Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Primele medalii şahiste pentru CSU Alba Iulia – Mihnea Costachi, Adrian Sechereş şi Radu Ţâmpea

Bogdan Presecan

Publicat

în

În perioada 1-12 aprilie staţiunea vâlceană Călimăneşti – Căciulata a găzduit finalele Campionatul Naţional de juniori la şah, competiţie la care au participat peste 350 de sportivi de la cele mai bune pepiniere şahiste din ţară. Printre aceştia şi juniorii albaiulieni Mihnea Costachi, Adrian Sechereş şi Radu Ţâmpea, care din acest an reprezintă CSU Alba Iulia, insoţiţi de antrenorii Marius Ceteraş şi Florin Ungurean.

Mihnea Costachi doua medalii de aur şi una de argint

Potrivit CSU Alba Iulia, “multiplul campion naţional şi medaliat în competiţiile juvenile europene Mihnea Costachi, care în ultimii 7 ani s-a aflat constant printre premianţii naţionalelor de juniori, a avut şi de această dată o evoluţie excelentă. După ce juniorul clubului universitar albaiulian a obţinut doar locul 4 în proba de şah clasic, s-a mobilizat excelent în următoarele 3 probe de concurs obţinând 3 medalii. Prima dintre ele a fost o medalie de argint în proba de dezlegări (rezolvări de probleme), care nu este nici pe departe una dintre probele favorite ale lui Mihnea, la cele mai multe dintre ediţiile anterioare el alegând să nici nu ia startul în acest concurs. Finalul a fost unul perfect pentru Mihnea, cu două titluri naţionale obţinute in probele sale favorite, de şah rapid şi blitz.

Calificat în premieră într-o finală de campionat naţional de juniori, Radu Tâmpea (7 ani), a evoluat în cadrul categoriei băieţi 8 ani, fiind cu un an mai mic decât majoritatea participanţilor la competiţie. Cu toate acestea, mezinul lotului albaiulian a jucat cu mult curaj, clasându-se pe locul 4 la şah rapid, locul 4 la blitz, locul 6 la dezlegări şi locul 12 la şah clasic.

Deşi a evoluat mult sub posibilităţile sale, candidatul de maestru Adrian Sechereş (categoria băieţi 16 ani) a reuşit să obţină clasări superioare în toate cele patru probe la care a participat: locul 5 la dezlegări, locul 6 la şah rapid, locul 6 la blitz şi locul 11 la şah clasic.

Competiţii internaţionale pentru juniorii albaiulieni

În urma rezultatelor obţinute, toţi cei trei juniori ai CSU Alba Iulia au fost incluşi în loturile naţionale de juniori la categoriile lor de vârstă. Niciunul dintre ei nu va intra însă în vacanţă, Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş fiind selecţionaţi în echipa României de juniori care se va deplasa săptămână viitoare în Turcia pentru un meci test cu echipa ţării gazdă, în timp ce Radu Ţâmpea se va pregăti intens în perioada următoare pentru Campionatul Mondial Şcolar de copii care se va desfăşura în Grecia la începutul lunii mai.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea