Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Președintele Curții Constituționale din Moldova a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Tanase Doctor Honoris Causa UAB (9)Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, a primit, sâmbătă, 29 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Ceremonia  a început la orele 12.00 și s-a bucurat de o asistență aleasă formată din circa 200 de cadre universitare, avocați, judecători, studenți și apropiați ai lui Alexandru Tănase.

La prezidiu, alături de proaspătul Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918”, au stat decanul Facultății de Drept din cadrul UAB – Conf. univ. dr. Ioan Gânfăleanu, primarul Municipiului Alba Iulia – Mircea Hava, Arhiepiscopul Albei Iulia – ÎPS Irineu, președintele Senatului UAB ­ Prof. univ. dr. Nicolae Todea, președintele Consiliului Județean Alba – Ioan Dumitrel și decanul Facultății de Drept cadrul Universitatii de Vest din Timişoara – Lucian Bercea. La eveniment a  participat şi Ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă.

Este cea mai importantă distincție pe care am primit-o în viața mea! În mod special este valabilă acestă afirmație deoarece am primit acest titlu din partea universității din Alba Iulia, pe care o prețuiesc la fel de mult ca și pe alma mater” a mea, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

În mod special, am emoții și vreau să mulțumesc tuturor pentru acest gest, deoarece ne aflăm în preajma zilei de 1 Decembrie, ziua unității tuturor românilor. Mă bucur să mă aflu în preajma acestei sărbători aici la Alba Iulia, Mecca noastră” așa cum o numea poetul Adrian Păunescu.

Discursul pe care l-am pregătit vizează identitatea constituțională pe care o are Republica Moldova în contextul identitților constituționale care există, a celorlalte Curți Constitționale din Europa. Este un subiect care mă pasionează, mai ales în procesul  de globalizare și de integrare europeană în care suntem implicați cu toții, Republica Moldova aflându-se la primii săi pași”, a declarat Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, la Alba Iulia.

Alexandru Tănase are un CV impresionant. Este președinte al Curții Constituționale din octombrie 2011 – prezent, fost Ministru al Justiției între 2009-2011, fost președinte al Fracțiunii PLDM în Consiliul Municipal Chișinău (iunie 2007 – aprilie 2009), fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova (aprilie 2009 – martie 2010, noiembrie 2010 – februarie 2011), prim-vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (8 decembrie 2007 – 10 aprilie 2011), Judecător la Curtea Constituțională din Republica Moldova (aprilie 2011 – prezent), Consultant naţional de Proiect, Proiectul “Susţinerea Dezvoltării Judiciare în Moldova” (decembrie 2000 – martie 2003)  Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare;

S-a născut la 24 februarie 1971, în Chişinău, este căsătorit  și are doi copii.

[nggallery id=2690]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea