FOTO: Proiectul „Fără Risipă”, de la Aiud, premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor

Paul Voicu - Primar 2020

Proiectul „Fără Risipă”, de la Aiud, a câștigat premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor 2017.

Ce este proiectul „Fără Risipă”? Mai mulţi tineri cu suflet din Aiud, Alba au găsit o metodă ca să prevină risipa şi să-i ajute pe sărmani. Astfel, echipa “Fără risipă” din cadrul “Societăţii pentru Consum Responsabil”, au început să adune legumele şi fructele care nu se vând şi le oferă oamenilor nevoiaşi.

ELIT

În acest context, Diana Ioana Călin şi Ioana Man au iniţiat un proiect dedicat exclusiv persoanelor nevoiaşe din Aiud, un proiect care se întâmplă în Aiud. Strădaniile lor au fost răsplătite, aceștia câștigând marți, 19 decembrie, premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor 2017.

„Acest premiu este al lor. Al echipei de voluntari Fără Risipă, al producătorilor din piață și în special al Ioanei Man, fără de care acest proiect nu ar fi avut aceeași dinamică și consecvență.

Mihail David - 2020

Iar în această seară comunitatea din România ce lucrează pentru prețuirea hranei și prevenirea risipei acesteia a mai câștigat o bulină roșie. Hai că e bine! Hai să vedem ce urmează! Moș Crăciun a venit mai devreme!”,

Gala Națională a Voluntarilor este singura competiție națională care aduce voluntariatul în atenția publicului larg și premiază impactul acestuia. A fost a șaptea ediție a evenimentului, desfășurat sub sloganul „Voluntariatul te face om mare„. Din juriu au făcut parte personalități din fiecare domeniu.

Ultimele studii ne plasează la coada Europei. Doar 14% dintre români practică voluntariatul, în timp ce în Europa se întâmplă asta în rândul tinerilor în proporție de 80%.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Pp 21 decembrie 2017 at 12:02

Felicitari!

Eu 21 decembrie 2017 at 18:02

Un gest foarte frumos.Felicitari!Dar nu inteleg ce legatura are protectia mediului cu aceasta actiune de binefacere?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...