Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Premieră pentru județul nostru și zona Munților Apuseni: orașul Abrud a găzduit etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby, ciclul liceal

Publicat

în

Județul nostru, prin orașul Abrud și Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan” din localitate, a avut privilegiul de a organiza, la sfârșitul săptămânii trecute, faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby super mixt, ciclul liceal, eveniment la care au participat cele mai bune 8 echipe din țară, câștigătoarele etapelor pe regiuni.

Desfășurată în perioada 25-28 mai 2017, deschiderea oficială a competiției organizate în parteneriat de către Inspectoratul Școlar Județean Alba și Federația Română de Rugby, a avut loc vineri, 26 mai, când au fost prezenți numeroși reprezentanți ai instituțiilor organizatoare  și ai administrației publice locale: Marcela Dărămuș – inspector școlar general al județului Alba; Mihai Negrescu – inspector școlar de Educație Fizică și Sport la Inspectoratul Școlar Județean Alba; Mariana Tanțoș și Gabriel Cîra-Grigorescu – directorii liceului din Abrud; Sorin Rus – antrenor de rugby și director de dezvoltare pentru Transilvania Sus, răspunzător cu activitatea de dezvoltare a Federației Române de Rugby; Nicolae Simina – primarul orașului Abrud și numeroși membri ai administrației publice locale.

După partidele frumoase desfășurate pe stadionul ,,Cuprirom” din localitate, echipa Liceului Pedagogic ,,Ioan Popescu” Bârlad, pregătită de profesorul Daniel Tufaru, a devenit din nou campioană națională, după ce anterior, echipa aceleiași școli mai obținuse încă de 4 ori acest titlu, șase medalii de argint și una de bronz, iar clasamentul final a arătat astfel:

Electrica Furnizare Discount
  1. Liceul Pedagogic ,,Ioan Popescu” Bârlad – profesor Daniel Tufaru;
  2. Colegiul Național ,,Aurel Vlaicu” București – profesor Marian Udroiu;
  3. Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu” Turda – profesor Cosmin Bogdan Pop;
  4. Liceul Tehnologic ,,Petrache Poenaru” Bălcești – profesor Văleanu Cristia;
  5. Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Brăila – profesor Georgeta Pușcașiu;
  6. Colegiul Național ,,Nicolae Grigorescu” Câmpina – profesor Ioan Cristea;
  7. Colegiul Tehnic ,,Emanuil Ungureanu” Timișoara – profesor Gheorghe Ioan Bandaru;
  8. Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei – profesor Claudiu Pupeza;

Evenimentul s-a dovedit a fi o reușită a organizatorilor și în special a comunității locale, fapt apreciat din plin de către participanții care au mulțumit gazdelor pentru ospitalitate și buna organizare a competiției. La rândul lor, organizatorii țin să aducă mulțumiri sponsorilor care au contribuit din plin ca totul să decurgă în cele mai bune condiții: Transavia, Elit, Agra’s, Roua Apusenilor, Triticum Sebeș (Ouă Gălbenel), Cupru Min Abrud, SLIZ Apuseni, Pan Group Cîmpeni, Internațional Trans T Abrud, Cris Cosmi Delis Abrud, Rivaly CH Cîmpeni, și nu în ultimul rând colaboratorilor: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Federația Română de Rugby, Primăria și Consiliul Local Abrud.

Ovidiu CULDA

Salvează

Salvează

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier în zona Sântimbru: un șofer în vârstă de 23 de ani transportat la spital după o coliziune pe fondul neacordării de prioritate

Publicat

în

ACCIDENT rutier în zona Sântimbru: un șofer în vârstă de 23 de ani transportat la spital după o coliziune pe fondul neacordării de prioritate

La data de 17 septembrie 2021, în jurul orei 20.15, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 107 B, în afara localității Sântimbru, la intersecția cu Drumul National 1, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din județul Mureș, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Curier Județean

A încălcat ordinul de protecție și și-a amenințat soția cu moartea pe fondul alcoolului. „Bărbat” din Lunca Mureșului reținut 24 de ore

Publicat

în

A încălcat ordinul de protecție și și-a amenințat soția cu moartea pe fondul alcoolului. „Bărbat” din Lunca Mureșului reținut 24 de ore

Un bărbat din Lunca Mureșului, care a încălcat ordinul de protecție provizoriu, a fost reținut de polițiști.

La data de 18 septembrie 2021, în jurul orei 13,00, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au intervenit la o locuință din Lunca Mureșului unde o femeie a reclamat faptul că a fost amenințată de către soțul său.

Din primele cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 67 de ani, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi amenințat, cu moartea, soția.

Electrica Furnizare Discount

Polițiștii au întocmit, față de bărbat, dosar penal, pentru amenințare și au emis un ordin de protecție provizoriu prin care l-au obligat să părăsească deîndată locuința, fiindu-i interzis să se apropie de soția sa.

Ulterior, în jurul orei 22,00, bărbatul s-a întors la locuință, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție provizoriu.

Pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal, pentru încălcarea prevederilor ordinului provizoriu de protecție, iar polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 19 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Curier Județean

„Bărbat” din Șona cercetat pentru violență în familie după ce a aplicat „legea pumnului” într-o discuție cu fosta soție

Publicat

în

„Bărbat” din Șona cercetat pentru violență în familie după ce a aplicat „legea pumnului” într-o discuție cu fosta soție

La data de 17 septembrie 2021, în jurul orei 15.45, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit la o locuință din comuna Șona, de unde o femeie a semnalat, prin 112, faptul că a fost agresată de soțul său, de care este despărțită, în fapt.

Din primele cercetări, a rezultat că, în urma unor discuții contradictorii care au avut loc între cei doi, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, ar fi lovit-o pe femeie, cu pumnii, în zona spatelui.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile, bărbatului fiindu-i interzis să se apropie de soția sa.

Electrica Furnizare Discount

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare