Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| PROTEST al angajaților de la Finanțe, în Alba! Ce doleanțe și nemulțumiri au aceștia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTEST al angajaților de la Finanțe, în Alba! Ce doleanțe și nemulțumiri au aceștia

Angajații de la Finanțe din Alba au organizat în cursul zilei de astăzi, 24 august 2023, o acțiune de protest împotriva măsurilor pe care Guvernul le plănuiește să le aplice pentru a reduce cheltuielile.

Acest lucru reiese și din comunicatul emis de către sindicaliști:

În urma faptului că angajamentele ministrului finanțelor, prin acordul încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023, nu au fost respectate, în toate județele din țară au izbucnit proteste spontane.

Astfel, începând cu ora 8:30, sistemul fiscal românesc nu funcționează corect, iar principala solicitare este respectarea angajamentelor asumate de către ministrul finanțelor, și anume:

– „La muncă egală, salariu egal” – prin egalizarea salariilor pentru funcții similare.
– Introducerea familiei ocupationale „finanțe” în legea salarizării.
– Elaborarea statutului finanțistului.

Acțiunile de protest spontane, declanșate la nivel național, ar putea continua pe o perioadă nedeterminată și ar putea degenera în acțiuni de stradă, deoarece nemulțumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă și se referă la următoarele aspecte:

– Lipsa unui sistem informatic integrat.
– Acută lipsă de personal (de exemplu, la controlul băncilor au mai rămas doar 2 colegi, în timp ce ar fi fost nevoie de 17), datorată faptului că nu s-au efectuat angajări de o lungă perioadă.
– Absența spațiilor adecvate pentru desfășurarea activității.
– Lipsa protecției juridice a salariaților, aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței, a multinaționalelor și a firmelor puternice care își maximizează profitul (adică nu înregistrează profit și nu plătesc impozite la stat), având resursele financiare necesare pentru a ne acționa în judecată, scopul principal fiind intimidarea noastră.

Și nu în ultimul rând, nemulțumirea este determinată de lăsitatea celor care au condus temporar finanțele publice și și-au criticat proprii angajați, știind foarte bine sub ce condiții își desfășoară activitatea, fără a le lua apărarea în fața opiniei publice și a colegilor din Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea