Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Primul DOG PARK din Alba Iulia se va deschide în această lună. Amenajarea este în curs de finalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a amenajat un parc pentru câinii de companie unde patrupedele se vor putea juca în voie, supravegheate de stăpâni. Mai mult, aceștia au la dispoziție elemente de mobilier urban special construite pentru dresaj și dezvoltarea armonioasă a animalului.

Potrivit reprezentantului municipalității, a mai rămas doar de întocmit regulamentul de utilizare a spațiului, care va fi afișat în incintă, astfel încât să poată fi citit și respectat de proprietarii de câini, iar parcul va fi deschis oficial în această lună.

”Ca urmare a creșterii numărului de vizitatori înregistrați în ultimii ani, Alba Iulia a devenit un oraș din ce în ce mai aglomerat, mai ales în zona istorică, de promenadă. În același timp, legile și hotărârile Consiliului Local care se referă la plimbarea câinilor pe raza municipiului Alba Iulia sunt din ce în ce mai restrictive, nepermițând plimbarea câinilor fără lesă. În aceste condiții, municipalitatea are datoria să le ofere proprietarilor de câini locuri alternative în care aceștia își pot petrece timp de calitate cu animalele lor de companie.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de animale de companie, în special câini, ce sunt deținute de albaiulieni, respectiv necesitatea de a asigura condițiile de mișcare a câinilor în condiții sigure pentru locuitorii municipiului este necesară amenajarea de Dog Park – parc destinat câinilor.

Este cunoscut că în prezent majoritatea câinilor de companie sunt plimbați în Cetatea Alba Carolina, iar în conformitate cu legislația în vigoare securitatea oamenilor se realizează prin utilizarea de lese și botnițe, în caz contrar proprietarii fiind pasibili de amenzi. Din păcate această situație nu asigură o dezvoltare și o stare normală pentru câini, producând frustrări și modificări comportamentale din cauza îngrădirii mișcării libere.

În același timp se pune problema resturilor biologice (dejecțiilor) care pot ajunge în contact cu persoanele care se plimbă prin Cetate sau chiar cu copiii care se joacă pe zonele verzi.

Pentru accesul în Dog Park se va aplica un regulament și au fost realizate dotări aferente acestei tip de funcționalități.

Este un spațiu împrejmuit, în care oamenii și câinii lor se pot juca și socializa off-leash (fără lesă)”, precizează reprezentantul administrației locale.

Dog Park este amplasat în apropiere de Hotel Cetate, lângă zidurile Cetății (foto) și are elemente de mobilier urban special construite pentru dresaj și dezvoltarea armonioasă a animalului, achiziționate din Germania.
Accesul câinilor va fi permis numai daca au carnet de sănătate cu vaccinurile la zi și sunt însoţiţi de persoane în vârstă de peste 18 ani. Totodată, câinii din rasele considerate, prin lege, periculoase, trebuie să aibă botniță. Nu în ultimul rând (și la fel de important), însoțitorii patrupedelor vor trebui să respecte normele de igienă.

[nggallery id=4800]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea