Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

FOTO: Povești de pe front, din Afganistan, cu maiorul Alin Mureșan, comandant de subunitate Batalion 136 Geniu ”Apulum” Alba Iulia. ”Aici suntem antrenați pentru război, dar trăim în pace. Acolo ești antrenat pentru război și ești în război!”

Mondoc Adriana

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Maiorul Alin Mureșan, comandant de subunitate al Batalionului 136 Geniu ”Apulum” Alba Iulia, a lăsat căldura căminului de acasă, ca să trăiască o experiență de neuitat în zonele de conflict din Afganistan.

De 15 ani ofițer al Armatei Române, maiorul  Alin Mureșan a ales să urmeze cariera militară încă de la 14 ani, când a început cursurile Liceului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Dintotdeauna și-a dorit să fie soldat. Este un om blând la înfățișare, dincolo de atitudinea impunătoare din vorbe.

Anul acesta a fost în prima misiune în Afganistan. ”Din punctul de vedere al carierei și vroiam să îmi dovedesc mie, ca ofițer al Armatei Române că pot să fac lucrul ăsta, să particip într-un teatru multinațional și consider că experiența asta este utilă pentru fiecare militar, mai ales cadru al Armatei Române, sau ofițer, și ca soldat, ca experiență militară și pentru tine ca om. Te maturizează și te face să vezi lucrurile într-o altă manieră. Aici suntem antrenați pentru război, dar trăim în pace. Acolo esti antrenat pentru război și ești în război”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acolo, diferența între om și soldat nu există. Cele două se îmbină. Au avut rolul de a ajuta armata afgană, nu numai pe plan profesional, dar și pe plan uman, pentru că oamenii, zi de zi se confruntă și cu alte probleme, nu numai cu războiul. ”Au și ei familii, se luptă și ei cu probleme de sănătate, unii dintre ei erau răniți și aveau nevoie de sfaturi. Ne cereau sfaturi în probleme familiale, ne întrebau cum reușim să nu avem atât de mulți copii, de exemplu, pentru că ei aveau minim 3-4, până la 12 copii. Ca să vă puteți imagina, ei sunt în anul 1397, pentru că se raportează la Mahomed. Mulți dintre ei nu știu să citească, și de aici probleme de educație, de civilizație, care se răsfrâng și în viața lor personală și pe partea profesională”, ne-a spus maiorul.

E foarte greu, pentru ei, pentru soldați, pentru că sunt în permanență expuși pericolului. Sunt în priză 24 de ore din 24. ”Acolo, tot timpul eram înarmați. Există mai multe nivele de protecție, în funcție de locul unde te afli, afară, în bază, în dormitor, în sala de mese. Niciodată nu eram fără o armă la noi. Lucrul ăsta nu poate să te relaxeze în permanență. Iar apropierea de afgani este și mai grea. Ei pot fi foarte ușor influențați, manipulați și folosiți în ambele tabere”.

Clima, locurile și oamenii

Primul lucru pe care l-a simțit când a ajuns acolo, a fost clima, impactul pe care aceasta l-a avut asupra corpului. tău. Temperatura mult mai mare, umiditatea mai scăzută. A fost norocos că a ajuns acolo la sfârșitul lunii februarie, început de martie și nu s-a simțit prea tare decât diferența de umiditate.

Apoi, a fost imaginea locului, cu oamenii înarmați în permanență și tehnica militară.

A urmat primul contact cu partenerul afgan. ”Fiind prima dată când te vede, prima dată când îl vezi, simțurile sunt foarte ascuțite, iar prima dată există o distanță între tine și el. Cu fiecare zi care trece, această distanță se face tot mai mică, astfel încât ajungi de la o simplă strângere de mână la o îmbrățișate, după o anumită perioadă de timp, când crește încrederea. Acesta este nivelul maxim al relației. Îmbrățișarea și a-ți atinge obrazul”.

„Te legi de oamenii cu care lucrezi, am lucrat alături de afgani. Sunt foarte sensibili, sentimentali, ei sunt de 40 de ani în război. Uneori i-am văzut mai calmi și mai veseli, mai împăcați, își acceptă soarta. La noi, în lumea de aici, totul se încadrează în timp și în material. La ei, nu există timp. La ei totul se întâmplă cu voia lui Allah. Nu puteam planifica nimic. Erau la mâna destinului. La trecerea în nou an ei nu îşi doresc nimic. Nu sunt pregătiți pentru asta. Se bucură de fiecare zi, fiecare minut, fiecare secundă care trece din viața lor.

Primul salut pe care îl aveam cu interpretul cu care am lucrat era ”Bună? Ce faci? Cum este familia ta?”. Tot timpul ăsta era salutul, pentru că acolo, oricând poți pierde pe unul dintre ei”.

Soldații și teama

Deși are multe de povestit, maiorul Mureșan își caută cuvintele pentru tot ceea ce vrea să spună. Poveștile de acolo, de pe front, sunt pline de emoție, de tensiune, dar și de mândrie. Faptul că simțea pistolul la șold tot timpul, pregătit să îl folosească la orice semnal de pericol, că își punea echipamentul când începea pregătirea misiunii, l-au făcut să fie conștient în fiecare clipă de pericolul din jurul lui.

”Mi-a fost frică. Nu are cum să nu îți fie frică. Mi-a fost teamă. Teama că nu ești suficient de atent. Când am plecat de acasă am promis fiului meu și soției mele că mă voi întoarce sănătos, întreg la minte și la trup. Uneori te gândești ca nu cumva să își scape ceva care să te pună în pericol și să nu mai poți să îți respecți promisiunea.  Când pleci acolo, ca militar, înainte de toate juri să faci sacrificul suprem pentru patria ta, apoi un jurământ familiei că te vei întoarce. Eu consider că misiunea este îndeplinită când reușești să te întorci întreg acasă, din toate punctele de vedere, deși nu depinde în totalitate de tine.

Războiul acolo nu este convențional. Oricine, oricând, orice te poate surprinde și te poate ucide. Teroriștii nu au niciun fel de reguli. Nu au limite în nimic. Folosesc orice mijloace ca să te poată scoate din luptă.

Am simțit teamă când am fost în patrulare, pe stradă, înconjurat de oameni, oricine putea fi un potențial inamic”.

Maiorul îmi spune că acolo, rutina, te poate ucide. ”Dacă urmezi aceiași pași și nu mai ești atent, lucrul ăsta te poate omorî. Tot timpul cineva te observă, și nu știi ce anume și când te observă. Și dacă mergi pe aceleași urme, poate fi fatal pentru tine. E important ca în acțiunile pe care le faci să nu urmezi aceleași lucruri”.

Departe de acasă, departe de familie, ei trebuie să fie camarzi unul cu celălalt, să existe coeziune, trebuie să fie ca o familie, să ajuți, trebuie să fii un tot, ”ca degetele unei mâini, fiecare separat are rolul lui, dar împreună formează o forță. Ești precum un frate unul cu celălalt, nu există niciun fel de diferență, trebuie să fii așa și simți să fii așa. Am lucrat într-un mediu multinațional, ești într-o altă țară unde este război. Nu îți permiți să fii altfel. Aici dacă greșești o poți lua de la capăt. Acolo, dacă ai greșit, nu mai ai altă șansă, poate fi pentru ultima dată. Asta este diferența dintre a fi soldat aici și a fi soldat acolo. Iar riscurile acolo sunt peste tot”.

L-am întrebat de ce plâng soldații, și mi-a răspuns că ”soldații plâng de dor, când își aduc aminte de familie, când vorbesc cu cei de acasă. Întâlnirea cu familia pe internet a devenit mai grea de la o vreme, era mai ușor să ne auzim”.

Când stai de vorbă cu maiorul Alin Mureșan, te frapează un lucru: mândria lui de a fi român, de a-și reprezenta țara, de a purta cu mândrie steagul tricolor. Vorbește apăsat, cu căldură despre sentimentul național. ”Acolo sentimentul național este amplificat, cel puțin dublu, dacă nu de 10 ori mai important. Ești mult mai mândru că ești român”.

Dacă se doarme? ”Este nevoie, și se poate dormi și 10 minute și o perioadă mai lungă de timp, dar somnul este cu simțurile ascuțite în permanență”.

Acasă…

Întoarcerea acasă a fost o zi de sărbătoare. ”Au fost lacrimi firești, iar când ne-am așezat la masă, fiul meu a spus tatăl nostru și la sfârșit a mulțumit pentru că am ajuns acasă cu bine”. Aici, maiorul face o pauză. Nu poți defini emoția din privirea lui. Este copleșitoare.

După întoarcerea acasă, trebuie să se reobişnuiască cu viaţa de familie, cu un alt program. Trebuie să se reobişnuieşti să aibă timp liber și cu multe lucruri legate de viaţa de familie. ”Acasă, mi s-a părut caraghios după o perioadă atât de lungă să mă îmbrac în haine civile și prima reacție a fost să îmi caut pistolul”.

 Ce a adus acasă din obiceiurile afganilor? ”Să încerc să văd lucrurile mai simplu și să văd viața în frumusețea ei”.

Dacă ar face o clasificare a priorităților, acum, la întoarcerea acasă, după sănătate al doilea lucru important despre care vorbește este starea de pace. ”Pe care noi o avem, ni se pare firească, dar când nu o ai, totul se complică. Acolo nu există liniște și pace”.

 Diferența între omul Alin Mureșan care a plecat, și omul Alin Mureșan care s-a întors

”Acum sunt mai puternic, văd viața din jurul meu cu alți ochi, am acumulat mai multă experiență și din punct de vedere profesional și familial, familia mea s-a sudat mai mult, toate astea sunt un plus.

Am mai multă încredere în mine, pentru că mă simt mândru. Am lucrat într-un mediu multinațional, am fost 21 de națiuni. Multinațional înseamnă o grămadă de obiceiuri, de schimb intercultural între membrii coaliției. Apoi, era diferența între cultura europeană și cultura musulmană, trebuia să îmbini toate lucrurile ca să ai o finalitate, să-i ajuți să devină cei care controlează lucrurile acolo. Să înveți să fii tolerant, pentru că fiecare are cultura lui, obiceiurile lui, să te pui la masă să găsești o soluție bună, să iei decizi în timp scurt, să treci peste toate barierele invizibile care pot exista. Nu e simplu”.

 ”Mi-am dovedit încă o dată că pot și mă simt învingător”

S-a întors de foarte puțin timp și simte că îi lipsește Afganistanul. ”Acolo, în Afganistan, simți că există niște fire nevăzute care te leagă de locul ăla. Te legi de oameni foarte mult. Ei te simt, te citesc, dacă simt că nu ești de-al lor, că nu faci cu suflet ceea ce faci, te dau la o parte”.

A fost emoționant, la sfârșit, când a fost nevoit să se despartă de oamenii de acolo. S-a creat o legătură. Și-a făcut prieteni. ”Interpretul cu care am lucrat era limba mea. Fără nu el, nu reușeam să transmit nimic”.

Copiii afgani și sărăcia

Tatăl unui băiat de 9 ani, maiorul Alin Mureșan ține să povestească despre copii afgani. Ca un militar adevărat, se luptă cu emoția din glas, dar privirea îl trădează. ”Am văzut niște copii săraci, desculți, cu părul nespălat de multă vreme, trăind în niște condiții dificile. Pentru ei apa este un lux. Oamenii săraci mănâncă o dată pe an carne. Copiii care sunt încălțați sunt considerați bogați. În unele sate, copiii nu văzuseră alți oameni, decât pe cei din satul lor. Când au văzut soldații au vrut să vadă dacă sunt reali.

După ce vii de acolo vezi lumea cu alți ochi. M-am schimbat în cele șase luni. Zâmbesc mai des. Când ajungi acasă simți miros de verde. Am avut lacrimi, o emoție diferită, simți că e cea mai minunată țară din câte există”.

Eu spun că trebuie să ai curaj pentru toate astea. Trebuie să ai curaj să fii militar. Trebuie să ai curaj să vrei să trăiești viața din teatrele de operațiuni, acolo, unde, din cauza războiului te simți mult mai aproape de familie decât ai fost vreodată și mult mai mândru de tot ceea ce ești. Şi maiorul Alin Mureşan este, înainte de toate, un OM curajos!

România continuă să fie unul dintre cei mai importanți contributori ai misiunii NATO din Afganistan, având al patrulea contigent de soldați. Circa 600 de soldați sunt staționați prin sistem de rotație.

[nggallery id=6205]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
SUBIECTE și BAREME la Matematică și Istorie, la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă

Miercuri, 17 august, este programată proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, pentru absolvenții de liceu.

Vezi AICI varianta pentru Istorie

Vezi AICI baremul pentru Istorie

Vezi AICI varianta pentru Matematică – Mate-info

Vezi AICI baremul pentru Matematică – Mate-info

Vezi AICI varianta pentru Matematică – Tehnologic

Vezi AICI baremul pentru Matematică – Tehnologic

Pentru examenul de BAC 2022 se aplică prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat – 2011, conform Ministerului Educației.

Elit - Gustul Desăvârșit

Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

La probele scrise, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru. La disciplinele “Matematică” și “Geografie”, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, după cum este menționat în metodologie.

Le este interzis candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, potrivit ordinului de ministru 5.151/2021. Ei au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit ordinului 5151/2021.

Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Cei care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen fără a primi subiectele. Candidații primesc subiectele numai dacă părăsesc sala după expirarea timpului maxim destinat desfășurării probelor scrise.

Cum corectez o greșeală

Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, conform metodologiei. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele “Anulat”, se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii în prima sesiune a examenului de bacalaureat 2022 pot fi consultate aici.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022
 • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Clipe de coșmar pentru o femeie din Alba după ce soțul i-a spart ușa și a plecat cu copilul de 5 ani. Ce măsuri au luat polițiștii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Clipe de coșmar pentru o femeie din Alba după ce soțul i-a spart ușa și a plecat cu copilul de 5 ani. Ce măsuri au luat polițiștii

La data 16 august 2022, polițiștii din Aiud au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 48 de ani, din Aiud, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, violarea de domiciliu și nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție.

În după amiaza zilei de 16 august, acesta ar fi spart ușa apartamentului în care locuiește soția sa și l-ar fi luat pe fiul lor, în vârstă de 5 ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bărbatul a încălcat prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Aiud, prin care i-au fost impuse măsurile restrictive de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de soția sa și de reședința acesteia.

Incidentul a fost semnalat, prin 112, iar, în scurt timp, polițiștii au reușit să-l identifice, împreună cu minorul, într-un parc din municipiul Aiud.

Din primele cercetări, a rezultat că minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni.

În cursul zilei de azi, 17 august, bărbatul va fi prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

17 august 2022, COVID-19 în Alba. 33 de noi infectări și un deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

17 august 2022, COVID-19 în Alba. 33 de noi infectări și un deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 17 august 2022, s-au înregistrat 33 de noi infectări cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Raportul prezintă și incidența actualizată și cazurile active de coronavirus pe localități.

Citește și situația cazurilor din Alba, de marți, 16 august 2022, COVID-19 în Alba. 46 de noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, a fost înregistrat un deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19, fiind vorba despre o femeie de 68 de ani, din Sântimbru, vaccinată și cu comorbidități.

Elit - Gustul Desăvârșit
Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 57393 de persoane confirmate, 54552 persoane vindecate, 1.301 decese.

Luni, în județul Alba au fost prelucrate în total 444 teste, 82 PCR, 362 teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 486415 mai exact, 362159 de teste PCR și 124256 de teste rapide.

Localitățile din care provin cazurile:

ALBA IULIA – 9
ABRUD – 1
AIUD – 1
BLAJ – 4
CUGIR – 1
SEBES – 3
BUCERDEA GRANOASA – 1
CISTEIU DE MURES – 1
JIDVEI – 2
MIRASLAU – 2
PIANU – 1

Cazuri de reinfectare:

AIUD – 1
BLAJ – 2
DAIA ROMANA – 2
MIRASLAU – 1
UNIREA – 1

Lista cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA LOCALITĂȚILOR din județul Alba:
Localitate Populatie Incidenta Cazuri active
MUNICIPIUL BLAJ 20620 7.9 163
VALEA LUNGĂ 3114 7.71 24
MUNICIPIUL ALBA IULIA 76866 7.19 553
CRICĂU 1956 6.13 12
CRĂCIUNELU DE JOS 2135 6.09 13
RÂMEŢ 499 6.01 3
ŞONA 4361 5.96 26
ÎNTREGALDE 548 5.47 3
RIMETEA 979 5.11 5
MUNICIPIUL AIUD 25045 4.91 123
MIHALŢ 3233 4.64 15
ORAŞ CUGIR 25310 4.54 115
BUCERDEA GRÂNOASĂ 2262 4.42 10
ALMAŞU MARE 1187 4.21 5
ROŞIA MONTANĂ 2680 4.1 11
CUT 1259 3.97 5
RĂDEŞTI 1262 3.96 5
ARIEŞENI 1529 3.92 6
ORAŞ TEIUŞ 7136 3.92 28
OHABA 583 3.43 2
MUNICIPIUL SEBEŞ 32864 3.35 110
ORAŞ OCNA MUREŞ 13809 3.11 43
SÂNCEL 2585 3.09 8
SÂNTIMBRU 3020 2.98 9
ORAŞ ZLATNA 7775 2.96 23
CIUGUD 3320 2.71 9
CÂLNIC 1933 2.59 5
DAIA ROMÂNĂ 3127 2.56 8
VINŢU DE JOS 5523 2.53 14
ORAŞ ABRUD 5152 2.52 13
IGHIU 7127 2.39 17
ORAŞ CÂMPENI 7124 2.39 17
ŞPRING 2547 2.36 6
CETATEA DE BALTĂ 3061 2.29 7
BLANDIANA 881 2.27 2
NOŞLAC 1812 2.21 4
SĂLCIUA 1366 2.2 3
HOREA 1900 2.11 4
GALDA DE JOS 4416 2.04 9
OCOLIŞ 492 2.03 1
DOŞTAT 1012 1.98 2
LUNCA MUREŞULUI 2540 1.97 5
CENADE 1051 1.9 2
ROŞIA DE SECAŞ 1582 1.9 3
JIDVEI 5297 1.89 10
SĂSCIORI 6476 1.85 12
METEŞ 2727 1.83 5
CIURULEASA 1121 1.78 2
HOPÂRTA 1143 1.75 2
LIVEZILE 1147 1.74 2
ŞIBOT 2332 1.72 4
UNIREA 4819 1.66 8
LOPADEA NOUĂ 2485 1.61 4
BUCIUM 1372 1.46 2
LUPŞA 2824 1.42 4
PIANU 3581 1.4 5
MOGOŞ 737 1.36 1
FĂRĂU 1492 1.34 2
STREMŢ 2411 1.24 3
POŞAGA 887 1.13 1
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 3726 1.07 4
BERGHIN 1888 1.06 2
ŞUGAG 2842 1.06 3
MIRĂSLĂU 1952 1.02 2
BISTRA 4499 0.89 4
SĂLIŞTEA 2341 0.85 2
VADU MOŢILOR 1262 0.79 1
AVRAM IANCU 1412 0.71 1
VIDRA 1503 0.67 1
CERGĂU 1623 0.62 1
SOHODOL 1646 0.61 1
ALBAC 1937 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 228 0 0
GÂRBOVA 2134 0 0
GÂRDA DE SUS 1458 0 0
POIANA VADULUI 1035 0 0
PONOR 577 0 0
SCĂRIŞOARA 1483 0 0


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare