Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Polițiștii din Alba împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog, în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Polițiștii din Alba împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog, în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum

Polițiștii împreună cu jandarmii și specialiștii Agenției Naționale Antidrog au continuat seria activităților informativ preventive adresate participanților la manifestările publice și cultural artistice organizate județul Alba.

Ieri, 13 august, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” Alba și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au fost prezenți în mijlocul participanților la Festivalul Roman Apulum, care se desfășoară, în această perioadă, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Cadrul relaxat al acestor manifestări a fost perfect pentru abordarea unor subiecte legate de prevenirea victimizării din furturi, infracțiuni comise cu violență sau din accidente rutiere.

Consumul de substanțe interzise și a fost abordat atât cu tinerii cât și cu adulții, iar pentru conștientizarea consecințelor negative ale consumului de droguri au fost folosiți ochelarii care induc efectele consumului de alcool și droguri.

Cei care i-au încercat au putut observa cât de mult sunt afectate funcțiile motrice și cognitive ale unei persoane aflată sun influența drogurilor sau a alcoolului.

Astfel de acțiuni, organizate de structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate informării cetățenilor care participă la manifestări publice și cultural artistice, cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării din fapte penale sau contravenționale precum și cele de prevenire a consumului de substanțe cu efect psihoactiv, au avut loc și pe raza localității Vinerea, unde, vineri, 12 august a avut loc, în Poiana cu Goruni, o manifestare cultural artistică dedicată tinerilor.

În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, acest tip de acțiuni vor avea loc și la alte manifestări cu public numeros, în scopul informării cetățenilor cu privire la cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea victimizării din infracțiuni sau accidente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea