Curier Județean
FOTO: Premiul „Gheorghe Drăgoiu” 2014, pentru 4 eleve din Câmpeni, care au terminat cu 10 pe linie
Şi în acest an 2014, Tiberiu-Virgil Drăgoiu, profesor de fizică în New Jersey, SUA, fiul profesorului Gheorghe Drăgoiu, în semn de profundă mulţumire şi adâncă recunoştinţă faţă de tatăl său, cel care i-a insuflat dragostea pentru profesia de dascăl, a acordat premiul “Gheorghe Drăgoiu” absolvenţilor Şcolii Gimnaziale Câmpeni cu cea mai mare medie generală obţinută în cei 4 ani de gimnaziu, premiu în valoare de 100 de dolari.
Premiul “Gheorghe Drăgoiu” a ajuns în acest la elevele Andreea Boncuţ, Ioana Grinea, Andreea Gavril (din clasa a VIII – a A) şi Mihaela Nariţa (din clasa a VIII-a B) care au obţinut pe parcursul învăţământului gimnazial media generală 10 şi au avut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare.
„Conducerea şcolii, părinţii şi elevii mulţumesc domnului profesor Drăgoiu pentru interesul acordat susţinerii performanţei şcolare la unităţile de învăţământ din Munţii Apuseni”, a transmis prof. Delia Ionică, purtătorul de cuvânt al Şcolii Gimnaziale Câmpeni.
„Gheorghe Drăgoiu. Fiu de moţ, născut la 23 aprilie 1947, în localitatea Vidra-Ponorel, a fost atras din copilărie de descifrarea misterelor lumii. După ce a terminat cursurile Şcolii primare din localitatea natală, şi-a îndreptat paşii spre Şcoala Medie “HCC”, secţia Reală, din Abrud. Şi-a continuat studiile la Universitatea “Babeş Bolyai, Facultatea de Fizică-Chimie din Cluj-Napoca. După absolvirea facultăţii, Gheorghe Drăgoiu şi-a început cariera didactică în anul 1968, la Şcoala “Nicodim Ganea” Bistra, din anul 1978 şi până în prezent fiind profesor de fizică la Şcoala cu clasele I-VIII din Câmpeni. Între timp s-a căsătorit cu Viorica Drăgoiu, fostă profesoară de chimie la liceul din Câmpeni, având un băiat, Tiberiu-Virgil, în prezent, profesor de fizică şi el, la Hillsborough High School, New Jersey, SUA, căsătorit la rândul său şi tatăl a două fetiţe. Pasionat de profesia sa, Gheorghe Drăgoiu şi-a luat toate gradele didactice, primind titlul de “Profesor evidenţiat”, în anul 1984. A fost decorat, în anul 2004 cu Ordinul “Meritul pentru Învăţământ în grad de ofiţer”, iar în anul 2007, a primit diploma “Gheorghe Lazăr, clasa I”. Ambiţios, capabil şi dedicat, a condus şcoala din Câmpeni timp de 13 ani. Cariera sa a fost presărată cu multe şi frumoase realizări: participări la diferite simpozioane judeţene şi naţionale, cursuri de formare şi de perfecţionare, concursuri şi olimpiade şcolare cu merituoase rezultate. În calitate de profesor metodist i-a îndrumat cu tact şi profesionalism pe mai tinerii săi colegi. A înfiinţat în cadrul şcolii, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, un cabinet de asistenţă psihopedagogică, primul din zona Apusenilor, pentru ca toţi elevii să aibă şansa la educaţie. Şcoala se poate mândri cu un Centru de Documentare şi Informare, cu o sală de soft educaţional, profesorul Drăgoiu considerând că doar prin comunicare, prin informare şi cunoaştere spiritul uman se poate îmbogăţi. Iar pentru ca roadele activităţii dascălilor şi elevilor din Şcoala Câmpeni să fie cunoscute şi de comunitate, a avut iniţiativa redactării revistei şcolii, intitulată atât de sugestiv “Reuşim împreună”. Prof. Drăgoiu a fost promotorul unor proiecte educative: “Primăvara europeană”, “Săptămâna mondială a spaţiului cosmic”, “Noaptea lui Yuri”, prin aceste acţiuni, ducând prestigiul şcolii şi dincolo de graniţele ţării.
După ce s-a pensionat, fiul domnului profesor, Tiberiu-Virgil Drăgoiu, profesor de fizică în New Jersey, SUA, ca semn de profundă mulţumire şi adâncă recunoştinţă faţă de tatăl său, cel care i-a insuflat dragostea pentru profesia de dascăl, a iniţiat, în 2012, acordarea Premiului “Gheorghe Drăgoiu” absolventului clasei a VIII a Şcolii Câmpeni, pentru cea mai mare medie generală obţinută pe durata învăţământului gimnazial V-VIII, în valoare de 100 de dolari”.

Curier Județean
Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș care și-a bătut și amenințat fosta soție: A fost emis și un ordin de protecție
Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș care și-a bătut și amenințat fosta soție: A fost emis și un ordin de protecție
Polițiștii din Teiuș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat și amenințat fosta soție. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie și amenințare.
La data de 23 mai 2022, în jurul orei 14.50, polițiștii din Teiuș au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul soț.
Din primele verificări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în urma unor discuții în contradictoriu avute cu fosta sa soție,bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Teiuș, ar fi agresat-o și amenințat-o.
Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie și amenințare, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, pe numele său, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile, prin care i-au interzis să se apropie de femeie.
Curier Județean
FOTO| 25-26 mai. Membrii Clubului de lectură și ai Cercului de scriere creativă „Verbum” vă dau întâlnire la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
FOTO| 25-26 mai. Membrii Clubului de lectură și ai Cercului de scriere creativă „Verbum” vă dau întâlnire la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
Săptămâna aceasta, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor avea loc noi întâlniri ale iubitorilor de carte și scriere creativă, în cadrul Clubului de lectură „Lucian Blaga” și a Cercului de scriere creativă Verbum.
Grupurile nu sunt exclusiviste, oricine poate deveni membru în echipele de dezbateri și creație. Se intră în baza interesului manifestat pentru literatură, pentru scris și, de ce nu, pentru a ajunge să fii publicat într-una dintre publicațiile Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în antologia Verbum, ori în Povești de noapte bună.
Miercuri, 25 mai 2022, de la ora 17.00, în cadrul întâlnirii Clubului de lectură „Lucian Blaga” se discută „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde. Nicio părere nu este greșită, iar exprimarea liberă este încurajată. Vino și tu să descoperi noi nuanțe în opera controversatului scriitor!
Joi, 26 mai 2022, tot la ora 17.00, la Verbum, provocarea va fi să creăm conținut, o poveste, o poezie, orice formă scrisă ar putea lua gândurile noastre, în baza unei cărți care nu ne dezvăluie decât coperta. Rămâne să stabilim ulterior cine a fost mai inspirat, autorul de drept sau vreunul dintre noi.
Activitățile la care vă așteptăm cu drag, atât miercuri, cât și joi, fac parte din proiectele 3.18 Clubul de lectură „Lucian Blaga” și 3.19 Verbum, proiecte ale Consiliului Județean Alba și ale Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Curier Județean
FOTO| Potopea Lukas de la C.S. V.Î.R.F Alba Iulia, medalie de aur la Campionatul Național al României la judo de la Sibiu
FOTO| Potopea Lukas de la C.S. V.Î.R.F Alba Iulia, medalie de aur la Campionatul Național al României la judo de la Sibiu
În weekendul trecut, perioada 21-22 Mai, a avut loc la Sibiu, Campionatul Național al României la judo. Din cetatea Marii Uniri, a participat, cu o delegație modestă și C.S.V.Î.R.F.
Nu la fel de modestă a fost prestația lui Potopea Lukas, Luky, în cadrul categoriei 26 Kg, la vârsta U-13. La 11 ani, cel mai tânăr în categoria sa, Luky a abordat confruntările cu calm, bine organizat și luptă după luptă învinge și cucerește râvnitul aur, devenind altfel Campion Național al României.
Familia C.S. V.Î.R.F. îl felicită pe Luky și pe lângă mulți alții care sunt alături de tine, te susțin în continuare și antrenorii: Măcinic Ovidiu (Uwe Dai), Măcinic Darius și Mihnea Bogdan. Felicitări din nou, mai ales că prin tot ceea ce ai întreprins, te-ai identificat perfect cu direcția și sloganul C.S. V.Î.R.F. – Fii campiOM!
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă
-
Ştirea zileiacum 15 ore
FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză
-
Curier Județeanacum 21 de ore
28-29 mai. Prima ediție a Festivalului Plutăritului la Ciugud: Una dintre cele mai vechi îndeletniciri a populației din Bazinul Râului Mureș. Programul evenimentului
-
Actualitateacum 17 ore
FOTO VIDEO| Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022: Mii de oameni s-au bucurat de muzică, mâncare tradițională și parfumul vestitelor flori, într-un colț de Rai din Apuseni
-
Actualitateacum 14 ore
Noi măsuri sociale pentru români: Ratele la bănci vor fi amânate, salariile bugetarilor, majorate și pensionarii vor primi bani în plus
-
Sportacum 23 de ore
FOTO: Ocnamureșeanul Gianni Crețu, performanță de excepție: a câștigat Liga Campionilor!
-
Sportacum 23 de ore
Liga a 4-a, etapa a 28-a, Viitorul Sântimbru și CIL Blaj continuă cursa pentru locul trei
-
Sportacum 23 de ore
FOTO, VIDEO: Andrei Rațiu, fundașul din Alba, primul gol pentru Huesca SD, în Segunda División
-
Curier Județeanacum 24 de ore
Acțiune a polițiștilor din Alba, pentru creșterea siguranței în trafic: Peste 1.000 de amenzi aplicate și 25 de infracțiuni constatate
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Articole de unică folosință și produse de curățenie pentru SJU Alba Iulia: Licitația de peste 920.000 de lei, lansată în SEAP
-
Politică Administrațieacum 17 ore
COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul 5. Modele de SUBIECTE la Română, Matematică și Limba Maternă