Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina au sosit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde vor lua parte, în această seară, la slujba de Înviere

Alexandra Mates

Publicat

în

La ora 18.00, Alteţele lor Regale, Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina au sosit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde au fost întâmpinaţi de oficialităţi locale şi judeţene, de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei precum şi de zeci de cetăţeni ai oraşului. La această oră, participă cu toţii la slujba de Te Deum, urmând ca deseară, alături de sute de credincioşi albaiulieni, să ia parte la slujba de Înviere, ce va fi oficiată pe o esplanadă din curtea Catedralei.

Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina, însoţiţi de domnul ambasador Mihnea Constantinescu au sosit astăzi, 4 mai, în jurul orei 18.00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Alteţele lor Regale au fost întâmpinate cu aplauze, de către zeci de albaiulieni, oficialităţi locale şi judeţene, în frunte cu primarul Municipiului , Mircea Hava, prefectul Gheorghe Feneşer şi Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, precum şi de câţiva turişti. Un grup de simpatizanţi ai Casei Regale, din Bucerdea şi Zlatna, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, le-a oferit înalţilor oaspeţi tradiţionala pâine şi sare românească.

Aşa după cum v-am informat deja, cu câteva ore mai devreme,  din păcate, principesa Margareta, care iniţial şi-a anunţat prezenţa la slujba de Înviere de la Catedrala Reîntregirii, nu a mai putut veni, din cauza stării fragile de sănătate a Reginei Ana, astfel încât Principesa Moştenitoare şi Majestatea Sa Regele Mihai vor fi alături în aceste zile de Regină, în Elveţia.

Elit - Gustul Desăvârșit

La intrarea în Catedrală au fost întâmpinaţi cu căldură de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care i-a condus în interiorul acesteia pentru a participa la slujba de Te Deum.

Înalţii oaspeţi vor lua parte în această seară la Slujba Învierii, ce se va oficia pe esplanada din faţa Catedralei.

Alteţele lor Regale sunt cazate la Hotel Medieval şi vor rămâne la Alba Iulia până mâine dimineaţă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

A furat două telefoane mobile de la o pensiune din Alba. Hoțul s-a ales cu închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

A furat două telefoane mobile de la o pensiune din Alba. Hoțul s-a ales cu închisoare cu suspendare

Un bărbat care a furat două telefoane mobile de la o pensiune din județul Alba s-a ales cu patru luni de închisoare cu executare, din partea Judecătoriei Câmpeni.

În rechizitoriu s-a reţinut că la data de 14.04.2022, intervalul 15:00-16:00, inculpatul s-a deplasat cu bicicleta din oraşul Câmpeni în Lupșa pentru a solicita sprijin financiar reprezentanţilor Mănăstirii Lupșa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ulterior, acesta s-a deplasat la localul Pensiunea Casa Apuseană, din comuna Lupșa, situat în vecinătatea Mănăstirii Lupșa, unde profitând de faptul că persoana vătămată, angajată ca ospătar la acel local se afla în bucătăria pensiunii, a sustras 2 telefoane mobile, respectiv un telefon mobil marca HUAWEI, model P10 Lite şi un telefon mobil marca HUAWEI, model Y7, care se aflau pe tejgheaua barului.

Pe traseul de întoarcere suspectul a scos cartela SIM care se afla în telefonul mobil marca HUAWEI, model P10 Lite şi a aruncat-o într-un şanţ de pe marginea Drumului Naţional 75.

În urma verificării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale Pensiunii „Casa Apuseană” a rezultat faptul că în data de 14 aprilie 2022 ora 16:29 ( ora camerei 15:32:19) se observă o persoană de sex masculin care poartă un tricou închis la culoare , pantaloni sport pe care se află aplicate dungi albe verticale în partea inferioară , iar pe cap aceasta poartă o şapcă tip „baseball întoarsă”, care intră în pensiune , se deplasează spre „bar” se aplecă peste tejghea şi ulterior se deplasează spre partea din spate a barului, zonă unde se aflau cele două telefoane mobile pe care le sustrage şi apoi părăseşte localul pe acelaşi traseu, probându-se că este vorba de inculpat.

Audiat fiind, inculpatul a recunoscut în materialitatea sa comiterea infracţiunii.

Astfel, Judecătoria Câmpeni a hotărât faptul că „condamnă pe inculpat la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere a inculpatului de 2 (doi) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani

O femeie din Alba, care a sustras un ghiul din aur, chiar din locuința unui bărbat, s-a ales cu patru luni de închisoare cu suspendare, din partea Judecătoriei Câmpeni.

La data de 16 ianuarie 2022, în jurul orei 11:30, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate și profitând de neatenția acesteia, inculpata a sustras de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei, astfel cum a fost evaluat de persoana vătămată, este de aproximativ 2.700 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu ocazia audierii persoanei vătămate s-a stabilit faptul că, în jurul datei de 15 sau 16.01.2022 și-a dat jos de pe deget inelul de tip ghiul pe care îl deține și l-a lăsat în apartamentul în care locuiește.

Din aceeași declarație mai rezultă faptul că, în data de 20 ianuarie 2022 a vrut să își pună la loc inelul, însă nu l-a mai găsit în locul în care îl lăsase.

Persoana vătămată a precizat faptul că, în perioada de referință, în locuința sa a venit inculpata, care a rămas singură în holul apartamentului în perioada de timp în care el s-a dus până pe balcon.

Din procesul verbal din data de 14 februarie2022, încheiat de organele de cercetare penală, rezultă faptul că, cu ocazia unor verificări efectuate la o casă de amanet a fost identificat inelul ce aparține persoanei vătămate.

Din registrul de evidență al bijuteriilor amanetate rezultă faptul că persoana care a amanetat inelul a fost o martoră, cu ocazia audierii căreia stabilindu-se faptul că are inelul de la fiica ei, inculpata.

Cu ocazia audierii inculpatei, aceasta a recunoscut comiterea faptei și a precizat că a fost invitată de către persoana vătămată la aceasta în apartament pentru a-i da anumite produse alimentare și că, profitând de neatenția acesteia, a luat de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur.

„În drept, fapta inculpatei, constând în aceea că, la data de 16 ianuarie 2022, în jurul orei 11:30, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate, a sustras de pe masa din bucătărie un inel bărbătesc de tip ghiul din aur, cauzând un prejudiciu de 2700 de lei, constituie infracțiunea de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C. pen.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2700 de lei, reprezentând contravaloarea inelului sustras și nerecuperat”, se arată în motivarea instanței.

„Stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatei, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C. pen.; aplicarea pedepsei stabilite în sarcina inculpatei şi fixează termenul de supraveghere de 2 (doi) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Admite acţiunea civilă şi obligă inculpata să achite părţii civile suma de 2700 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloare inelului din aur sustras”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră

Într-o mănăstire din județul Alba, doar bărbaților le este permis să intre în ansamblu.

Locul din România unde femeile sunt interzise

Poate că nu te așteptai la așa ceva, însă în țara noastră există un loc în care femeile sunt interzise. Doar bărbații au acces în această zonă. Regulile sunt foarte stricte și trebuie respectate de absolut toată lumea, fără excepție. Această practică își are rădăcinile în tradiția și interpretarea religioasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În creștinismul ortodox, regula de a nu permite femeilor să intre în anumite biserici, mănăstiri sau zone din lăcașele sfinte își are rădăcina în practicile religioase. Unul dintre principalele motive pentru care s-a impus această normă are legătură cu menținerea sfințeniei bisericii sau a conceptului de puritate rituală.

Mănăstirea Ponor este locul în care femeile nu au voie să calce. Lăcașul religios se află în partea central-nordică a județului Alba, la o distanță de aproximativ 40 de km de Aiud. Accesul se face pe DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, dinspre Aiud până în localitatea Ponor. Se continuă apoi încă 10 km pe DC 750C și DC 106.

Pe versantul unui munte se află Mănăstirea Ponor, supranumită și „Athosul românesc”. Ansamblul are forma unei cetăți dreptunghiulare, prezentând o singură intrare și având biserica în centru. Mai cuprinde un paraclis, o bucătărie, ateliere la parter și chilii la mansardă. Paraclisul este închinat Sfântului Nectarie, iar biserica poartă hramul Înălțării Domnului.

Ce reguli se respectă la Mănăstirea Ponor

Normele impuse la Mănăstirea Ponor, care îl are ca stareț pe părintele protosinghel Irineu Curtescu, sunt stricte. Femeile nu au voie să calce aici, accesul fiind permis doar bărbaților. Reprezentantele sexului frumos pot să meargă, în schimb, la mănăstirea de maici, unde accesul bărbaților este interzis. Tot părintele protosinghel Irineu Curtescu este stareț și aici.

În ambele mănăstiri, atât în cazul celei de călugări, cât și în cazul celei de maici, principalele activități care se practică sunt rugăciunea și o serie de ascultări simple. Aici, se mănâncă o dată pe zi, la ora 15:00.

Lunea, miercurea, vinerea și sâmbăta seară se face priveghere pe durata întregii nopți. După vecernia mică de la ora 17:00 urmează un program de odihnă până la ora 22:30. Ulterior, începe privegherea, care ține până a doua zi dimineața, în jurul orelor 07:00-08:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare