Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| „Ploaie” de contestații la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Alba Iulia, după afișarea rezultatelor la Bacalaureat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi au fost publicate rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020. După afișarea notelor, la avizierele liceelor şi pe edu.ro, pentru prima dată în format anonimizat, mai mulți elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Alba Iulia au hotărât să depună contestații. Numărul acestora este considerabil, la ora redactării acestui material fiind depuse 85 de contestații.

„Am considerat că nota pe care am primit-o la examenul de Limba și Literatura Română nu reflectă munca mea, așa că am depus contestație. Sunt sigură pe ce am scris la examen și cred ca voi primi o notă mai mare. Încă ma mai gândesc dacă voi depune contestație și la biologie”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, o elevă a Colegiului.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în județul Alba, este de 69,07%. Din seria curentă, rata de promovare este 75,19%, iar din seriile anterioare, 34,22%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare este mai mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea