Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Proteste de avertisment la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi cu începere de la ora 8.00, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au protestat pe holul instituţiei fiind nemulţumiţi în principal de condiţiile financiare. Greva a ţinut până la ora 10.00, iar în acest interval orar s-a asigurat o treime din serviciile medicale, în general urgenţele.

Astăzi în jurul orei 8.30, aproximativ 50 de cadre medicale au protestat pe holul instituţiei spitaliceşti. Conform vicepreşedintelui SANITAS, Graţiela Indreica, cadrele medicale sunt nemulţumite se condiţiile financiare, dar şi de personalul redus din sănătate. „Nu ne aflăm aici pentru că o ducem prea bine. Greva este făcută în condiţiile legale, o treime din serviciile medicale sunt asigurate. O parte dintre cadrele medicale care se află aici, au lucrat azi-noapte. Greva nu este îndreptată împotriva oamenilor”, a spus Graţiela Indreica.

Conform reprezentanţilor Federaţiei Sanitas, organizaţia va continua mişcările de protest până când va obţine ceva concret. În 28 noiembrie este anunţată prima zi de grevă generală în sănătate.

Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

[nggallery id=734]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea