Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Proiectul Comenius“Nos contes tant lus qu’écrits” la Şcoala Axente Sever din Aiud a ajuns la final. Elevii şi profesorii au rememorat momente semnificative din cei 2 ani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect Comenius Axente Sever07Proiectul Comenius multilateral al Şcolii “Axente Sever” din Aiud (“Nos contes tant lus qu’écrits” – Poveştile noastre spuse şi scrise) a ajuns la final, iar miercuri, conducerea şcolii, elevi şi profesori, au rememorat, într-o activitate de evaluare-diseminare, momente semnificative din cei doi ani de parcurs, alături de şcoli din Spania şi Italia.

Au fost doi ani cu poveşti adevărate, acţiuni sau activităţi, în care elevii şi profesorii s-au bucurat de vizite de documentare în ţările partenere, au realizat reviste şcolare, expoziţii diverse (felicitări, desene pentru documentele finale, imagini din schimburile de clase şi din vizitele de documentare de la Deva, Cluj, Curtea-de-Argeş, Târgu-Jiu) precum şi o broşură comună “La Magie des Contes”.

Elevii implicaţi în proiect s-au întâlnit şi s-au “înfruntat” pe tărâmuri de basm numite Lesmo (Italia, mai 2013), Granada (Spania, octombrie 2013) sau Aiud (România, mai 2014), pe minunatele plaiuri încărcate de istorie de la porţile munţilor Apuseni.

„Au fost doi ani minunaţi, cu trăiri de neuitat, cu emoţii si aşteptări intense, cu prietenii pe viaţă, sperăm noi şi cu multe…. lacrimi de regret dar cu multumirea datoriei împlinite. Privim deja în urmă cu nostalgie şi regret şi spunem că “A fost odată…Comenius”!”,  a transmis prof. Marcela Hădărig, coordonatorul proiectului.

La ultima întâlnire, de miercuri, au participat inspector Helga Lörincz,  directorul şcolii „Axente Sever” Maria-Coralia Filimon, directorul adj. Ildiko-Gabriela Filimon şi grupurile Comenius de elevi şi pofesori.

[nggallery id=1937]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea