Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Premiul „Gheorghe Drăgoiu” 2014, pentru 4 eleve din Câmpeni, care au terminat cu 10 pe linie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premiul Gheorghe DragoiuŞi în acest an 2014, Tiberiu-Virgil Drăgoiu, profesor de fizică în New Jersey, SUA, fiul profesorului Gheorghe Drăgoiu, în semn de profundă mulţumire şi adâncă recunoştinţă faţă de tatăl său, cel care i-a  insuflat dragostea pentru profesia de dascăl, a acordat premiul “Gheorghe Drăgoiu” absolvenţilor Şcolii Gimnaziale Câmpeni cu cea mai mare medie generală obţinută în cei 4 ani de gimnaziu, premiu în valoare de 100 de dolari.

Premiul “Gheorghe Drăgoiu” a ajuns în acest la elevele Andreea Boncuţ, Ioana Grinea,  Andreea Gavril  (din clasa a VIII – a A) şi Mihaela Nariţa (din clasa a VIII-a B) care au obţinut pe parcursul învăţământului gimnazial media generală 10 şi au avut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare.

„Conducerea şcolii, părinţii şi elevii mulţumesc domnului profesor Drăgoiu pentru interesul acordat susţinerii performanţei şcolare la unităţile de învăţământ din Munţii Apuseni”, a transmis prof. Delia Ionică, purtătorul de cuvânt al Şcolii Gimnaziale Câmpeni.

Gheorghe Drăgoiu. Fiu de moţ, născut la 23 aprilie 1947, în localitatea Vidra-Ponorel, a fost atras din copilărie de descifrarea misterelor lumii. După ce a terminat cursurile Şcolii primare din localitatea natală, şi-a îndreptat paşii spre Şcoala Medie “HCC”, secţia Reală, din Abrud. Şi-a continuat studiile la Universitatea “Babeş Bolyai, Facultatea de Fizică-Chimie din Cluj-Napoca. După absolvirea facultăţii, Gheorghe Drăgoiu şi-a început cariera didactică în anul 1968, la Şcoala “Nicodim Ganea” Bistra, din anul 1978 şi până în prezent fiind profesor de fizică la Şcoala cu clasele I-VIII din Câmpeni. Între timp s-a căsătorit cu Viorica Drăgoiu, fostă profesoară de chimie la liceul din Câmpeni, având un băiat, Tiberiu-Virgil, în prezent, profesor de fizică şi el, la Hillsborough High School, New Jersey, SUA, căsătorit la rândul său şi tatăl a două fetiţe. Pasionat de profesia sa, Gheorghe Drăgoiu şi-a luat toate gradele didactice, primind titlul de “Profesor evidenţiat”, în anul 1984. A fost decorat, în anul 2004 cu Ordinul “Meritul pentru Învăţământ în grad de ofiţer”, iar în anul 2007, a primit diploma “Gheorghe Lazăr, clasa I”. Ambiţios, capabil şi dedicat, a condus şcoala din Câmpeni timp de 13 ani. Cariera sa a fost presărată cu multe şi frumoase realizări: participări la diferite simpozioane judeţene şi naţionale, cursuri de formare şi de perfecţionare, concursuri şi olimpiade şcolare cu merituoase rezultate. În calitate de profesor metodist i-a îndrumat cu tact şi profesionalism pe mai tinerii săi colegi. A înfiinţat în cadrul şcolii, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, un cabinet de asistenţă psihopedagogică, primul din zona Apusenilor, pentru ca toţi elevii să aibă şansa la educaţie. Şcoala se poate mândri cu un Centru de Documentare şi Informare, cu o sală de soft educaţional, profesorul Drăgoiu considerând că doar prin comunicare, prin informare şi cunoaştere spiritul uman se poate îmbogăţi. Iar pentru ca roadele activităţii dascălilor şi elevilor din Şcoala Câmpeni să fie cunoscute şi de comunitate, a avut iniţiativa redactării revistei şcolii, intitulată atât de sugestiv “Reuşim împreună”. Prof. Drăgoiu a fost promotorul unor proiecte educative: “Primăvara europeană”, “Săptămâna mondială a spaţiului cosmic”, “Noaptea lui Yuri”, prin aceste acţiuni, ducând prestigiul şcolii şi dincolo de graniţele ţării.

După ce s-a pensionat, fiul domnului profesor, Tiberiu-Virgil Drăgoiu, profesor de fizică în New Jersey, SUA, ca semn de profundă mulţumire şi adâncă recunoştinţă faţă de tatăl său, cel care i-a insuflat dragostea pentru profesia de dascăl, a iniţiat, în 2012, acordarea Premiului “Gheorghe Drăgoiu” absolventului clasei a VIII a Şcolii Câmpeni, pentru cea mai mare medie generală obţinută pe durata învăţământului gimnazial V-VIII, în valoare de 100 de dolari”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea