Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Proiectul „Fără Risipă”, de la Aiud, premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Fără Risipă”, de la Aiud, a câștigat premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor 2017.

Ce este proiectul „Fără Risipă”? Mai mulţi tineri cu suflet din Aiud, Alba au găsit o metodă ca să prevină risipa şi să-i ajute pe sărmani. Astfel, echipa “Fără risipă” din cadrul “Societăţii pentru Consum Responsabil”, au început să adune legumele şi fructele care nu se vând şi le oferă oamenilor nevoiaşi.

În acest context, Diana Ioana Călin şi Ioana Man au iniţiat un proiect dedicat exclusiv persoanelor nevoiaşe din Aiud, un proiect care se întâmplă în Aiud. Strădaniile lor au fost răsplătite, aceștia câștigând marți, 19 decembrie, premiul Proiectul de Voluntariat al Anului în domeniul Protecția Mediului, la Gala Națională a Voluntarilor 2017.

„Acest premiu este al lor. Al echipei de voluntari Fără Risipă, al producătorilor din piață și în special al Ioanei Man, fără de care acest proiect nu ar fi avut aceeași dinamică și consecvență.

Iar în această seară comunitatea din România ce lucrează pentru prețuirea hranei și prevenirea risipei acesteia a mai câștigat o bulină roșie. Hai că e bine! Hai să vedem ce urmează! Moș Crăciun a venit mai devreme!”,

Gala Națională a Voluntarilor este singura competiție națională care aduce voluntariatul în atenția publicului larg și premiază impactul acestuia. A fost a șaptea ediție a evenimentului, desfășurat sub sloganul „Voluntariatul te face om mare„. Din juriu au făcut parte personalități din fiecare domeniu.

Ultimele studii ne plasează la coada Europei. Doar 14% dintre români practică voluntariatul, în timp ce în Europa se întâmplă asta în rândul tinerilor în proporție de 80%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea