Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina au sosit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde vor lua parte, în această seară, la slujba de Înviere

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ora 18.00, Alteţele lor Regale, Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina au sosit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde au fost întâmpinaţi de oficialităţi locale şi judeţene, de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei precum şi de zeci de cetăţeni ai oraşului. La această oră, participă cu toţii la slujba de Te Deum, urmând ca deseară, alături de sute de credincioşi albaiulieni, să ia parte la slujba de Înviere, ce va fi oficiată pe o esplanadă din curtea Catedralei.

Principele Radu, principele Nicolae şi sora sa Elisabeta Karina, însoţiţi de domnul ambasador Mihnea Constantinescu au sosit astăzi, 4 mai, în jurul orei 18.00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Alteţele lor Regale au fost întâmpinate cu aplauze, de către zeci de albaiulieni, oficialităţi locale şi judeţene, în frunte cu primarul Municipiului , Mircea Hava, prefectul Gheorghe Feneşer şi Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, precum şi de câţiva turişti. Un grup de simpatizanţi ai Casei Regale, din Bucerdea şi Zlatna, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, le-a oferit înalţilor oaspeţi tradiţionala pâine şi sare românească.

Aşa după cum v-am informat deja, cu câteva ore mai devreme,  din păcate, principesa Margareta, care iniţial şi-a anunţat prezenţa la slujba de Înviere de la Catedrala Reîntregirii, nu a mai putut veni, din cauza stării fragile de sănătate a Reginei Ana, astfel încât Principesa Moştenitoare şi Majestatea Sa Regele Mihai vor fi alături în aceste zile de Regină, în Elveţia.

La intrarea în Catedrală au fost întâmpinaţi cu căldură de către ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care i-a condus în interiorul acesteia pentru a participa la slujba de Te Deum.

Înalţii oaspeţi vor lua parte în această seară la Slujba Învierii, ce se va oficia pe esplanada din faţa Catedralei.

Alteţele lor Regale sunt cazate la Hotel Medieval şi vor rămâne la Alba Iulia până mâine dimineaţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea