Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Premieră pentru județul nostru și zona Munților Apuseni: orașul Abrud a găzduit etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby, ciclul liceal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul nostru, prin orașul Abrud și Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan” din localitate, a avut privilegiul de a organiza, la sfârșitul săptămânii trecute, faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby super mixt, ciclul liceal, eveniment la care au participat cele mai bune 8 echipe din țară, câștigătoarele etapelor pe regiuni.

Desfășurată în perioada 25-28 mai 2017, deschiderea oficială a competiției organizate în parteneriat de către Inspectoratul Școlar Județean Alba și Federația Română de Rugby, a avut loc vineri, 26 mai, când au fost prezenți numeroși reprezentanți ai instituțiilor organizatoare  și ai administrației publice locale: Marcela Dărămuș – inspector școlar general al județului Alba; Mihai Negrescu – inspector școlar de Educație Fizică și Sport la Inspectoratul Școlar Județean Alba; Mariana Tanțoș și Gabriel Cîra-Grigorescu – directorii liceului din Abrud; Sorin Rus – antrenor de rugby și director de dezvoltare pentru Transilvania Sus, răspunzător cu activitatea de dezvoltare a Federației Române de Rugby; Nicolae Simina – primarul orașului Abrud și numeroși membri ai administrației publice locale.

După partidele frumoase desfășurate pe stadionul ,,Cuprirom” din localitate, echipa Liceului Pedagogic ,,Ioan Popescu” Bârlad, pregătită de profesorul Daniel Tufaru, a devenit din nou campioană națională, după ce anterior, echipa aceleiași școli mai obținuse încă de 4 ori acest titlu, șase medalii de argint și una de bronz, iar clasamentul final a arătat astfel:

Elit - Gustul Desăvârșit
  1. Liceul Pedagogic ,,Ioan Popescu” Bârlad – profesor Daniel Tufaru;
  2. Colegiul Național ,,Aurel Vlaicu” București – profesor Marian Udroiu;
  3. Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu” Turda – profesor Cosmin Bogdan Pop;
  4. Liceul Tehnologic ,,Petrache Poenaru” Bălcești – profesor Văleanu Cristia;
  5. Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Brăila – profesor Georgeta Pușcașiu;
  6. Colegiul Național ,,Nicolae Grigorescu” Câmpina – profesor Ioan Cristea;
  7. Colegiul Tehnic ,,Emanuil Ungureanu” Timișoara – profesor Gheorghe Ioan Bandaru;
  8. Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei – profesor Claudiu Pupeza;

Evenimentul s-a dovedit a fi o reușită a organizatorilor și în special a comunității locale, fapt apreciat din plin de către participanții care au mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și buna organizare a competiției. La rândul lor, organizatorii țin să aducă mulțumiri sponsorilor care au contribuit din plin ca totul să decurgă în cele mai bune condiții: Transavia, Elit, Agra’s, Roua Apusenilor, Triticum Sebeș (Ouă Gălbenel), Cupru Min Abrud, SLIZ Apuseni, Pan Group Cîmpeni, Internațional Trans T Abrud, Cris Cosmi Delis Abrud, Rivaly CH Cîmpeni, și nu în ultimul rând colaboratorilor: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Federația Română de Rugby, Primăria și Consiliul Local Abrud.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4072]

Salvează

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Apă CONTAMINATĂ în Roșia Montană: DSP Alba a depistat indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Apă CONTAMINATĂ în Roșia Montană: DSP Alba a depistat indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”

Mai mulți cetățeni din comuna Roșia Montană sunt sfătuiți să nu consume apa de la robinete în scop potabil, fiind depistată de către DSP Alba cu indicatori de poluare de tip „fecaloid-menajer”.

„Dragi cetățeni ai satului Roșia Montană, nu sunt rău, dar nu pot să nu vă transmit aceste informații, fiindcă este direct de sănătatea noastră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am primit în data de 30 martie, de la DSP Alba, raportul unei probe de apă recoltată de la sediul PRIMĂRIEI și NU este potabilă, este infectată cu „FECALOID MENAJER”, așa că cei care știți că sunteți racordați cu primăria, adică toată Roșia, că nu știm de unde este sursa de infecție, vă rog să nu o folosiți în scop potabil, doar în scop menajer, până când vom avea o probă de apă potabilă, pentru a evita alte complicații, iar cetățenilor care ați solicitat inaugurarea Căminului Cultural din piață, Roșia Montană, domnul primar și domnii consilieri au concluzionat că se va face inaugurarea când „VOR STABILII DÎNȘI PROGRAMUL”!!!.

DACĂ FAC ACESTE POSTĂRI SUNT CRITICAT, BÎRFIT, EVITAT DE CĂTRE UNII DINTRE COLEGI atât ai Primăriei cât și consilieri, chiar și de unii cetățeni, dar nu accept ca cetățenii comunei să consume apă cu FECALOID

Este suficient că au consumat din 8 februarie, de când a fost prima proba contaminată, una dintre promisiunile mele în campanie electorală a fost TRANSPARENȚA, între autoritățile publice locale și cetățean.

Consider că trebuie să mă țin de cuvânt, DAR la om când îi spui ADEVĂRUL ÎN FAȚĂ se supără. Aceasta este DOAMNE AJUTĂNE LA TOȚI!!!”, a transmis Vasile Morariu, viceprimarul comunei Roșia Montană, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

1 Aprilie – Ziua Păcălelilor. Obiceiuri, tradiții. Originea Zilei Păcălelilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Originea sau istoricul obiceiului de a face păcăleli de 1 aprilie, Ziua Păcălelilor. Tradiţii, superstiţii şi obiceiuri de 1 aprilie

Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul XVI. Ziua de 1 Aprilie este marcată în întreaga lume prin farse făcute de oameni celor apropiați.

Citeşte şi: Idei de păcăleli de 1 Aprilie • Farse haioase de 1 Aprilie pe care le putem face prietenilor, mamelor, colegilor, rudelor şi profesorilor de Ziua PăcălelilorMesaje de 1 Aprilie

ZIUA PĂCĂLELILOR. Tradiţii şi obiceiuri de 1 aprilie

Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie „Ziua păpuşilor”, în care se oferă în dar păpuşi.

Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină – Peru, Mexic şi Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de „Dia de los inocentes” („Ziua celor naivi”).

Elit - Gustul Desăvârșit

În România, păcălelile1 Aprilie ziua-pacalelilor de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea. Tot la noi, se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.

Ziua Păcălelilor este marcată timp de două zile în Anglia: cel păcălit este numit „noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei. În Scoţia, acestuia i se spune „April qowk” sau „April cuckoo” (cuc de aprilie – trad.), pentru că aceasta este prima pasăre care vesteşte venirea primăverii.

Citește și: Păcăleli de 1 Aprilie și farse de 1 APRILIE

Importanţa cu care este privită Ziua Păcălelilor în Marea Britanie este dovedită de emisiunile TV, care nu de multe ori au derutat populaţia.

În Suedia, păcăleli se fac şi pe data de 1 mai, deşi această dată nu este la fel de populară ca 1 aprilie.

ZIUA PĂCĂLELILOR. Originile

Legat despre apariţia Zilei Păcălelilor, ipoteza acceptată susţine că originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian în Franţa, anul 1582. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului gregorian, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme de a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiţi „nebuni de aprilie”. Pe măsura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii.

Înainte de apariţia Zilei Păcălelilor au existat festivalul roman Hilaria, care se ţinea pe 25 martie, sau, în perioada medievală, Festinul Proştilor, marcat pe 28 decembrie.

Marcată mai întâi în Europa, Ziua Păcălelilor a emigrat peste Ocean şi apoi pe tot globul.

Citește și: Mesaje de 1 aprilie, sms -uri , mesaje amuzante şi haioase de 1 Aprilie, urări de 1 Aprilie, bancuri, farse şi glume de Ziua Păcălelilor

ZIUA PĂCĂLELILOR. În 1957, BBC a difuzat un documentar despre o fermă din Elveţia specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii… de spaghete. Fiind vorba de o publicaţie renumită pentru seriozitate, ştirea a prins, fiinde preluată de presă.

Tot BBC a anunţat, în 1980, ca legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu unul electronic. Informaţia a revoltat opinia publică britanică, o mulţime de cetăţeni exprimându-şi protestul în legătură cu această schimbare.

În 1998, un ziar din Alabama a anunţat că parlamentul statului Alabama a hotărât să schimbe valoarea numărului lui Pi, rotunjindu-l la valoarea 3.

În 1950, o televiziune olandeză a anunţat că Turnul din Pisa s-a prăbuşit.

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

„Bill Gates a fost asasinat” era anunţul făcut de anumite pagini de internet din China şi Coreea.

Astronomul britanic Patrick Moore a anunţat la radio pe 1 aprilie 1976 că la ora 09:47 va avea loc un eveniment unic: planeta Pluto va trece în spatele lui Jupiter, provocând temporar o aliniere care ar putea contracara şi diminua gravitaţia Pământului.

În 1983, agenţia Associated Press anunţa de 1 aprilie ca un profesor de istorie de la universitatea din Boston a reuşit să stabilească originea „Zilei bufonului”. El afirmă că bufonul de la curtea împăratului Constantin s-a lăudat că ar putea conduce imperiul la fel de bine ca şi stăpânul său. Acestuia i-a plăcut ideea şi i-a permis măscăriciului să se aşeze la cârma ţării o zi pe an, de 1 aprilie. Difuzată de o agenţie de presă serioasă, ştirea a fost preluată de toată presa americană şi abia mai târziu s-a aflat că profesorul respectiv făcuse o glumă.

În 1995, ziarul Irish Times anunţa că între conducerea Disneyland şi guvernul rus se desfăşoară negocieri privind achiziţionarea trupului lui Lenin în vederea expunerii lui, cu mausoleu cu tot, în parcul de distracţii de la Paris.

Există chiar şi un film cu tema 1 aprilie – April Fools Day. Pelicula a debutat în 1996. Un grup de studenţi petrece weekendul care include Ziua Păcălelilor pe o insulă. Ei cat victime, pe rând, unui ucigaş.

Citește și:  MESAJE DE 1 MAI muncitoresc. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române: Competiții sportive organizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cadrul activităților dedicate aniversării a 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a organizat o serie de competiții sportive la care au participat echipe din cadrul structurilor unității.

S-au desfășurat competiții de fotbal, tenis de masă și table, în cadrul cărora participanții au fost premiați de către inspectorul șef al Jandarmeriei Alba, domnul locotenent colonel Pașca Tudor Gheorghe, astfel:

Elit - Gustul Desăvârșit

La fotbal, locul 1 a fost ocupat de echipa I.P.A. 2 Alba, locul 2 de Detașamentul 1 Jandarmi Mobil, iar locul 3 de către Detașamentul 5 Jandarmi Sebeș.

Cel mai bun jucător a fost plutonier Oniche Bogdan din echipa Detațamentului 1 Jandarmi Mobil, iar Bedelean Raul membru al IPA 2 Alba, a fost desemnat golgheterul competiției.

În cadrul competiției de fotbal au participat 8 echipe cu jucători din componența Jandarmeriei Alba dar și o echipă formată din jucători ai I.P.A. 2 Alba.

Concursul de tenis de masă la masculin, a fost câștigat de plutonier adjutant șef Aron Valentin de la Detașamentului 2 Jandarmi Alba Iulia, iar la feminin de plutonier Corpade Alina Petronela din cadrul Serviciului Resurse Umane.

În cadrul competiției de table, câștigător a fost plutonier major Baciu Virgil din cadrul Detașamentului 2 Jandarmi Alba Iulia. Locul 2 a fost ocupat de plutonier adjutant șef Dăian Gheorghe din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, iar locul 3 de sergent major Ghib Răzvan de la Postul de Jandarmi Montan Șugag.

De asemenea, nu au fost uitate nici cadrele trecute în rezervă în ultima perioada. Un număr de 6 rezerviști au fost recompensați cu diplome de merit din partea Jandarmeriei Alba.

Le mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea acestei competiții Asociației Sportive Ampoiul, I.P.A. Regiunea 2 Alba, reprezentanților bazei Sportive “Țălnar “ din Alba Iulia, precum și colegului nostru sergent major Iviniș Darius, arbitru profesionist în cadrul lotului de arbitri divizionari liga a III a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare