Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Povestea anticului Apulum a ajuns și la Constanța. Reenactorii albaiulieni au fost urmăriți de peste 20.000 de spectatori, la ”Festivalul Antic Tomis”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legiunea XIII Gemina şi Lupii Apoulonului au spus, weekend-ul trecut, povestea anticului Apulum,  la unul dintre cele mai importante evenimente de reenactment din România – Festivalul Antic Tomis.

Evenimentul s-a desfăşurat la Constanţa, în perioada 29-31 august și a fost urmărit de peste 20.000 de spectatori. În programul propus de reenactorii albaiulieni s-au mai regăsit demonstraţiile de tehnică militară dacică şi romană, dresajul cu păsări de pradă, atelierele antice şi luptele de gladiatori.

Legiunea XIII Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului au participat, anul acesta, la numeroase festivaluri de reconstituire istorică antică din ţară şi străinătate  (Cluj-Napoca, Zalău, Porolissum/Moigrad, Călugăreni/Mureş şi Roma).

Cele două trupe de reenactment, ce-şi propun punerea în valoare a uriaşului patrimoniu antic roman şi dacic din Alba Iulia şi din judeţul Alba, au luat naştere în urma a două proiecte iniţiate de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

FOTO: Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

[nggallery id=2258]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea