Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Prețuri CRIMINALE pentru noile contracte la energia electrică: Un consumator nou din Alba ajunge să plătească 5,22 lei pe kw

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețuri CRIMINALE pentru noile contracte la energia electrică: Un consumator nou din Alba ajunge să plătească 5,22 lei pe kw

Prețurile la energia electrică au atins un nivel amețitor pentru consumatorii de rând, cu doar câteva luni înainte de sosirea unei ierni dificile.

Astfel, pentru un contract „proaspăt” încheiat de exemplu cu Electrica Furnizare, un consumator din județul Alba, care utilizează în medie 100 kWh, va ajunge să primească o factură de 522.79 Lei/lună.

Acesta este deci unul dintre cele mai ridicate prețuri din întreaga Europă, în condițiile în care salariile românilor nu sunt nici pe departe la fel de îndestulătoare ca și cele ale cetățenilor din Vestul mai dezvoltat.

Desigur, consumatorii vor beneficia, potrivit autorităților, de compensare la facturile primite, însă acești bani vor merge direct în conturile furnizorilor de energie electrică.

Potrivit prevederilor din noua OUG, pragul de consum până la care se poate plăti acest preț plafonat la 0,80 lei/kWh scade la 255 kWh/lunar, urmând ca diferența să fie plătită la preț de piață.

Acest preț de piață este calculat lunar de furnizor, și va reprezenta costul de achiziție real al energiei din piață pentru energia livrată în perioada respectivă.

De asemenea, statul va compensa doar 85% din consumul companiilor mici și mijlocii la un preț de 1 leu/kWh, iar producătorii, traderii și furnizorii vor plăti o taxă de solidaritate începând cu 1 septembrie. Pentru consumatorii casnici, prețurile plafonate rămân aceleași ca în ordonanța adoptată în luna martie a acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea