Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Prezenţă românească la Conferinţa Mondială a Uniunilor de Credit din Ottawa, Canada

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CAR Teius02În perioada 14-17 iulie 2013,  în  Ottawa, Canada, a avut loc Conferinţa Mondială a Uniunilor de Credit (WOCCU) la care au participat aproximativ 2000 de lideri ai caselor de ajutor reciproc din 61 de ţări membre. Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit (WOCCU) are în componenţa sa reprezentanţi din 101 de ţări, cu 56.000 de uniuni de credit care deservesc peste 200 de milioane de oameni din întreaga lume. În România singura organizaţie membră a WOCCU este Federaţia Caselor de Ajutor Reciproc (FEDCAR) din care din judeţul Alba face parte numai Casa de Ajutor Reciproc Credit Teiuş.

 Din ţară, au participat la conferinţă Florin Simion, director executiv al Federaţiei Caselor de Ajutor Reciproc din România (FEDCAR) şi reprezentanţi ai CAR-urilor membre FEDCAR din alte judeţe precum CAR PIM Sibiu, CAR ACCES Bistriţa şi CAR Fokkus Târgu Secuiesc. Judeţul Alba a fost reprezentat de domnul Mircea Olariu, preşedinte al CAR Credit Teiuş, directorul executiv Cristian Florin Bota şi doamna director economic Emilia Man.

 Cu o agendă extrem de încărcată, conferinţa a creat premisele unui important schimb de experienţă realizat prin sesiunile educative, dar şi prin posibilitatea oferită de organizatori de a relaţiona unii cu ceilalţi şi astfel de a face transfer de experienţă lideri din peste 2000 de uniuni de credit din 61 de ţări, prezenţi la Ottawa.

Pe lângă participarea la sesiunile educaţionale şi vizita la Buduchnist Credit Union, Ottawa, delegaţia CAR Credit Teiuş, a avut oportunitatea de a relaţiona cu o parte a comunităţii româneşti în Otawa şi Montreal, care i-a primit cu căldură şi ospitalitate.

Cu ocazia acestei vizite,  domnul Cristian Florin Bota a donat Bibliotecii Româneşti din Montreal câteva cărţi de referinţă pentru judeţul Alba şi alături de colegii acestuia, a poposit pentru câtva timp, la cofetăria românească „Angelica”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea