Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, Proiect Y.B.: Elevii din Alba Iulia au licitat pentru stagii de practică în meseriile pe care doresc să le urmeze

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de trei tineri a organizat în data de 29 mai la restaurantul Steaua Nordului din Alba Iulia un eveniment în cadrul căruia elevii liceelor din municipiu au putut licita în bani pentru câteva zile de practică în cadrul unor firme din Alba Iulia. În cadrul acestui proiect finanţat de Fundația Comunitară Alba prin programul YouthBank, tinerii au dorit să ofere o perspective asupra viitorului, un ajutor în orientare profesională, un impuls spre autocunoaştere.

Proiectul se numeşte “Internships, licitează-ţi viitorul!” şi a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin Programul “YouthBank Alba” în anul 2014, fiind unul din cele 10 iniţiative desemnate câștigătoare în acest an. Prin acest proiect elevii au reuşit să experimenteze câteva zile din viaţa unui medic, avocat, arhitect sau alte domenii, într-un mod inedit, stagiile de practică fiind licitate în cadrul evenimentului.

Cei trei membri ai echipei – Popoviciu Andrei, Todor Anamaria, Gligor Delia – s-au implicat activ în realizarea proiectului, în cadrul căruia tinerii vor afla în ce constă cu adevărat profesia la care visează. Proiectul a fost o provocare, cei trei tineri dedicându-se pe deplin organizării licitaţiei, iar cu ajutorul “Rotary Club Alba Iulia”, în calitate de organizaţie gazda, si “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis” au reuşit să obţină experienţele licitate. În deschidere, preşedinţii celor două cluburi (Dana Tomsit şi Gheorghe Ignat) au ţinut un mic discurs urmat de prezenţa unui invitat surpriza, ambasadorul Egiptului in Romania, Abd El Rahman A. Raouf.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor echipei YouthBank, la fel de implicați în inițiativele comunitare. La evenimentul de inaugurare au fost invitați să participe cadrele didactice, elevii, cât şi toţi tinerii interesaţi de licitatie. Prin intermediul tinerilor au fost puse la dispozitie 50 de locuri în 20 de firme de prestigiu din Alba Iulia, liceenii plecând acasă cu 48 de stagii de practica. Licitatia a fost condusa de cei trei tineri, elevii doritori licitand cu ajutorul unor cartonase inscriptionate, pasul de licitatie fiind de 5 lei.

„Internship-ul mă va ajuta să aflu dacă job-ul la care aspir este aşa cum mi-am imaginat şi dacă asta e cu adevarat ceea ce vreau sa fac în viitor”, a spus Mara Oaida, castigator al licitatiei, elevă în clasa a X-a la Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”.

„Evenimentul a fost foarte bine organizat, iar ideea în sine a proiectului este inovatoare, deoarece învăţământul romanesc este unul preponderent teoretic. Acest proiect oferă şansa elevilor de a face practică în domeniul ales”, a spus Daiana Todea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crişan”, aspiranta la Facultatea de Medicina şi Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

„Arhitectura m-a atras de mic, fiind un nou elev la Liceul de Arte Plastice din oras. Aceasta initiativa este unica in Alba Iulia, datorita oportunitatilor care mi le-a oferit”, a spus Sergiu Fleşeriu, elev în clasa a XI-a.

În cadrul evenimentului Cosmin Buzgure, elev la Liceul de Muzica si Arte Plastice “Regina Maria” a susţinut un moment muzical, seara fiind încheiată de tânăra cântăreaţă Antinia Simion, elevă a Colegiului National „Horea, Cloşca şi Crişan”.

Principalii parteneri locali ai Fundaţiei Comunitare Alba în programul YouthBank sunt Consiliul Local si Primăria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market si Giro, fiind coordonat la nivel național de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

[nggallery id=1883]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea