Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Proiectul „Fii activ, fii implicat” pregăteşte elevii din liceele albaiuliene pentru învăţământul universitar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 14.00, în Sala Senatului din Palatul Apor, a avut loc lansarea proiectului „Fii activ, fii implicat!”, ce are ca şi scop dezvoltarea unui parteneriat durabil între învăţământul universitar şi preuniversitar din judeţul Alba. Proiectul doreşte să implice activ elevii, studenţii şi profesorii în vederea facilitării transferului de bune practici între cele două instituţii de învăţământ.

Proiectul „Fii activ, fii implicat!” este derulat ca şi un parteneriat între Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” şi Liceul cu Program Sportiv.

Printre obiectivele proiectului regăsim dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, formarea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, manifestarea spiritului de competiţie, aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice, promovarea imaginii instituţiilor partenere în implementarea proiectului şi dezvoltarea unui parteneriat de lungă durată între liceu şi universitate. Intenţiile sunt consilierea şi orientarea în carieră a studenţilor şi elevilor, organizarea unei competiţii cultural artistice şi participarea elevilor şi studenţilor la cercuri studenţeşti.

În debutul conferinţei rectorul Universităţii UAB, Daniel Breaz a vorbit despre legătura mare care există între învăţământul preuniversitar şi cel universitar susţinând că UAB este deschisă pentru extinderea colaborării, care se poate realiza prin o bună colaborare între foştii absolvenţi ai liceelor care sunt acum studenţi la UAB şi grupul ţintă din acest proiect, profesori, elevi şi studenţi. Rectorul Breaz a precizat că aceste proiecte sunt benefice, pentru ca elevii să nu aibă probleme de adaptare şi pentru a-şi alege cât mai bine ceea ce vor să studieze. Totodată, acesta a precizat că elevii reprezintă materia primă care vor fi informaţi nu „formaţi” în universitatea albaiuliană.

Precizăm faptul că proiectul este la a doua ediţie, anul trecut fiind un parteneriat doar între UAB şi Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia.

[nggallery id=643]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea