Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Pompierii ISU Alba participă la Iași la Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii ISU Alba participă la Iași la Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

În perioada 4-6 septembrie 2023, municipiul Iași este gazda celei de-a IX-a ediții a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Acest eveniment de anvergură adună laolaltă 18 echipe de salvatori din întreaga țară, dornice să își demonstreze abilitățile și competențele într-o serie de probe extrem de complexe.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cele 13 echipe participante, provenite din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență (ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Buzău, ISU Dâmbovița, ISU Dolj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, I.S.U.J. Iași – Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, ISU Neamț, ISU SIBIU, ISU Vâlcea și ISU București-Ilfov) sunt însoțite de câte o echipă reprezentând Facultatea de Pompieri și Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu Boldești. De asemenea, evenimentul nu ar fi complet fără echipajul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, care adaugă un plus de competiție și diversitate.

Competiția se desfășoară pe parcursul a două zile intense, în care echipele participante vor fi supuse unor probe extrem de solicitante, recreând situații de urgență cât mai realiste posibil. Proba „descarcerarea din vehicule” presupune intervenția rapidă și precisă în cazul unui accident rutier, în timp ce „acordarea primului ajutor calificat” pune în evidență abilitățile medicale ale echipajelor.

Scenariile cu care se vor confrunta salvatorii vor varia de la situații simple, cum ar fi un accident rutier cu victime multiple, până la situații complexe, care implică și gestionarea unor materiale periculoase sau a unor echipamente tehnice sofisticate. Aceste provocări vor testa nu doar cunoștințele teoretice ale participanților, ci și abilitățile lor de lucru în echipă, gestionarea stresului și luarea deciziilor în condiții de presiune.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea