de lei din sponsorizări venite din partea mai multor organizații, firme din județul Alba: domnul Ioan Popa (compania Transavia), reprezentat la inaugurare de fica sa, domnul Istrate (Alpin 57 Lux), domnul Marian Sarmeș (Axa Porcelaine), domnul Sărmășan (compania Agra’s), domnul Nicolae Pușcaș (Hotel Parc), organizația Rotary Alba Iulia.

[Gallery not found]

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

22 Comentarii

CC 21 decembrie 2013 at 15:59

Poate ca dpdv al utilitatilor merita nota 10 dar doctorii si asistentele de la UPU trateaza bolnavii de dus si in bataie de joc… uitand parca ca au depus un juramant la absolvirea studiilor.

Sarbautori fericite ! 21 decembrie 2013 at 16:04

Multumim Domnului Florin Roman si pentru acest mare proiect realizat . Nu stiu ce a cautat acolo Hava si Dumitrel pentru ca ei nu au nici un merit .

@Sarbautori fericite ! 21 decembrie 2013 at 16:37

:-))) nu-ti mai bate joc de Roman acum in prag de sarbatori, poti continua dupa Anul nou. Bine ca nu conteaza Roman ca UPU era inca pe hartie, in faza de mare proiect.

Carcotasul 21 decembrie 2013 at 19:44

Cica, „la —– nu trebuie sa-i furi traita, ca si-o pierde singur! Ma uit aici la poze si ma minunez, ca Piticul Atomic, a ramas fara „palaria de Gabor”, cu care se afisa azi dimineata!

Carcotasul 22 decembrie 2013 at 15:42

Da si aici in poza de titlu, Piticul Atomic, isi arata menirea de „catelus de companie”!

Iubi 21 decembrie 2013 at 16:40

Sa vedem ce scuza mai au acum personalul medical… La acest moment este cea mai dotata sectie ( din toate pct de vedere) . Sa vedem serviciile prestate daca si ele vor fi la nivelul sectiei.

D.FLORIN 21 decembrie 2013 at 18:03

cine e duduia de la poza 114

Kobe 21 decembrie 2013 at 18:05

Mare pacat ca la manifestatie alaturi de domnul Roman nu au fost si cei mai mari revolutionari albaiulieni precum Babitchi, Chestorul Cabulea si Colonelul PSD-ist Ghete.

ionut 21 decembrie 2013 at 19:22

FELICITARI DOAMNEI COSARCA PTR MENEGMENTUL CARE IL APLICA SI DOAMNEI DR RAU MARCELA PTR PROFESIONALISMUL DE CARE DAU DOVADA. AM FOST INTERNAT SI STIU CE VORBESC NU STIU CE A CAUTAT DOMNU ROMAN EU CIT AM FOST AM VAZUT PE DOMNU DUMITREL DOMNU MURG DAR EL II PLACE SA FACA PRIM PLAN .UN FOST PACIENT LUPU

Bebe 21 decembrie 2013 at 21:40

Adica Dumitrel a adus cumva bani de acasa??? Sau a ridicat simplu mana si s-au aprobat??? De ce atata lauda?? Sunt bani mei si ai tai. A facut ceea ce trebuia sa faca…in sfrasit. Meritul este a medicilor.Ce cauta politicieni acolo in sanatate???

HH 21 decembrie 2013 at 22:56

CU ACEASTA OCAZIE AM AFLAT SI DE CE „A VANDUT hAVA ORASUL PE BUCATI”- CA SA INTRTINA SCOLILE( DACA AVEA SI SPITALUL VINDEA SI OAMENI) !
DOAR CA FORMULAREA CORECTA CORECT ERA „FACUT CADOU ” SI NU VANDUT( VEZI REDEVENTELE/CHIRIILE INFIME INCASATE DE PRIMARIE PENTRU SPATIILE DIN CETATE, DE LA MALL, ETC)
DOUA VORBE TREI PROSTII SI MUUULT TUPEU !

Pion 22 decembrie 2013 at 0:59

Duduia de la poza 114 e fiica patronului de la Transavia . Si nu e chiar duduie, e o domnisoara la 22 de ani, recent casatorita . Nu stie nimeni ce a cautat acolo, probabil a donat cativa pui .

Grig 22 decembrie 2013 at 1:16

DUMITREL si ROMAN plus bursucu BUMB ….vai de steaua noastra. Astia sunt oameni fara scoala care au ajuns sa ne conduca si ne dau lectii…oameni mediocrii sustinuti de POLITICA. INTREBARE ce fac acesti trei oameni cand nu mai sunt politicieni???

Urgenta e realizarea lui dr.Crisan si doamna manager Cosarca…Dumitrel si restu se baga in sema singuri.

Raspuns 22 decembrie 2013 at 7:46

” … oameni mediocrii sustinuti de POLITICA. INTREBARE ce fac acesti trei oameni cand nu mai sunt politicieni ???”

Raspuns : – Presedinti !

FG 22 decembrie 2013 at 10:05

1.Nu exista inaugurare fara lupi politici in prim plan.
2.Curiozitatea mea este cat de bine isi vor face medicii treaba acum ca au dotarile acestea, pentru ca eu personal m-am confruntat cu lipsa de profesionalism acolo, in trecut. Dar nu stiu daca era de vina lipsa dotarilor sau lipsa bunului simt si a omeniei celor de la UPU ( nu toti, dar am intalnit cativa din pacate).

stef 22 decembrie 2013 at 14:29

330000 de uro pe profile metalice de la fier vechi?!.Atentie,mafia inca lucreaza si distruge.

Maia 22 decembrie 2013 at 14:32

Buna ziua!
Frumoasa inaugurare, dar din pacate am si eu o curiozitate. Stie cineva cine este doamna in costum verde care apare langa domnul ministru Raed Arafat?
Multumesc pentru raspuns!

Patrutiu cristian 22 decembrie 2013 at 15:47

Buna ziua in primul rând lăsați laudele deoparte tot ce sa făcut este pe spatele celor care au lucrat pe 50 de mii de pacienți anul acesta.stiati ca numărul celor care lucrează este minim dar pe nimeni nu interesează doar sa apară la televizor si in presa.Niste gunoaie de oameni care nu au ce caută in acel spital (Aurel Crisan si Gașca)

Stareta 23 decembrie 2013 at 14:16

Sunt curioasa ce note vor da pacientii personalului medical pentru serviciile prestate. Tot zece?Conteaza conditiile si dotarea, dar mai mult conteaza profesionalismul si omenia celor care lucreaza la UPU.Pana acum cadrele medicale puneau toate esecurile pe seama dotarii si conditiilor austere de lucru. Sa vedem de acum incolo cine este vinovatul. Precis mortul.Ca nu a vrut sa mai traiasca.In rest toate cele bune si cat mai multa sanatate.

Maia 23 decembrie 2013 at 18:03

Buna seara,

Sa inteleg ca nu stie nimeni cine este doamna in costum verde de langa domnul ministru Raed Arafat.

gelu 24 decembrie 2013 at 11:36

Mai exact, ce numar are poza?

Maia 24 decembrie 2013 at 14:45

sunt mai multe poze:15,16,33,67

Comentariile sunt oprite