Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Polițiștii din Alba l-au ajutat pe Moș Crăciun să ajungă la copiii ocrotiți în Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copiii ocrotiți în Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” din Vingard au avut parte săptămâna aceasta de o mare bucurie. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au ajutat pe Moș Crăciun să ajungă în mijlocul lor. Moșul și ajutoarele lui le-au adus copiilor un brad de Crăciun și cadouri în care au pus încălțăminte de iarnă, jucării și dulciuri. Copiii i-au primit cu bucurie pe Moș Crăciun și pe polițiști în biserica din parohia Vingard unde au interpretat colinde și au recitat poezii. Copiii le-au mulțumit astfel polițiștilor pentru gestul deosebit de frumos pe care oamenii legii l-au făcut în prag de sărbători.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

„Nu cred că pentru acești copii este o bucurie mai mare decât atunci când simt că cineva îi iubește. Acum, mai mult ca oricând, vedem cum oameni cu suflet mare l-au ajutat pe Moș Crăciun la procurarea darurilor, întinzând o mână celor aflați în suferință. Iată câtă bucurie ați putut face astăzi acestor copilași care poate au cele necesare traiului, chiar poate mai mult decât unii copii ai satelor, dar cea mai mare povară care-i apasă pe acești copii este lipsa mamei și a tatălui. Vreau să le mulțumesc angajaților Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru dărnicia și dragostea lor. Sunt foarte fericit să văd că și-au deschis sufletele pentru a aduce o bucurie copiilor pe care noi îi creștem”, a spus părintele Ioan Stănilă,  coordonatorul Casei de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” Vingard.

Cadourile oferite copiilor de la Casa de tip familial din Vingard au fost pregătite în urma donațiilor făcute de polițiștii din județul Alba în cadrul campaniei umanitare „De Crăciun dăruiește din suflet”, inițiată și derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

„Am venit cu toată dragostea să-l ajutăm pe Moș Crăciun să le aducă acestor copii minunați cadouri, pentru ca ei să întâmpine sărbătorile de iarnă cu toată bucuria și cu toate lucrurile de care au nevoie. Suntem fericiți că am reușit să aducem o fărâmă de bucurie în inima acestor copii”, a precizat comisar de poliție Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Aşezământul, coordonat de părintele Ioan Stănilă, face parte din reţeaua de asistenţă socială a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi este prima casă de tip familial înfiinţată pe lângă o parohie ortodoxă din România. Casa de tip familial ocroteşte în prezent 14 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani.

„Din anul 1999 de când funcționează această casă de tip familial am crescut zeci de copii și avem o mulțumire sufletească atunci când îi vedem crescând, realizându-se și întemeindu-și propriile familii. Avem tinere care au absolvit un master sau Şcoala Postliceală de Farmacist. Nu cred că poate fi mai mare bucuria atunci când crești un copil decât să îl vezi realizat. Aceasta este munca pe care am făcut-o noi și credincioșii parohiei. Am avut și încercări dar tot timpul L-am rugat pe Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste toate obstacolele  să putem să fim într-adevăr părinți pentru acești copii”, a mai spus părintele Ioan Stănilă.

Casa de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” Vingard a fost deschisă în anul 1999 şi este prima casă de tip familial înfiinţată pe lângă o parohie ortodoxă din cuprinsul Patriarhiei Române.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Alba Iulia

[nggallery id=6600]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

În decembrie: Expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzeul Municipal „Ioan Raica”, din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, vă invită să vizitați, în grădina muzeului, până la sfârșitul lunii decembrie, expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Prin tema aleasă, organizatorii vă propun o rememorare a evenimentelor petrecute la sfârșitul lui 1918 și în primele luni ale anului următor. Expoziția debutează cu prezentarea evenimentelor din perioada anterioară Unirii, în care ardelenii au fost angrenați în vâltoarea Primului Război Mondial, plătind tributul de sânge pe fronturile din Italia, Galiția și în Munții Carpați, în armata unui imperiu care intra în disoluție. În același timp, se impunea cunoașterea sacrificiilor pe care le-au făcut sebeșenii în Primul Război Mondial, reconstituirea lor fiind posibilă cu ajutorul tabelelor cu participanții români din Sebeș la marea conflagrație, întocmite de Astra și păstrate, în prezent, la Serviciul Județean Sibiu al Arhivelor Naționale ale României.

Urmând firul evenimentelor s-a surprins momentul constituirii Consiliului Național Român și a Gărzii Naționale Române din Sebeșul Săsesc, în contextul tulburărilor „revoluționare” care au avut loc în oraș, precum și contribuția acestor două structuri la reinstaurarea unui climat de liniște și ordine publică, într-o atmosferă caracterizată de tensiune și de nesiguranță.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

În acest context, au fost evocate două dintre personalitățile marcante ale orașului, care și-au pus amprenta asupra evoluției evenimentelor în perioada de la cumpăna anilor 1918 și 1919, din postura lor de președinți ai CNR Sebeș. Este vorba de protopopul greco-catolic Ioan Simu și de omologul său ortodox, Sergiu Medean, care și-au asumat responsabilitatea gestionării vieții urbei în momentele dificile din preajma Unirii. Cei doi au avut o contribuție importantă și la pregătirea participării sebeșenilor la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie, de la alegerea delegaților și întocmirea credenționalelor, la deplasarea delegației orașului la Alba Iulia.

Atmosfera din sânul delegației este cunoscută în special datorită relatărilor lui Lucian Blaga, participant și el, alături de fratele său, Lionel, la marele eveniment. El a surprins bucuria și implicarea concetățenilor, sebeșenii intonând la Alba Iulia „Imnul Unirei”, compus special pentru acest eveniment de Ion Băilă.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

După înfăptuirea Unirii s-a urmărit consolidarea poziției administrației românești, proaspăt instituită, surprinzând activitatea primilor primari români după 1918, dr. Lionel Blaga, dr. Ioan Cușută și dr. Danil Tecău, ultima parte a expoziției evocând intrarea armatei române în Sebeș, la 1 ianuarie 1919.

Derularea evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia a fost surprinsă folosindu-se literatura de specialitate existentă, dar și numeroase surse inedite aflate în fondurile Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României, în colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și ale Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Vineri, 1 Decembrie, accesul în toate expozițiile muzeului este gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare