FOTO. Povestea înduioşătoare a unui cerb vedetă venit să moară printre oameni, după ce a fost împuşcat de braconieri

Povestea înduioşătoare a unui cerb vedetă venit să moară printre oameni, după ce a fost împuşcat de braconieri

Moartea unui cerb a impresionat o comunitate întreagă din Câmpulung Moldovenesc. Animalul care obişnuia să coboare după hrană în oraş se împrietenise cu oamenii. Braconierii, însă, l-au împuşcat şi l-au abandonat în pădure.

ELIT

Imaginile cu cerbul, aşteptând parcă ajutor în faţa porţilor unor case din Câmpulung Moldovenesc, sunt înduioşătoare. Fotografiile făcute de un localnic, impresionat de suferinţa animalului, au fost postate pe o reţea de socializare, unde au provocat un val de reacţii. Cerbul fusese împuşcat de braconieri şi a umblat rănit, timp de două săptămâni, prin pădure.

Cerbul devenise mascota acestui cartier din Câmpulung Moldovenesc. Pentru că era liniştit, localnicii au prins drag de el. I-au pus chiar şi un nume – Deia şi îi aşteptau zilnic cu mâncare.

Oamenii din zonă s-au obişnuit cu animalele sălbatice care coboară din pădure, în căutarea hranei.

Animalul era grav rănit pe spate, cel mai probabil după împușcătura unui braconier. Rana deschisă i s-a infectat iar cerbul slăbit de septicemie a coborât pentru ultima oară în oraș, printre case și a murit între oamenii de care se atașase.

Trista poveste a cerbului a relatată, pe Facebook, de Neculai marcel Flocea, profesor de la Facultatea de Silvicultură Suceava: „A trăit vreme de câţiva ani, în pădurea de la marginea din miazănoapte a Câmpulungului, un cerb frumos, curios şi curajos.

A fost la începuturi doar curios. S-a apropiat mai întâi de livezile şi grădinile oamenilor de la lizierã, apoi prinzând curaj a intrat in curţi şi, în toamnã, chiar şi în oraş mâncând merele căzute din merii din spatele blocului unde locuiesc.

Seara târziu şi dimineaţa devreme, temător – parcă să nu deranjeze. Primăvara mai gusta lalelele, spre vaga iritare a gospodinelor, mai rodea crengile pomilor fructiferi, legumele de pe straturi.

Începuse chiar să ”socializeze” cu gazdele de ocazie, care nici nu-l mai alungau. Îi mai făceau poze, apărea pe fb, era o vedetă locală. Nici de câini nu-i mai era teamă.

Avusese însă naivitatea să se încreadă în oameni! În toţi! Doar că unii nu sunt şi nu pot fi oameni! Nici măcar semeni ai animalelor de pradă!

Nici vânatori! Cu siguranţă! Căci un vânător autentic n-ar face, în ruptul capului, aşa ceva! Doar braconieri mizeri! Doar idioţi! Mascota cartierului BTT a ieşit azi (vineri, 18 octombrie- n.red.) în plină zi, pentru ultima oară între case. Fusese împuşcat probabil cu câteva săptămâni în urmă, la vremea nuntitului, de către un… neom! Ce o fi fost oare în sufletul lui de sălbăticiune rănită? Rănit grav în spate, slăbit mai apoi de septicemie, a ieşit iar între case căutând siguranţa pe care i-o oferiseră mai înainte oamenii.

Ce durere fizică îngrozitoare! Ce chin pe dânsul! A ieşit acolo unde mai credea că are scăpare. Tot între oameni, adică. A fost însă prea târziu pentru el. A fost odată un cerb prea încrezător în oameni! A fost! Pădurea, da, pădurea va număra un cerb mai puţin. Oamenii de aici nu vor mai număra, deloc!”

Sursa foto: Neculai Marcel Flocea- Facebook

Sursa: libertatea.ro, a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...