Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Podul peste Ampoi, de lângă centura municipiului Alba Iulia, reabilitat cu 160 de mii de euro, recepționat astăzi

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de consolidare a podului de pe DJ 107, peste râul Ampoi, situat în apropierea centurii ocolitoare a municipiului Alba Iulia, au fost finalizate iar obiectivul a fost recepționat astăzi la ora 14.00, de către beneficiar – Consiliul Județean Alba, reprezentat de vicepreședintele instituției Florin Roman.

Consiliul Județean Alba este și finanțatorul acestor investiții. Florin Roman și specialiștii CJ Alba au fost prezenți, alături de reprezentanții societății Newamport Compani SRL – executantul lucrărilor, de arhitectul proiectului, șamd, pentru a inspecta modul în care au fost respectate obligațiile constructorului.

După o tură pe pod și alta pe sub acesta, Roman i-a solicitat constructorului să facă câteva retușuri, iar reprezentanții firmei au promis că vor începe chiar de astăzi să rezolve cele semnalate. Este vorba despre montarea unei balustrade pe lângă scările care coboară sub pod (pentru creșterea securității), tăierea țepilor” unui gărduleț de protecția din zona scărilor  (în termen de maxim 24 de ore) și montarea unei plăci reflectorizante la capul de pod, din direcția Drâmbar-Alba Iulia.

Lucrările la acest obiectiv au costat în total suma de 693.587,62 lei. Perioada de garanţie de bună execuţie este de 24 luni de la terminarea lucrărilor.

Raport execuție – „Consolidare pod pe DJ107, peste râul Ampoi, km.1+653, localitatea Alba lulia, judeţul Alba”

Execuţia lucrărilor la obiectivul „Consolidare pod pe DJ107, peste râul Ampoi, km.1+653, localitatea Alba lulia, judeţul Alba” a demarat la data de 8 aprilie 2013 cu o durata de execuţie de 8 luni. Lucrările au fost executate de S.C. Newamport Compani S R L. in baza contractului de lucrări nr. 16687 din 18.12.2013 si a contractului nr.12441 din 7 august 2013, in baza Autorizaţiei de construire nr.12 din 18 ianuarie 2013 emisa de Primaria municipiului Alba lulia.

Lucrările au fost executate conform proiectului tehnic si a detaliilor de execuţie întocmite de S.C. Aldor S.R.L Timişoara; in cadrul proiectului au fost executate urmatoarele categorii de lucrări cu parametrii tehnici aferenţi:

Suprastructura: realizare placa suprabetonare continuizata peste reazemele de pe pile; realizarea structurii rutiere (hidroizolatie cale, strat beton asfaltic deschis BAD 25 de 6 cm, geocompozit, strat de beton asfaltic BA16 de 4cm) si amenajarea zonei pietonale la nivel cu partea carosabila; montarea dispozitivelor performante-sistem bitum elastomer- de acoperire a rosturilor de dilatatie; echiparea tablierului cu parapet pietonal din ţeava rectangulara si parapet de siguranţa din elemente prefabricate din beton cu nivel de protectie H2; lucrări de consolidare cu fibre de carbon a unei fasii cu goluri marginale;gaurirea la intrados a fâşiilor cu goluri, pentru aerisirea si evacuarea apelor infiltrate; protejarea anticoroziva a intradosului suprastructurii cu Ferrograd, pentru blocarea dezvoltării procesului de coroziune a armaturii pretensionate.

Infrastructura; lucrări de camasuire a rosturilor elevatie-fundatie la stâlpii pilelor; comlpletarea zidurilor întoarse si a zidului de garda la cota corespunzătoare dalei de suprabetonare care s-a executat pe suprastructura; rampe de acces din beton armat si grinzi de rezemare a plăcii de racordare; protejarea anticoroziva a infrastructurii; Rampe de acces realizare placa de beton armat pentru racordare rampe; completare structurii rutiere prin realizarea de casete cu fundaţie din balast de 30 cm si piatra sparta de 25 cm; astemerea unui geocompozit antifisura; refacerea straturilor de mixturi asfaltice.

Amenajare albie: refacere protectie de mal culee dinspre Alba lulia; protejarea cu anrocamente a malului împotriva eroziunii, la pila P1; reprofilare albie pe o lungime de 100 m in amonte si 50 m aval pod; semnalizare orizontala- prin realizarea marcajului orizontal.

[nggallery id=841]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea